În Republica de la Carei mizeria se acoperă cu ciment!

• publicat la: 19 noiembrie 2015
În Republica de la Carei mizeria se acoperă  cu ciment!

A fost nevoie doar de o încercare a Buletin de Carei  de mobilizare a locatarilor blocului ghetou din spaţiul locativ al primariei Carei pentru protest faţă de  conditii mizerabile de trai pentru ca cei doi primari să  îşi aducă aminte că au si obligatii faţă de chiriasii cărora le percep taxe pentru locuintele oferite. Dacă primarul Kovacs a admirat doar din pozele oferite de agenţii Politiei Locale starea  interiorului blocului situat în spatele clădirii primăriei, viceprimarul  este mai nou o prezenţă obişnuită a locului. Soluţia oferită? Chiuvete noi…fără însă a renova  pereţii scorojiţi şi conductele  ce curg,  şi curg  şi curg….iar mizeria  se acoperă cu un strat de ciment! Aceasta e soluţia unei cu primării  cu primar cu reţinere pe salariu pentru datorii la bugetul de stat şi viceprimar ambii de la UDMR Carei.

Luni, 16 noiembrie 2015 a avut loc o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Carei. Lipsa convocării de şedinţe ordinare în ultimele luni a ridicat semne de întrebare până acum neelucidate. Deşi  motivele se conturau încă din şedinţele trecute,  unul dintre acestea  poate fi chiar  refuzul discutării  situaţiilor cu care se confruntă careienii contribuabili oneşti în municipiul Carei, probleme ce îşi caută rezolvarea de ani şi ani de zile fără ca cineva din administraţia locală să fie interesat. Sau poate să fie  administraţia locală depăşită de situaţie?

Aspectul a fost semnalat în chiar debutul şedinţei de către consilierul Ilie Ciută care a mentionat  că ,,este altă  lună în care consilierii sunt convocaţi numai la şedinţe extraordinare.  Nu o să propun punctul ,,Diverse” pentru că ştiu că  nu sunteti   interesat  de problemele cetăţenilor careieni. Vă dau doar un exemplu….la blocul nostru, din spaţiul locativ al Primăriei, sunt probleme cu alimentarea cu  energie electrică, deşi oamenii sunt cu plăţile la zi.

În total dezinteres faţă de problema semnalată, primarul Kovacs a reiterat  binecunoscuta sa expresie devenită replică prăfuită la orice semnalare a consilierului Ciută:

,,nu am nimic de adăugat…este şlagărul obişnuit la care nu merită să răspund!”

Totul poate fi urmărit în înregistrarea video a şedinţei din data de 16 noiembrie 2015.

AICI

Urmare a sesizărilor venite din partea locuitorilor blocului ce apartine de Primăria Carei, imobil ce se vede de pe geamul sălii în care se desfăşoară şedinţele CL, Poliţia Locală a făcut o descindere la faţa locului pentru a lua cunoştinţă despre motivele care duc la întreruperea frecventă a curentului electric.  Au făcut şi poze pe care apoi le-au prezentat primarului, aflat la o sută de metri distanţă  pe scurtătura din  curtea Primăriei Carei, traversând curtea DSPL.

Aşa de prezintă contorul electric.

Angajaţii de la SC Electrica SA sosiţi în cursul zilei de sâmbătă 14 noiembrie nu au putut  interveni deoarece contorul se află în gestiunea primăriei Carei care are angajat un electrician dar acesta nu dispune de autorizaţie pentru a efectua intervenţiile necesare ce se impun. Un adevărat cerc vicios întreţinut de administraţia Kovacs.

Starea imobilului aflat între Primăria Carei, Teatrul Municipal şi Bibliotecă  se degradează pe zi ce trece. Altădată un frumos internat al Grupului Şcolar Agro din localitate a  ajuns să arate ca după o catastrofă… e un  adevărat ghetou. Dejecţiile se scurg  printr o conductă externă ce iese din imobil sub geamurile locatarilor, pe timp de caniculă emanând adevărate miresme.

