Consilierul Ciută diminuează procentul impozitelor locale propuse de Serviciul de taxe şi impozite

• publicat la: 26 noiembrie 2015
Consilierul Ciută diminuează procentul impozitelor locale propuse de Serviciul de taxe şi impozite

În şedinţa de Consiliu Local de miercuri, 25 noiembrie 2015 a fost luat în discuţie şi Proiectul de hotărâre privind stabilirea  impozitelor şi taxelor  locale pentru anul fiscal 2016.

Raport impozite HCL impozite 2016

Filmul şedinţei, discuţii impozite de la min  9,22 AICI

În Comisia Economică, consilierul Ilie Ciută a venit cu 4 propuneri, toate fiind aprobate  în unanimitate de plenul şedinţei Consiliului Local Carei.

Astfel, la clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor juridice (art.460, alin.1) impozitul va fi  zero faţă de propunerea Serviciului de Taxe locale de mărire cu 50% din valoarea brută a acestora.

La mijloacele de transport(art.470, alin.2), consilierul Ciută propune doar 10% mărire faţă de procentul de 50%  dorit de serviciul  de taxe locale.

În cazul terenurilor agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv, impozitul se va mări cu  100% faţă de mărirea de  500%   dorită de acelaşi serviciu de taxe.

În ceea ce priveşte clădirile şi terenurile, pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan, impozitul propus de consilierul Ciută este de  mărire cu  doar cu  100%  faţă de propunerea de  500% din partea serviciului de taxe locale. La acest punct, se va acorda un  preaviz de 6 luni în prealabil, urmărindu-se  fiecare caz în parte.

Consilierul Ciută a eliminat şi taxa pentru eliberarea certificatului de nomenclatură stradală şi adresă, pentru anul fiscal 2016 aceasta fiind la valoarea zero.

La  apartamente de locuit, impozitul va creşte în procent de 6,95%. Impozitul pe curţile caselor de locuit se vor mări cu aproape dublul valorii de până acum.

La imobilele  de locuit, s-a scos cota adiţională care se aplica în cazul caselor în suprafaţă mai mare de 150 mp.

redacţia

comentarii

de Valuka la 26 noiembrie 2015 - 20:01

Bravo D-le Ciuta !Dumneavoastra sunteti alaturi de careieni,stiti sa faceti diferenta .Ei habar nu au ca din salariile mizerabile din Carei nu se pot plati nici macar facturile curente ,oamenii mai trebuie sa si manance.Da ei cu salaroacele alea mari si alte venituri…habar nu au cat de greu se traieste in Carei.

de hehe la 26 noiembrie 2015 - 22:19

iara stil balcanic !!! :))

de Horia Mărieș la 26 noiembrie 2015 - 22:32

@hehe: te meg kabd be, egészen, tot in stil balcanic, turcesc.

de sergiu la 26 noiembrie 2015 - 22:39

aici singurul gica contra e finul scabros???
la cati bsani pompeaza nasul nu e de mirare ca manaca si rahat

de hehe la 26 noiembrie 2015 - 22:55

Horia esti oregember neked mar nem all fel ha mar asa frumos vorbesti !!

de hihihi la 26 noiembrie 2015 - 23:22

domnul ciuta nu se dezminte si lupta tot pentru careieni!
are tot ce are nevoie si nu sta la mila fiscului pentru a mai trage timp la plata datoriilor!
mai mare rusinea cu asa oras cu primar datornic da poate domnul ciuta doreste sa fie primarul nostru ca prea suntem satui de coruptia din primaria carei!!!!

de ana la 27 noiembrie 2015 - 23:38

Da salariile multora din carei sunt mizerabile nici impozitul pe acest an nu am reusit sa platesc.la fel un pensionar cu pensie mica din ce plateste impozitul .eu inteleg ca nu putem trai ca parazitii dar asta deja e o batjocoreala pentru apartamente 6.95 de ce nu 7 sunt tot locuinte casele la fel locuinte sunt de ce se dubleaza implzitul la case? Scoateti bani de acolo de unde s-au furat.nu de la oameni saraci sa va fie rusine.

