Bogdan Aurescu nu este dorit de UDMR la fel cum la Carei nu acceptă bustul lui Eminescu

• publicat la: 12 noiembrie 2015
Bogdan Aurescu nu este dorit de UDMR la fel cum la Carei nu acceptă bustul lui Eminescu

Președintele UDMR ar fi de acord ca din cabinetul de tehnocrați al lui Dacian Cioloș să facă parte premierul interimar, Sorin Câmpeanu, dar nu Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, transmite BN24.ro.

Vezi și INTERVIU Bogdan Aurescu: Suntem îngrijorați de soarta românilor din Ungaria, a căror identitate culturală este amenințată

Asta după ce au apărut informații că cei doi ar fi singurii din actualul executiv care își vor păstra portofoliile. UDMR însă nici nu vrea să audă de Bogdan Aurescu, un diplomat de carieră, pe când fostul ministru al Educației a fost membru al Partidului Conservator și este susținut de ALDE.

„El a candidat pe listele PSD-ului la alegeri. Poate nu a plătit cotizația la zi, dar să spuneți despre Bogdan Aurescu că este tehnocrat, este o exagerare. Puteți să spuneți că este un diplomat bun, că este un ministru de Externe, din punctul dumneavoastră de vedere, acceptabil, dar să spuneți că este tehnocrat, e cam exagerat”, a afirmat, miercuri, Kelemen Hunor potrivit Dan Tanasa.

Ce nu spune liderul UDMR este că în municipiul Carei, la şedinţa de CL din data de 24 februarie, consilierii UDMR au votat împotriva amplasării în municipiul Carei a bustului  lui Mihai Eminescu după ce în anul trecut au votat împotriva amplasării în Carei a bustului lui Ionel Brătianu. Potrivit declaraţiilor preşedintelui UDMR Carei, primarul Kovacs, amplasarea bustului regelui Ferdinand al României în parcul castelului  nu este acceptată de urmaşii grofilor, cei care nu mai deţin castelul din…1907! aici

Tot la Carei, liderul UDMr Kelemen Hunor a participat la inaugurarea Casei de Cultură renovate din oraşul nostru multietnic asistând la un program artistic exclusiv în limba maghiară. Mai mult, primarul Eugen Kovacs nu a purtat  eşarfa tricoloră de primar la tăierea oficială a panglicii. aici.

Lasati un comentariu