ANAF-ul,DNA-ul,Presa şi Puterea la Carei

• publicat la: 24 noiembrie 2015
ANAF-ul,DNA-ul,Presa şi Puterea la Carei

Praful s-a ales de promptitudinea oferirii informaţiei careienilor  pentru  ca aceştia să  nu poată fi manipulaţi….Opinia atât  de mult trâmbiţată de finul jurnalisto-economist  al primarului Kovacs preşedinte al UDMR Carei s-a dezumflat la prima solicitare de documente din partea DNA-ului ce a poposit în curtea redacţiei sătmărene unde este angajat finuţul cu nănaş careian primar, stăpân peste banul public din care  dirijează sume frumoase spre firma editoare.

De fudul ce era  a  înfiinţat  un blog personal pestilenţial în localitatea sa de domiciliu   doar pentru plătirea de poliţe unei persoane sau grup de persoane care deranjează naşul cu dezvălurile  documentate, după cum scrie chiar cu mânuţa lui individul profan în ale meseriei de economist pentru care s-a pregătit.  Singurele argumente de combatere a materialelor din Buletin de Carei au fost  denigrarea şi minciuna sfruntată, dar care au dispărut brusc din spaţiul virtual în ultima perioadă de timp, probabil pe filiera Bacău….

Potrivit  ebihoreanul.ro , surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că în Satu Mare percheziţiile s-au desfăşurat, printre altele, în biroul  vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, la sediul organizaţiei judeţene a PSD, respectiv la grupul media patronat de fiul vicepreşedintelui CJ, care deţine un post TV şi un ziar local.

Simultan, alte echipaje coordonate de DNA Oradea au percheziţionat sediul firmei de construcţii Tehnic Asist Botoşani, beneficiarul unor contracte publice în judeţul Satu Mare dar si la Primăria Carei  şi, nu în ultimul rând, la biroul vicepreşedintelui ANAF, Florin Tunaru.

Conform aceloraşi surse, ancheta este în plină desfăşurare şi vizează, printre altele, suspiciuni cu privire la atribuirea unor sume mari de bani din bugetul judeţului şi al altor primării către mai multe companii media din judeţul Satu Mare, între care şi grupul coordonat de fiul vicepreşedintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor.

Buletin de Carei a semnalat încă de acum 4  luni modul cum se scurg banii careienilor către presa unde este angajat finul primarului  şi unde numai liberalii sunt încondeiaţi, culmea, tocmai pentru că  semnalează modul haotic de cheltuire a banului public. Aici si aici

Urmăriţi în link-urile oferite mai sus sumele alocate presei dirijate de finul primarului, urmăriti, vă rog, cum se semnează contracte cu Primăria Carei fără nici un aviz de la compartimentul juridic, fără a fi menţionat vreun nume, în dispreţ total !

Dacă anul trecut numai pentru servicii de publicitate  a fost alocată dintr-o primărie  de oraş cu 21 mii locuitori suma de  189.252,70 lei de la  cap. Autorităti  executive şi 25.481,00 de la cap.cultură- religie,  pentru anul în curs, până în octombrie, suma este deja  de 183.915,73 lei la care se  mai adaugă serviciile de publicitate plătite din cap.67, cel de cultură-religie.

Nu mai este un secret pentru nimeni modul  discreţionar de cheltuire a banului public de către administraţia locală careiană UDMR. Cu primar preşedinte de UDMR, cu viceprimar membru UDMR, cu administrator public membru UDMR şi cu 2 consilieri personali ai primarului angajaţi din presa scrisă de limba maghiară, dintre care unul este chiar membru în biroul permanent UDMR,  nici nu e de mirare că spectacolul de Ziua Naţională  nu are loc în Castel, că de 25 Octombrie nu a mai fost ţinut spectacolul programat de Bogdan Georgescu înainte de …demisia lui, că manifestările culturale locale se  fac în  30 noiembrie de sărbătoarea Sf.Andrei şi nu de 1 Decembrie ca şi la Satu Mare….că noi, careienii nu putem depune ca şi sătmărenii jerbe de flori la bustul lui Ionel Brătianu pentru că este interzisă amplasarea lui în oraş de consilierii locali UDMR, că recondiţionarea monumentelor  româneşti nu este cuprinsa în  bugetul local  şi putem continua până mâine cu înşiruirea nedreptăţilor şi discriminărilor.

Numai cheltuielile de protocol decontate din banul public, cu Mese Servite independent de Cantina Socială , pe anul 2014, depăşesc suma de 323.990 lei….în timp ce cheltuielile cu alimentele de la Cantina socială pentru toate şcolile, grădiniţele şi asistaţii sociali din oraş  reprezintă   286.006 lei!

