Viaţă de careian contribuabil de pe strada Livezilor, Muncitorilor sau Zorilor. Spre deosebire de primar, ei nu au datorii

• publicat la: 22 octombrie 2015
Viaţă de careian contribuabil de pe strada Livezilor, Muncitorilor sau Zorilor. Spre deosebire de primar, ei nu au datorii

Numeroasele semnalări primite din parte careienilor ce domiciliază pe străzile Livezilor, Zorilor, Muncitorilor, Ştefan cel Mare sau intrarea Viilor, ne-au determinat să ne deplasăm la faţa locului pentru a vedea despre ce anume este vorba. Imaginile următoare le întâlniţi în fiecare zi la intrarea în municipiul Carei dinspre Oradea pe DN 19, prima stradă pe dreapta, imediat după staţia de benzină.

Imaginile de coşmar întâlnite nu fac cinste unui municipiu ce se vrea european, în care primarul este foarte prompt când vine vorba de mărit salariile angajaţilor din aparatul propriu, salarii ce depăşeau  media de 968 euro lunar  înainte de mărirea cu 12%, este foarte prompt când vine vorba de  încredinţat lucrări chiar înainte ca acestea să fie aprobate de Consiliul local, este foarte prompt în angajarea la primărie a ginerelui său sau a finului său jurnalist, a soţiilor de consilieri UDMR, în cumpăarea de maşini spre folosinţă personală din banii Fundaţiei de promovare a turismului local şi lista nu are capăt.

Pentru că nu ne caracterizează egoismul şi nici nu dorim exclusivitate pentru derapajele de la legalitate din cadrul Primăriei Carei, lăsăm şi finului jurnalist al Primarului Kovacs posibilitatea de a semnala  celelalte deviaţii  de  la legal din cadrul primăriei conduse de naşul său de cununie.

Astăzi vă supunem atenţiei coşmarul trăit de careienii care locuisc pe străzile amintite, coşmar ce persistă de mai multe săptămâni.

Oamenii cu care am discutat, au afirmat că sunt foarte nemulţumiţi de faptul că nimeni din primărie nu se avântă pe strada lor, că sunt vizitaţi doar în timpul campaniilor electorale.  Ocupat cu întreţinerea camuflajului  de 9 m înălţime din jurul Monumentului Ostaşului Român, primarul nu mai are timp de cei ce locuiesc în zona înghiţită de noroaie.

Locuitorii acestri zone   sunt nevoiţi să acţioneze cu sapa sau alte ustensile pentru a permite apei de pe drum să se scurgă în altă parte decât curţile lor.

Au adus acest mare cămin şi au săpat o groapă  în care au spus că o să pună căminul dar apoi au spus că trebuie să astupe înapoi că nu bine au săpat”.... ne relatează unul dintre careienii contribuabili de pe strada  Muncitorilor.

Noroiul şi mocirla de pe străzile unui oraş european sunt evitate constant de către cei doi primari şi jurnaliştii angajaţi de ei la fel cum au evitat şi femeia de 68 de ani ce dormea sub cerul liber pe strada  Mioriţei.

Pentru contribuţia plătită constant şi la timp, careienii ce locuiesc pe aceste străzi solicită condiţii decente  pentru a se putea deplasa atât cu maşina cât şi pe jos.

Pe aceste străzi nu se poate intra cu maşina, părinţii îşi duc copii în braţe până la drum , dimineaţa.

 

Pentru cei interesati de subiect,

Legislaţie

– Art. 22 din OG nr. 43/1997: „Administrarea drumurilor judeţene se asigură de către consiliile judeţene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale pe raza administrativ-teritorială a acestora“;
-Art. 40 din OG nr. 43/1997: „Drumurile trebuie să fie semnalizate şi menţinute în stare tehnică corespunzătoare desfăşurării traficului în condiţii de siguranţă de către administratorul drumului. În perioadele în care pe sectoarele de drum se desfăşoară lucrări de întreţinere, reparaţii, modernizare, reabilitare sau consolidare, această responsabilitate revine executantului lucrării“.
– Art.5, alin. 2, din OUG nr. 195/2002 (Codul Rutier): „Administratorul drumului public sau, după caz, antreprenorul ori executantul lucrărilor este obligat să semnalizeze corespunzător, cât mai repede posibil, orice obstacol aflat pe partea carosabilă, care stânjeneşte sau pune în pericol siguranţa circulaţiei, şi să ia toate măsurile de înlăturare a acestuia“;
Art. 5, alin. 6, din OUG nr. 195/2002 (Codul Rutier): „În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii“;
Art. 128, alin. 1, din OUG nr. 195/2002 (Codul Rutier): „Autorităţile administraţiei publice locale au următoarele atribuţii: a) iau măsuri pentru menţinerea permanentă în stare tehnică bună a drumurilor pe care le administrează, precum şi pentru iluminarea corespunzătoare a acestora, conform legii“.

comentarii

de DINu la 22 octombrie 2015 - 17:22

pe FLORILOR NU SE POATE INTRA,SA SURPAT PAMANTUL LA INTRARE.

de miracol la 23 octombrie 2015 - 07:49

va multumim frumos ca ati avut incredere in noi si ati vazut in ce conditii traim ,parca suntem condamnati ,parca aceste strazi nu fac parte din orasul Carei,daca orasul nostru consta doar de centrul orasului si nu si de strazile de la periferia orasului inseamna ca domnul primar nu stie ca si picioarele fac parte din corpul lui nu doar capul si stomacul.Mi-e rusine sa spun dar pana anul acesta eram mandru ca locuiesc in acest oras insa acum mi-e rusine si scarba de ce se intampla

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 31 octombrie 2015 - 16:58

Din anul 1967 eu locuiesc in IASI, dar pana atunci am locuit 15 ani in orasul Pascani, iar timp de 11 ani in Comuna CIOHORANI-Jud. IASI….Acest sat se afla la 3 km distanta de HANUL ANCUTEI descris frumos de catre romanciarul Mihail Sadoveanu…. Va rog sa ma credeti, decat sa locuiesc in Carei, mai bine m-as intoarce in CIOHORANI, care este complet asfaltat, cu apa la robinet, cu gaz metan etc.,etc.,etc….Este incredibila starea deplorabila a strazilor din Carei…… Ce a focut Primaria in acesti ultimi 25 de ani ??????????? In schimb am citit ca Primarul avea la un moment dat 4 gatere si a ras plopii de pe marginea drumurilor, arborii de 125-300 de ani din Parcul Dendrologic KAROLYI si de pe strazile orasului…….Cum suportati aceasta stare ????????? I.LUPU

Lasati un comentariu