Actualul bloc de locuinţe sociale. O Realitate…între Alb şi Negru. Video

• publicat la: 23 noiembrie 2015
Actualul bloc de locuinţe sociale. O Realitate…între Alb şi Negru. Video

Ocupată cu minimizarea activităţii culturale româneşti din oraş, cu „îngroparea” omului de cultură  Bogdan Georgescu la turism, cu racolarea membrilor asociaţiunii ASTRA Carei şi mai ales a tinerilor astrişti, cu direcţionarea de  bani publici de la bugetul local pentru firmele legate de consilierii locali sau de  angajaţii din Primăria Carei ( afirmaţii pe care le susţinem cu documente oficiale la orice solicitare-n.r.) , cu întocmirea de dosare pentru obţinerea de Locuinţe Sociale pentru angajaţi din primărie sau copii ai lor sau membri ai grupului de interes, administraţia locală careiană nu mai are timpul necesar a se preocupa de spaţiile locative din subordinea sa.

Acestea au ajuns să arate ca în filmarea de mai jos. Orice comentariu e de prisos. După 2 mandate,  primarul şi viceprimarul se pot mândri cu blocul de locuinţe sociale din chiar spatele Primăriei în care îşi au birourile somptuoase. Pentru a nu deranja priveliştea din curtea Teatrului şi a Casei de Cultură, a fost tras chiar un gard înalt, bine zidit, ce nu rezolvă însă probelemele chiriaşilor din interiorul ghetoului. Iar cheile noilor  locuinţe sociale au ajuns în mâna ..angajaţilor din primăria Carei sau ai copiilor acestora…..

Urmăriţi cum se trăieşte în Carei, în blocul  situat între Teatrul  Municipal, Casa de Cultură, biblioteca Municipală şi Primăria Carei.  Actualii locatari nu au avut nici o şansă la noile locuinţe sociale….

Video  O realitate…între Alb şi Negru.

redacţia

P.S.

Locuinţa socială, se atribuie cu chirie subvenţionată unor persoane sau familii cu situaţie economică ce nu le permite cumpărarea sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei (definiție prev. de art. 2 lit. c din Legea nr. 114/1996).

Locuinţele sociale aparţin domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale, sunt inalienabile, deci nu pot fi vândute chiriaşilor.

Beneficiază de locuinţe sociale, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa (art. 42 alin. 1).

Venitul net lunar pe familie se stabileşte pe baza declaraţiei de venit şi a actelor doveditoare.

Locuinţele sociale se repartizează de către autorităţile administraţiei publice locale care le au în administrare pe baza criteriilor stabilite anual, următoarelor categorii de persoane: tinerii căsătoriţi care au fiecare vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani,

invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război etc. (art. 43).

Detalii: http://legeaz.net/dictionar-juridic/locuinta-sociala

Câţi din cei 90 de beneficiari ai locuinţelor de pe strada Tireamului se încadrează în aceste cerinţe? Câţi provin din instituţii de ocrotire socială sau sunt cu handicap?

comentarii

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 24 noiembrie 2015 - 19:32

Ma intreb : unde a gasit Excelenta Sa Seniorul COVACS Eugen – Primar de Carei asa un arhitect talentat, care a proiectat acest paralelipiped, fara balcoane (ca o puscarie), unde locatarii isi expun izmenile la geam ?????????

de Marinel Oroian SM la 24 noiembrie 2015 - 22:34

Da buzile de la VICTORIA 2008 cand le va face fostul presedinte,ca banii o suta saizeci si asa mai departe…asa a scris Curtea… si asa mai departe.. ia tocat pe sala de mulato Victoria,acolo a facut buzi faine,asa ne a zis antrenorul cand am fost recent la un meci de cupa in Carei.

de localnic!!! la 25 noiembrie 2015 - 00:01

@Lupu
d-ta crezi ca primarul a construit asa ceva?
prietenii tai communist au construit acu vro 50 de ani

de Annamaria la 25 noiembrie 2015 - 01:40

Srigator la cer

de careian la 25 noiembrie 2015 - 07:52

ai dreptate localnic. primarul nostru nu a construit nici o casa si nici nu are vreuna ca sta in gazda la ai lui..a venit in oras pe baza de carnet de pcr si a primit o locuinta nationalizata pe viilor…a falimentat 4 firme de mobila ale lui si acum lucreaza cu sarg la municipiu….

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2015 - 15:14

Dacă nu știați până acum, aflați: este mult mai importantă viața de apoi, decât viața unor necăjiți, cum sunt cei din acest bloc cu locințe sociale. Pentru ei CJ Satu Mare nu prea găsește bani. În schimb:

„Marţi, 24 noiembrie, în Sala mică din Palatul Administrativ a avut loc şedinţa ordinară a lunii în curs a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.
Ca de fiecare dată, lucrările au fost conduse de preşedintele CJ, Adrian Ştef (fost PNL azi la ALDE ăia ai lui Tariceanu, alături de cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor (PSD), ăstia doi fiind căutați în prezent la ouă de DNA Filiala Oradea şi Riedl Rudolf (UDMR). Cei 33 de consilieri au fost prezenţi cu toţii.

Proiectul de hotărâre privind un Regulament de alocare şi justificare a fondurilor acordate unităţilor de cult a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Este vorba despre circa 2,1 milioane lei (475.000€). Le-a fost frică consilieilor județeni să nu fie afurisiți sau excomunicați, in plus, le este tare frică de viața de apoi fiindcă pe acest Pămãnt sunt cu toții niște păcătoși nenorociți, niște corupți.

Sondaj: Este bine că se dau atâţia bani la biserici?
Total voturi: 1330
Da, bisericile merită să fie susţinute financiar de către stat (776voturi, 58%)
Nu. Se dau prea mulţi bani la biserici şi prea puţini la spitale şi educaţie (548voturi, 41%)
Nu mă interesează (6voturi, 1%)”

Lasati un comentariu