Plasture medicinal care îşi schimbă culoarea atunci când detectează o infecţie în organism

• publicat la: 21 noiembrie 2015
Plasture medicinal care îşi schimbă culoarea atunci când detectează o infecţie în organism

Un plasture medicinal care îşi schimbă culoarea atunci când detectează o infecţie în organismul purtătorului este considerat un instrument eficient împotriva rezistenţei la antibiotice, deoarece reduce administrarea de medicamente inutile, informează bbc.com potrivit mediafax.ro.

Noul dispozitiv, creat de cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie, eliberează un colorant fluorescent din capsule microscopice în momentul aplicării sale pe piele, atunci când detectează prezenţa unor bacterii la marginea plăgilor.

Acest mod de semnalizare permite medicilor să identifice infecţiile bacteriene şi să le trateze mult mai rapid, în special în cazul copiilor care au suferit arsuri.

Potrivit creatorilor săi, acest tip de plasture ar putea contribui la salvarea multor vieţi.

Copiii cu răni provocate de arsuri sunt în mod special predispuşi la infecţii bacteriene din cauza sistemelor lor imunitare care sunt imature.

Infecţiile respective pot să încetinească procesul de vindecare a rănilor, contribuind la creşterea numărului de zile de spitalizare şi, uneori, la apariţia unor cicatrice permanente. În cazurile severe, aceste infecţii pot duce la decese.


Lasati un comentariu