Din suma de 323.990 lei, partea de 164.167,27 lei este decontată din  Capitolul 67, Cultură , recreere,religie iar suma de 159.823,91 lei de la Autorităţi executive, la care se mai adaugă şi alte sume mai mici   decontate tot ca şi cheltuieli de  protocol dar de la alte capitole.

Deci o Primărie a unui orăşel de 21.000 locuitori are cheltuieli de  protocol de peste 323.000 lei, fără a include aici florile, vinurile nobile, apa plată şi minerală  şi pliantele şi alte fineţuri, în timp ce pentru Festivalul de Datini si obiceiuri de Crăciun  sau alte simpozioane si concursuri cu premii pentru elevi nu a fost alocat nici măcar un leu. Cine nu e cu noi e împotriva noastră…vă sună cunoscut sloganul?

Numai în luna martie 2014, au fost alocaţi 34.299 lei pentru Mese servite. Niciuna dintre aceste informaţii nu a fost oferită careienilor plătitori de taxe şi impozite de către finul primarului Kovacs, pe blogul personal sau în cotidianul judeţean, în conditiile în care acesta  este un obişnuit al primăriei.

Reţineti  faptul că alocarea de 214.733 lei în 2014 pentru cheltuieli de publicitate nu cuprinde şi înregistrarea video a  şedinţelor publice ale  Consiliului Local, subiect tabu pentru primarul Kovacs.  Nici în 2015 nu au fost încă date pe vreun post  TV local  şedinţele  Consiliului Local Carei pentru ca să poată urmări careienii activitatea celor pe care i-au investit cu votul lor de încredere. De cine şi de ce vă este frică domnilor? Sau în aceste sume nu încape o filmare  şi apoi difuzare?

Uşor , uşor ajungeţi tot la îndreptarea celor semnalate de  Buletin de Carei aşa că ar trebui să fiţi mai cooperanţi din postura de funcţionari publici. După  sesizările noastre au  apărut însemnele  ţării în sala de Consiliu, pe clădirea Centrului Social, au apărut Declaraţiile de Avere şi interese, au  fost curăţate mormintele eroilor români, a revenit în incinta primăriei Serviciul de taxe şi impozite de la Centrul Social ( aşteptăm şi revenirea Stării Civile, a serv. spaţiu  locativ, a biroului agricol..)   …Rămâne să actualizaţi paginile web şi  de socializare ale Primăriei dacă tot plătiţi generos atâtea persoane cu acest obiect de activitate, domnilor primari.

Să fie semnalările noastre unul din motivele pentru care finul jurnalist al primarului Kovacs a ieşit la atac concertat  asupra  Buletin de Carei şi a consilierului local Ciută?  Ce  îl împiedică să procedeze la fel, mai ales din postura de coordonator al unui cotidian judeţean….Pe când o anchetă din partea lui despre sumele alocate pentru cherestea de primăria Carei din banul public  strâns din dările careienilor?

Municipiul Carei- 21.112 locuitori

2014– 323.990 lei mese servite şi protocol

–  286.006 lei, alimente Cantină

TOTAL– 609.996 lei, numai pentru alimente, mese servite, protocoale

2014 –  214.733 lei,    cheltuieli de publicitate

2015 – până în octombrie, 209.396,73 lei tot pentru publicitate

Daniela Ciută

comentarii

de fane la 25 noiembrie 2015 - 18:19

Din acesti bani,nu ati specificat in articol, stimata doamna, nu a fost atribuit nici un leu , de ziua Nationala a Romaniei. Nu ati specificat in articol nici cati bani s-au cheltuit de 15 martie? Cred ca ar fi interesant de stiut!

de cititor la 25 noiembrie 2015 - 18:50

doar nu crezi ca apare la alocare oficiala ceva de 15 martie da ia uita ce au scris in articol ca apare ca in luna martie au cheltuit 34 mii de lei si nu cred ca pentru flori la monumentul ostasului din centru.
sa scrieti ce firme factureaza mesele servite si de unde cumpara primaria atatea alimente ??? peste 6 miliarde pentru mancare ???? sa fim seriosi ,da tare miroase a spalare de bani aci!!

de sergiu la 25 noiembrie 2015 - 22:54

cine crede ca au mancat de 6 miliarde intr-un an la primarie???? pai angajatii din primarie isi cumpara produse de la magazinele alimentare pe caiet si primaria deconteaza apoi ,cand o sa aflam de afacerea tigareta cu masina primariei in vama ungureasca???

de rety la 26 noiembrie 2015 - 17:14

Bogdan Georgescu știe cel mai bn câte chitanțe a făcut Kovacs din mulți banii care bogdan nu i-a cheltuit pntr. Cultura

de rety la 26 noiembrie 2015 - 17:16

D-na să facă mai multe investigativii la prim carei cât să cheltuit anu trecut la ech. De fotbal….? Cum primesc așa ziși antrenorului salar și nu semnează nici un act.

Lasati un comentariu