De ce se iese în stradă

• publicat la: 4 noiembrie 2015
De ce se iese în stradă

Revoltă în stradă, revoltă continuă pe Facebook. Un tânăr explică pe pagina de Facebook unde oamenii s-au mobilizat masiv pentru marșul de marți seară de ce se iese în stradă, în opinia sa.

Iată postarea, semnată Sergiu Rădulescu:

Se tot întreabă lumea de ce se iese în strada. Si cine intreabă asta? Sunt cei ce au poze doar pe iahturi, fumează din trabucuri si conduc X5-uri. Tocmai ei sunt curiosi ce fac zecile de mii de tăntălai pe afară. De ce nu stau si ei, precum aceste somităti ale clasei sociale inalte, frumos la căldurică, cu un pahar de whisky si privind la amărâti. Persoane care nu au muncit in viata lor nici măcar o secundă, care au primit totul de-a gata. Sunt cei care cheltuie intr-o seară in club cam cât i-ar ajunge unei familii să traiască decent o lună.
Oare de ce iesim? Posibil, pentru ca părintii lor corupti cu averi furate au călcat pe cadavre pentru a avea băiatul ce să cheltuie. Pentru ca tineri frumosi, curati, au pierit intr-o locatie mai underground. Deh, nu toti ne permitem Bamboo, acolo se strânge lumea muncitoare. Pentru că sunt „sclavii” care muncesc de dimineata până seara si abia reusesc să isi facă o vacanţă la bulgari, in cel mai bun caz. Si mai sunt leprele care au primit totul de-a gata si acum o fac pe filozofii.
De aia se iese in stradă. După 10 ore de muncă lumea se strânge si vrea sa refuleze, să elimine toate frustrările acumulate din acest trai mizer al românilor. Pentru că studentii isi vor acasă părintii plecati peste hotare pentru a le oferi lor un viitor. Pentru că nu mai vrem să culegem căpsuni, ci doar să trăim decent in tara noastră. Si tu, ipocritule, ne intrebi ce rezolvăm? Tu te plimbai pe Magheru, cu masina primită cadou la 18 ani, si erai putin nervos cp se incearca ceva.

Iti e teamă că poate o veni si ziua dreptăţii pentru toti coruptii si cine stie, va trebui să muncesti ca să iti castigi pâinea. Iti dai seama? Să muncesti. Un cosmar pentru tine.
Noi simtim că v-a ajuns, speram măcar ca vinovatii să plăteasca. Acum 26 ani am gresit inceputul. Poate e momentul altuia. Sau poate suntem naivi, naiba stie. Dar măcar stim că am incercat, noi „generatia facebook” atât de mult hulită. Nu pot ignora sute de mii de oameni in toata tara, nu au cum. Pentru România!

comentarii

Lasati un comentariu