Haos în Republica de la Carei. Lucrările pentru introducere cablu electric fisurează conductele de apă menajeră

• publicat la: 7 noiembrie 2015
Haos în Republica de la Carei. Lucrările pentru introducere cablu electric fisurează conductele de apă menajeră

Chiar dacă suntem sub administraţie UDMR în municipiul Carei tot ca în ţara lui Dorel se lucrează. Problemele cu care se confruntă careienii de rând nu fac obiectul preocupărilor nici a consilierilor personali ai primarului Kovacs şi nici a finului jurnalist a acestuia.

Recent pavatele alei din cartiere sunt din nou scormonite pentru lucrări ale societăţii de electricitate.

Vineri,6 noiembrie 2015, lucrările efectuate de angajaţi ai Electrica au dus la fisurarea conductei de apă  menajeră, adică apa uzată, ce iese din unul din blocurile din piaţa 1 Mai. Faptul a fost semnalat de locuitorii cartierului , atenţi la tot ce se întâmplă, pentru a se proteja de eventualele deficienţe ce le pot afecta  condiţia unui trai decent.

Vigilenţa lor a dat roade şi astfel am aflat că acea conductă fisurată a fost învelită de unul dintre muncitori în folie de plastic şi apoi acoperită cu pământ. În urma sesizărilor, la faţa locului s-a deplasat Vasile Fogel de la Apaserv, care a stat de vorbă cu careienii  din cartier.  Careienii aşteaptă  ca serviciile de apă canal plătite să oblige prestatorul la asigurarea condiţiilor ce se impun pentru ca acestea să se ridice la standardul  unui  municipiu european.

căminul cu conducta de apă uzată, fisurată

Lucrările  efectuate de muncitorii de la Electrica , mai jos, în imagini.

redacţia

Mulţumim  pentru imaginile  oferite de cititorii Buletin de Carei din blocurile din piaţa 1 Mai.

 

comentarii

de Horia Mărieș la 11 noiembrie 2015 - 03:21

Cetesc ce cetesc, mă mai sui pe Verandă să beau cãte o cafea, iar cetesc ce cetesc, iar mă mai sui pe Verandă, etc. (Pentru cei nou născuți: ăsta era un banc care circula în gloriosa epocă de construire a socialismului multilateral dezvoltat și care se termina cu intrebarea: Dar cine-i Veranda?)

Cetesc ce cetesc și aflu din relatarea unui jurnalist director szasz, unul total neșcolit, dar mare teoretician al virgulei (adică a unui farsor care nu are nici un fel de patalama la mână care să ateste faptul că ar avea niscaiva studii superioare jurnalistice), făcută într-o gazetă sătmăreană: „Un eveniment care va rămâne în istorie s-a desfăşurat ieri în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean Satu Mare. Primarii din judeţ au semnat contractele și actele adiționale aferente obiectivelor de investiţii finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba de 86 de investiţii în infrastructură, în valoare de 720.609.119 lei, reprezentând cea mai mare alocare de fonduri din ultimii 26 de ani pentru judeţul Satu Mare.”
Mai aflu tot pe acolo și că lăudăroșii șăfi cvasipenali județeni ar fi băsădit: „Acea întâlnire cu miniştrii care au brăzdat judeţul şi au urmărit investiţiile a fost un mare lucru pentru noi şi s-a văzut cu adevărat interesul Guvernului pentru judeţul nostru”, a declarat Ştef.” (…) Vicepreşedintele Mircea Govor le-a mulţumit primarilor pentru încrederea de care au dat dovadă. “E mare lucru când cineva recunoaşte, în special în lumea în care trăim, că sunt oameni care mai fac ceva pentru judeţul Satu Mare. Îi mulţumesc domnului preşedinte că a fost alături de mine, împreună cu toţi colegii mei din Consiliul Judeţean….”

Toate bune și frumoase.
Cică au asistat la această lăudăroșenie si unii primari din județ.
Nu toți. De exemplu, pe primașul Kovacs nu l-am văzut.

Omul Kovacs are perfectă dreptate să le dea cu flitul fiindcă acum, când orașul pe care-l gospodărește cu drag arată ca după cel de al treilea război mondial, șefii județului îl ignoră total și atât de mult pe Eugen Kovacs Jenő bácsi incât in lista celor 86 de proiecte de infrastructură despre care s-a amintit mai sus, nici unul, dar nici măcar unul singurică, nu are in titlu înscris doar cuvântul „Carei”. Alții, uniii cu mai multe ouă, unii mai potenți, unii mai cu pile pe la județ, au reușit să înscrie în listă proiecte de modernizare străzi și reabilitare clădiri de școli (de ex. la Bogdand, Călinești Oaș, Negrești Oaș, Odoreu, Sanislău, Viile Satu Mare, etc.) în schimb la Careiul/Nagykároly-ul lui Kovacs bácsi önkormányzó úr rezultatul este nica, niente, semmi, zero barat, adică egy nagy ló pikula.

Kovacs vrea să se descurce fácând împrumuturi oneroase și inrobitoare pe la bănci, care să fie returnate după ce el nu va mai fi în mod cert primaș, adică până prin anul 2035, de copiii care sunt azi pe la grădiniță sau în clasele primare.
Lista completă a investițiilor finanțate din PNDL este publicată in pag. 5 a mirobolantei gazete, în versiunea .pdf.

Este clar, șăfii ăia de la județ nu mai dau nici măcar un crăițar sau un fillér găurit pe Kovacs Jenő, il socotesc un expirat, un tras și garat deja pe o linie ruginită și moartă, lipsită de orice perspectivă și este cazul, este momentul propice pentru ca finul cel credincios și mereu în fundul primașului pupăcios (Atenție Mare: nu l-am făcut de fel de exemplu „pocitanie bășinoasă cu bărbuță murdară de țap sub gură”, ca să-i răspund exact cu aceeași monedă la invective, m-am abținut cât am putut eu de tare, pentru ca să mă exprim totuși pe aici pe la comentarii într-un mod elevat și civilizat), „să autosesizeze” imediat și sula dar mai ales prefectura, ca un aljas besugó ce este el de fapt, cu privire la această discriminare strigătoare la cer.
Poate vor scrie urgent și de data asta cei de la prefectură o epistolă adresată „Primăriei, Consiliului Local şi secretarului municipiului Carei” pentru ca să se ia măsurile necesare și legale care se impun.

Lasati un comentariu