Depăşirea crizei sentimentale la Biblioteca Judeţeană

• publicat la: 23 noiembrie 2015
Depăşirea crizei sentimentale la Biblioteca Judeţeană

 

Biblioteca Județeană, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare și Colegiul Național “Doamna Stanca“, organizează joi, 26 noiembrie, cu începere de la ora 1300, în Sala Multimedia, un colocviu despre depășirea situațiilor de criză sentimentală.
Au răspuns prezent invitației psihologul Romina Onanie și psihopedagogul Romina Talpoș din cadrul DGASPC Satu Mare, care vor furniza elevilor din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național “Doamna Stanca“, informații și sfaturi utile pentru depășirea situațiilor de criză sentimentală.
Specialiștii definesc starea de criză ca fiind “acea situație în care o persoană se confruntă cu un obstacol major ce îi blochează obiectivele de viață și care nu poate fi depășit cu ajutorul metodelor obișnuite de rezolvare a problemelor“, și tot ei apreciază faptul că “fiecare criză depășită cu succes determină formarea unor abilități personale care vor fi folosite în depășirea unor crize ulterioare. Astfel, în anumite situații, criza reprezintă o posibilitate de creștere și dezvoltare“.
Evenimentul, inițiat de bibliotecarii din cadrul Secției de împrumut pentru adulți, se înscrie în seria activităților derulate sub genericul Ateliere de dezvoltare personală. În cadrul acestor ateliere, cu periodicitate lunară, destinate în principal adolescenților și tinerilor, sunt dezbătute aspecte care vizează combaterea consumului de alcool și droguri, probleme de comunicare și comportament, depășirea situațiitor de criză sentimentală, dar și alte teme, la propunerea participanților.

Lasati un comentariu