Bani din Primăria Carei ajung în conturile unor firme legate de consilierul municipal Poosz

• publicat la: 9 noiembrie 2015
Bani din Primăria Carei ajung în conturile unor firme legate de consilierul municipal Poosz

Prefectura Satu Mare a solicitat Primăriei, Consiliului Local şi secretarului municipiului Carei să comunice de urgenţă informaţiile legate de conflictul de interese în care s-a aflat consilierul local Adrian Bucureştean,  titrează finul jurnalist al primarului Kovacs, cel care la rândul lui semnează contracte cu primăria Carei la data de 21 mai 2015 pentru a administra pagina primăriei Carei  şi a efectua şi corectura dar renunţă  în 11 septembrie 2015 după ce probabil îşi dă seama că naşul… va plăti pentru  angajări de contracte pe cumetrii.

De ce numai  pentru acest consilier? Că doar nu este singurul aflat în această situaţie. La aceştia se adaugă şi angajaţi ai primăriei Carei care beneficiază prin firmele lor sau ale partenerilor de viaţă de sume din bugetul local.

Asaltul se dă în aceste zile împotriva liberalilor careieni şi nu a interesului  pentru banul public. Că doar liberalii careieni sunt cei  mai votaţi după UDMR Carei la alegerile locale din ultimii 15 ani aşa că ceilalţi consilieri nu intră în atenţia finului  primarului . Să fie de vină interpelarea consilierului Ciută  de la şedinţa CL din 28 septembrie referitoare la cele 3,3 milioane lei  de care nu se mai ştie, aici, pentru începerea campaniei sale de denigrare?  Este cineva interesat de faptul că apa geotermală a fost folosită în scop comercial fără a se plăti redevenţă pentru că de fapt nu există licenţă de exploatare?

Adresa  Prefecturii  către primăria Carei era încă caldă când a fost menţionată de fin ca dovadă  a interesului pentru banul public. Nefiind echidistant şi nici imparţial, acesta nu se ocupă de colegii de partid ai naşului său, preşedintele UDMR Carei şi nici de cei ai PSD.

Supunem atenţiei Prefecturii situaţia  consilierului municipal Poosz Szabolcs, vicepreşedinte al UDMR Carei, aflat la al doilea mandat în CL Carei.

Impreună cu soţia sa, Poosz Melinda , are calitatea de asociat, salariat sau administrator la o întreaga încrengătură de firme. Potrivit Declaratiei de avere din 12 iunie 2015, consilierul Poosz este salariat la 4 firme distincte: la  SC Novecom SA ca director, la SC Harcristi SRL ca salariat, SC RomagInvest SRL, la SC Gross Karol SRL şi ca asociat  iar la Infrăţirea SA este cenzor. Nici soţia sa  nu  se lasă mai prejos şi apare ca angajată la 5 firme, adică SC Harcristi srl, SC Novecom SA, SC FairTrade srl, SC Mihaly SRL, SC Roulette 2000 SRL.

Unele dintre aceste firme derulează fără pic de reţinere, tranzacţii comerciale tocmai cu Primăria Carei unde Poosz Szabolcs este consilier municipal.

Potrivit Declaraţiei sale de avere din 12.06.2015, la firma SC Harcristi srl a trecut calitatea de  salariat la fel ca si sotia sa dar în Declaratia depusă la Biroul Electoral  in calitate de candidat al UDMR pentru  consilier local, specifică  calitatea sa de  director  economic la SC Harcristi srl.

declaratia de avere din 12 iunie 2015

Declaratia de interese din anul 2012 unde apare ca director la firma SC Harcristi srl

POOSZ SZABOLCS ISTVAN  

Firma Sc Harcristi srl apare in actele contabile ale primăriei ca şi furnizor de Mese  servite.

Intr-o singură zi, 14 aprilie 2015, SC Harcristi SRL emite 2 facturi, F212 in valoare de 4389 lei si F213 in valoare de 5200 lei. Total, 9589 lei. Frumosi bani pentru …mese servite într-o singură zi.

Firma SC Harcristi srl mai emite o factură, F227, şi în data de 22 iunie 2015, în valoare de 10.739 lei, tot pentru mese servite. O fi sughiţat primarul Kovacs, preşedinte UDMR Carei când a semnat pentru vicepreşedintele UDMR  ordine de plată din bani primariei UAT Carei  pentru mese servite de firma unde este angajat şi el şi soţia?

Firma Novecom SA apare în lista de furnizori de la liceul Teoretic iar  societatea SC RomagInvest SRL este o prezenţă constantă, an de an, din 2010 încoace, în  evidenţele contabile de la Scoala Gimnazială nr.1.

Curat ca lacrima Conflict de Interese încă din 2010!

redactia

Legea nr. 161/2003, MO 279/2003, aplicabil din 25.5.2007sectiunea 4 prin art. 87, art. 88, art. 89, art. 90, art. 91, art. 92, art. 93 prevede principalele incompatibilitati ale alesilor locali.

 Art. 90 (1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.

comentarii

de sergiu la 9 noiembrie 2015 - 09:21

ce de mese servite la primaria noastra!!!!
atunci cantina de la primarie cu ce se ocupa daca nu e buna de facut un protocol?????

de Horia Mărieș la 9 noiembrie 2015 - 11:43

@sergiu

Am devenit si eu curios. Am adunat la repezeală sumele (toate sunt din anul 2015) cheltuite pentru „mese servite” și „prot.” (adică „protocol”). Dacă n-am greșit, atunci Σ = 81.010 Lei (cca. 18.400€).

In aceste condiții extrem de vitrege:

1) Rog frumos pe orice binevoitor (binevoitoare) careian (dar mai ales pe una ceva tânără, mai frumoasă și mai devreme acasă careiancă) ce mai ține cât de cât la mine, să i se facă milă, să-și facă pomană și să mă primească urgent în spațiul locativ de care dispune pentru ca să pot să-mi fac si eu urgent un buletin de Carei ca „flotant”, ca să pot „alege” și ca să profit din plin de „mesele servite” și de „protocolul” Primariei Municipiului Carei. Voi zice mereu: Vai pașă (grof de Asuaj) cât de darnic ești!

2) Rog frumos pe cel mai talentat jurnalist de investigatii din județ, pe cel care „autosesizează” mai nou pânã și prefectura, pe cel cu cele mai fin-e opiniidecarei să-mi facă un pustiu de bine și întrun serial inteligent conceput și măzgalit, dar udat din belșug cu beuturică, să-mi descrie pe larg, eventual in articole împănate cu poze color, MENIUL care se servește la aceste mese si la protocol. Poate adăuga și poze cu ghiftuiții participanti. Evenimente mondene. Sper că se se serveste și caviar măcar o dată pe săptămână. Poate să tipărească pe banii primașului-naș și o brosură color cu aceste „meniuri”, sunt cât se poate de sigur că vor fi editate sub ingrijirea ueni doamne consilier local care administrează și ziarul săptămânal local (unicul). Köszönöm szépen!

Lasati un comentariu