Cunoscutul pictor Aurel Ţenţ la 85 de ani

• publicat la: 17 noiembrie 2015
Cunoscutul pictor Aurel Ţenţ la 85 de ani

Apreciatul pictor sătmărean Aurel Ţenţ va sărbători împlinirea a 85 de ani prin deschiderea unei expoziţii personale la Muzeul Judeţean Satu Mare (sediul din strada Vasile Lucaciu), de la ora  16. Născut la Oradea, şi-a desăvârşit studiile la Odorheiul Secuiesc, Braşov şi Bacău. De mai bine de 25 de ani s-a stabilit în Satu Mare.

Aurel Țenț este unul dintre artiștii care au înțeles că expresia artistică, nu este altceva decât o revelație – uneori convulsivă – a existenței.

Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă între culoare și gând.

Multe dintre lucrările sale au surprins instantanee existențiale care au drept decor meleagurile sătmărene, citadine, ori cele de la Hodod, unde artistul a participat de ani de zile, la o tabără de creație, susținută de Consiliul Județean Satu Mare.

Aurel Țenț este un mare admirator al tradițiilor și costumelor populare, astfel că multe din tablourile sale surprind grandoarea genuină a folclorului românesc.

Lasati un comentariu