Nici grupurile sanitare nu sunt mai prejos. Acestea au nevoie de reparaţii capitale.

Sâmbătă, am vizitat acest spaţiu în care îşi duc existenţa copii şi bătrâni deopotrivă. Toţi au solicitat ajutor pentru  a beneficia de condiţii decente de trai. Deoarece am  semnalat aceste  situaţtii  de ani de zile, le-am comunicat că singura lor şansă la  o investiţie din partea primăriei ce să permită reabilitarea aşezământului este deplasarea lor în grup la factorii de resort.

Culmea ironiei, după vizita noastră de sâmbătă, 16 noiembrie 2015, au început să apară chiuvete nou nouţe,  fără  recondiţionări în prealabil ale spaţiilor respective.   Adică, cumpărăm covor nou şi îl punem  doar pentru a acoperi mizeriile şi gunoiul de pe podea.

.

înainte de ..acoperirea cu ciment …s-au dărâmat pereţii despărţitori

În tot acest timp, locuinţele sociale de pe strada Tireamului aşteaptă cuminţi venirea campaniei electorale pentru a fi date în folosinţă pentru ca ele oricum sunt gata de mai mult timp.

Până atunci, le luăm ochii locatarilor din spatele primăriei cu 2 chiuvete noi pe etaj, că şobolanii tot acolo rămân, la fel şi conductele sparte şi la fel şi pereţii scorojiţi şi copţi de mizerie.

Tot în  acest timp, consilierii jurnalişti angajaţi la cabinetul primarului şi plătiţi din banii careienilor se ocupă de denigrarea celor ce semnalează aceste aspecte ruşinoase pentru orice primărie, de denigrarea adversarilor politici ai primarului Kovacs şi ai viceprimarului Keizer  de consemnarea oricăror altor activităţi ale   firmelor agreate, mai puţin subiecte de interes local ce îi pune pe edili în postura de manageri deficitari la multe capitole.  Ocupat  cu numărarea de virgule, finul economist şi pseudojurnalist al primarului nu mai  activează opinia pentru careienii  informaţi  cu privire  la  dezastrul de la Blocul din spaţiul Locativ al Primăriei Carei,  din centrul oraşului! Atitudinea civică şi bărbătească  a finului de primar careian nu poate depăşi  nicicum  genunchiul broaştei.

Daniela Ciută

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

comentarii

de Lucian la 21 noiembrie 2015 - 07:50

„Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !”..aici e discutabil.
Etnia la care se face referire ,greu de crezut ca face vreo contributie la bugetul local.
Va rog sa nu victimizam persoanele care sunt doar consumatori.
Sa fim corecti fata de adevaratii cetateni contribuabili.

de mimi la 21 noiembrie 2015 - 09:31

corecta remarca domnului Lucian

de vasile la 21 noiembrie 2015 - 09:56

in orasul nostru oameni de rand o duc la fel de greu si romani si maghiari si svabi ce au ramas din ei. problema e la cei din conducerea politica a udmr carei ca aia sunt de vina pentru situatia de cosmar din orasul fara locuri de munca inafara de brutari!
pana orasul va fi condus numai de dictatura udmr va merge din ce in ce mai rau pentru ca nu poti avea pretentia sa mearga bine daca tu nu respecti cetatenii de oricare etnie!
romanii o duc mai rau ca pe vremea imperiului austroungar cand nu aveam voie sa vorbim romaneste nici in biserici! asta urmariti domnule primar? ati reusit sa stricati buna atmosfera din careiul oras al florilor devenit acum al ierbii si lallelelor si al copacilor taiati in jurul castelului dar udati sa creasca in jurul monumentului romanesc! sa va fie rusine daca mai stiti ce inseamna cuvantul!

Lasati un comentariu