Bani din Primăria Carei ajung în conturile unei firme legate de consilierul municipal Fazakas

• publicat la: 10 noiembrie 2015
Bani din Primăria Carei ajung în conturile unei firme legate de consilierul municipal Fazakas

Un alt consilier din formaţiunea la care primarul Kovacs este preşedinte, calcă în picioare prevederile legale referitoare la Conflictul de interese.

Consilierul local Fazakas Zoltán   este  angajat la firma SC Kombi Group SRL Carei , potrivit declaraţiei sale de avere actualizată la data de 11 iunie 2015, firma  la care soţia sa Fazakas Erika Eva  este administrator.

Firma SC Kombi Group srl este o prezenţă constantă  în actele contabile ale primăriei Carei, care plăteşte pentru  achiziţii flori de la firma unde consilierul este angajat iar soţia administrator.

Facturi emise de firma Kombi Group srl apar înregistrate şi decontate la toate Grădiniţele cu program prelungit din mun.Carei precum şi la Şcolile Gimnaziale nr.1 şi 2.

Apar şi la capitolul Autorităţi executive, din anii 2013, 2014, 2015.

Unele dintre acestea  sunt Factura 1525 din oct 2013, în valoare de 733,46 lei  achitată în  25 02 2014  sau cea achitată în 25 aprilioe 2013 în sumă de 2431,89 lei sau  Factura  1593, în sumă de  3.552,33 achitată în data de  19 05 2014.   Sunt doar câteva exemple. Autorităţile competente vor verifica cu siguranţă toate facturile emise de această firmă şi valoarea lor.

Deşi semnalarea nu vine din partea publicaţiilor unde scrie finul primarului Kovacs, suntem convinşi că  Prefectura Satu Mare  va fi promptă în a  constata  şi situaţia Conflictului de interese în care se află Fazakas Zoltan, la fel ca şi colegul său, Poosz Szabolcs, vicepreşedinte al UDMR Carei şi consilier local ales. aici

redactia

Legea nr. 161/2003, MO 279/2003, aplicabil din 25.5.2007sectiunea 4 prin art. 87, art. 88, art. 89, art. 90, art. 91, art. 92, art. 93 prevede principalele incompatibilitati ale alesilor locali.

 Art. 90 (1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.

comentarii

de opinie la 10 noiembrie 2015 - 14:21

in tot acest timp cel care rade cu sasu betivan este fotbalistul ratat soptitor la seku ca sa primesca vizele de amerikan!!!
astia doi il joaca pe jeno cum vor ei si il pregatesc pe atopist cica de primar de parca nu am stii ca e sluga la moara.

de Horia Mărieș la 10 noiembrie 2015 - 16:05

Radio Erevan vă răspunde doar cu două cuvinte: (Nu-i) EX CLUS.
In Careii Mari / Nagykaroly / Grosskarol se poate împlânta orice minune.

S-au mai văzut cazuri și in preajma alegerilor locale din 2008, odată cu debarcarea lui béka din fruntea udmr-ului Carei si a primariei, pe motive de stres, depresie cronică și de scrinteală totală la creierași, cu ajutorul unui cât se poate de dragălaș grup de presiune „tuciuriu”.

(ATENȚIE MARE: Asta din urmă nu este în nici un caz vorba mea, este extrem de mult uzitată „licență poetică” a pocitaniei săsești care urmează să fie sancționată mâine de Consiliul Național Contra Discriminării cu o amendă penală de 20.000 RON).

de Suciu Grigore la 10 noiembrie 2015 - 18:49

ce va tot agitati, sunteti toti la fel, „azi va scuipati in gura si ieri alaltaeri v-ati lins…”
nu inteleg de ce nu isi dau demisia toti consilierii.
la un moment dat toti au fost/mai sunt in conflict de interese. *unii cu florile, altul cu filtrele, celalalt cu ASTRA, al treilea condamnat penal, al patrulea cu mese servite…
cine se aseamana se aduna – AKA – Consiliul Local Carei

de gyula szucs la 10 noiembrie 2015 - 18:57

niuci macar nu iti trebuie multa scoala ca sa ne dam seama ca incerci sa iei partea consilierilor tai de unde iti picuri si tie din pusculita caraienilor….nicioodata nu au fost aliati udemeristii cu liberalii dar au tradat liberalii unii ca fotbalistul sau croitorul ce a vandut terenul din centru la legumefructe prin 4 maini!
unde sunt sutele de hectare de pasune ale orasului ca doar nu au disparut odata cu ceausescu!?
iunde sunt terenurile din domeniile statului si de la carei si de la ianculesti ma gyula???? mare frica aveti ca se afla unde sunt in ziua de azi!

de Iuliu la 10 noiembrie 2015 - 19:23

uite ca nu toti sunt la fel si pentru ca ilie ciuta deranjeaza cu atentia lui pentru banul public este atacat mereu de cei care se tem ca vor pierde aceasta sursa de venit!
sa nu mai vorbim ca nu este traseist politic cum sunt majoritatea celor din consiliu in frunte cu cei doi primari.acum lajos da in liberali de parca nu datorita lor a ajuns pe listele de consilieri judeteni ca alt partid nici nu l-a bagat in seama in anul 2000.
a uitat cum batea la usa lui petcu sa il primeasca si pe el cu amicii in partid , acum are adeziune la udmr ca altfel nu a putut candida pe listele lor

Lasati un comentariu