de Victor la 28 noiembrie 2015 - 09:48

la primarie nu pentru oamenii saraci din carei se lucreza.acolo primul care nu plateste impozitele este primarul ca el are si retinere pe salar pentru datoriile la buget!!!

de pentru hehe la 28 noiembrie 2015 - 16:16

Mai hehe ,hahalerule ,tu precis ca ai firme de unde furi bine,mai ai si salaroc bun. Da nenorocitii cu salar de 600- 700 de lei si pensii de toata rusinea,sau cei care nu au un loc de munca din ce traiesc ?Sa va fie rusine. Poate vine vremea sa gusti si tu viata lor,atunci sa te vad cum hehelesti nesimtitule in frunte cu toti snapanii tai.

de Mos Ene la 28 noiembrie 2015 - 17:11

Mai hehe nu-ți mai juca salariile albe şi negre pe la de jocuri de noroc că sunt poze şi înregistrări video pe telefoane când înjurai ca ultimul birjar şi ruguceai aparatele … hehehe

de Horia Mărieș la 28 noiembrie 2015 - 21:15

Am un foarte mare defect si anume pe acela ca am reusit sa invat, cu foarte mari eforturi, sa citesc un text, asta in clasele primare facute pe la Carei. Ca nu intotdeauna inteleg eu intotdeauna tot ce citesc, asta este o alta problema, un alt defect.

Am citit Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2016. Vezi link-ul din articolul de mai sus. Am tot cautat in document sa vad de unde rezulta ca impozitul pe curţile caselor de locuit se va mări cu aproape dublul valorii de până acum asa cum s-a discutat in sedinta CL Carei din 25.11.2015. N-am găsit.

https://vimeo.com/147184794

Pentru cine se indoieste de cele afirmate de mine, citez din RAPORT:

……………………………………………
UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL CAREI
SERVICIUL IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE

RAPORT PRIVIND STABILIREA IMPOZITELOR ŞI TAXELOR LOCALE PENTRU ANUL 2016

(…) In conformitate cu prevederile art.489 din L. 227/2015 privind Codul Fiscal, autoritatea deliberativă a administraţiei publice locale consiliile locale adoptă hotărâri privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale. Propunem astfel spre aprobare consiliului local: cota impozitelor sau taxelor locale, după caz, când acestea se determină pe bază de cotă procentuală, iar prin Codul fiscal sunt prevăzute cote minime şi maxime; (…)

II.IMPOZITUL PE TEREN ŞI TAXA PE TEREN

Propunem menţinerea la aceleaşi valori a impozitului pe terenurile situate în intravilanul şi extravilanul unităţii administrativ teritoriale.

(…) Toate valorile si elementele ce contribuie la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016 sunt reflectate în tabloul cadru ca anexă la plezentul referat. Având în vedere cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre, cu toate anexele, care fac parte integrantă din aceast referat, în forma actuală.

(Semnează) ŞEF SERVICIU I.T LOCALE Maria Liliana Fogaş; ŞEF SERVICIU URBANISM Sebastian Egli; ŞEF BPADPA Emil Petcu.
………………………………..

Dvs va spune ceva fraza: „II.IMPOZITUL PE TEREN ŞI TAXA PE TEREN. Propunem menţinerea la aceleaşi valori a impozitului pe terenurile situate în intravilanul şi extravilanul unităţii administrativ teritoriale.” ?

Mie imi spune ca n-avem ce discuta nici pe aici prin BdeC si nici in sedinte de C.L. de majorari de impozite pe teren fiindca in RAPORT s-a propus mentinerea la acelorasi valori.

Atunci de ce s-a discutat in CL, de ce se afirma pana si primasul ca „Impozitul pe curţile caselor de locuit se va mări cu aproape dublul valorii de până acum.” ?

Poate ca este doar vina mea fiindca n-am reusit eu sa inteleg ce am citit.
Imi fac mea culpa, mea maxima culpa in acest caz.

Ma poate lamuri si pe mine, cumva, cineva?
Vă mulțumesc anticipat.

Lasati un comentariu