Primăria Carei cheltuie banii careienilor pe amenzi încasate pentru management defectuos!

• publicat la: 16 noiembrie 2015
Primăria Carei cheltuie banii careienilor pe amenzi încasate pentru management defectuos!

Primăria Carei nu a solicitat Autorizaţie de securitate la incendiu nici pentru clădirea în care funcţionează din 25 octombrie 2014 şi nici pentru Centrul Social reabilitat din fonduri europene prin proiectul Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea Centrului social Carei, cu o valoare  totală de  8.578.370,00 lei din care valoarea  nerambursabilă este de  6.801.956,00 lei, proiect  finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013,  Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1.  „Planuri integrate de dezvoltare urbană” !  Manager de proiect , consilier Veress Toma.

Lipsa acestei Autorizaţii strict necesare a fost sancţionată de către inspectorii de la ISU Someş cu o amendă de 10.000 lei.

Una din găurile negre ale primăriei Carei este chiar sediul clădirii acesteia, inaugurat după lungi tergiversări, în prezenţa premierului de atunci, Ponta,  la data de 25 octombrie 2014.

Prin lipsa de solicitare a acestei autorizaţii au fost încălcate prevederile Art.30 din Legea 307 din 2006, în condiţiile în care Primăria dispune de numeroşi jurişti sau secretari juridici care ar fi trebuit să cunoască prevederile acestei legi.  Lipsa  de experienţă în management a primarului Kovacs şi a viceprimarului Keizer( şi aici mă refer la modul de gestionare a firmelor lor private de până la ora preluării mandatelor din primărie) a adus primăria în stadiul de a fi bună  de plată pentru amenda acordată pe bună dreptate de ISU Someş.  Sancţiunea a fost aplicată în data de 25 august anul curent iar amenda a fost plătită în data de 26 august, prin OP nr.4094 în valoare de 2.500,50 lei cf PV 0040757 din 25 august 2015.

Banul public careian este astfel prăduit din lipsa de îndeplinire a obligaţiilor de serviciu ale celor angajaţi şi plătiţi să respecte aceste prevederi. La primăria Carei această amendă nu este un caz izolat, existând numeroase alte amenzi plătite tot din banii careienilor pentru lipsă rovinetă la maşinile Primăriei sau pentru amenzi de circulaţie.

Dispreţul pentru banul public careian este direct proporţional cu grandomania celor două personaje care se erijează în edili fără însă a respecta jurământul depus la investirea lor, de a lucra în folosul comunităţii locale multietnice.

Clădirea Primăriei Carei a înghiţit până în prezent pentru renovare suma de …2 milioane de euro şi tot nu este finalizată! Încă se lucrează la finisarea Sălii Festive, încă este în roşu peretele din spatele clădirii, cel care nu se vede din strada principală şi încă se lucrează la compartimentări de birouri în urma semnalărilor Buletin de Carei privind ilegalitatea mutării de către primari a unor departamente, în clădirea Centrului Social. Bani cu nemiluita curg în conturile firmelor care tot fac lucrări de renovare de 5 ani încoace! AICI

Centrul Social funcţionează pe strada Progresului dar deşi a fost  semnată recepţia de finalizare a lucrărilor încă nu sunt terminate obiectivele trecute în proiectul pentru care a fost aprobată finanţarea. Mai mult, aici au fost mutate servicii întregi din Primăria Carei deşi centrul are o cu totul altă destinaţie. aici!

Atrag  atenţia domnului primar şi viceprimar că la ora actuală nu liberalii sunt cei care conduc destinele oraşului ci UDMR Carei prin primarul preşedinte al UDMR Carei şi viceprimar membru al  aceleiaşi formaţiuni,  pentru a preîntâmpina  afirmaţiile laitmotiv cu care ies mereu în faţă pentru a-şi justifica eşecurile.

Încercările de intimidare prin articolele mincinoase ale finului sau ale jurnaliştilor  consilieri personali  plătiţi   pe statul de plată al primăriei Carei nu vor reuşi să mă împiedice să dezvălui toate potlogăriile comise în ultimii ani în Primăria Carei. Îmi vreau oraşul înapoi cu tot ceea ce implică aceasta, cu preocupări pentru trai decent pentru Toţi careienii, vreau o atmosferă de normalitate în oraş adică una în care ORICE   cetăţean să fie respectat la fel cum doresc ca Legea să fie aplicată la fel  pentru TOATĂ LUMEA şi nu  aleatoriu. În capitală şi în marile oraşe oamenii nu mai au Teama de a ieşi în stradă pentru a le fi respectate drepturile şi a scăpa de corupţie.

În calitate de contribuabil careian onest, vă atrag atenţia că aveţi obligaţia să respectaţi  banul public provenit din taxe şi impozite plătite de careieni şi nu să îl  cheltuiţi pe amenzi care puteau fi evitate!

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 16 noiembrie 2015 - 20:53

Amenda contravențională aplicată de M.A.I. – I.S.U. jud. Satu Mare prin Procesul Verbal Seria H nr. 0040757 din data de 25.08.2015 U.A.T. Primăriei Municipiului Carei reprezentată prin primar ing. Eugen Kovacs, în cuantum de 10.000 lei din care s-au plătit doar 2.500 lei are exact efectul unei frecții cu spirt „Diana” făcută unui picior de lemn.

Acest lucru, asociat cu iresponsabilitatea uneori criminală, cu je-m’en-fichismul, cu amatorismul, cu lipsa de profesionalism in gestionarea treburilor obștești, cu îngălarea, cu prostia cronică sau congenitală a unor factori de decizie pe plan local, a unor „conducători” demnitari – primari – funcționari publici, crează condiții propice pentru ca să fie posibil să se producă tragedii inimaginabile ca cea recentă de la Clubul „COLECTIV” din București.

Să încerc să mă explic. În conformitate cu prevederile art. 8 alin. (5) din Ordonanța Guvernului României nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, amenda contravențională care a fost aplicată unei persoane juridice (in cazul nostru UAT Primăria Mun. Carei) se constituie venit integral la bugetul de stat (și se plătește la unitățile Trezoreriei).

In paranteză fie spus, în cazul unor anumite amenzi aplicate pe baza unor hotărâri ale autorităților locale, inclusiv cum ar fi cele „de circulație”, sumele rezultate se constituie venit integral la bugetul local.

Teoretic, atât sumele provenite din amenzi ce se constituie venit la bugetul de stat dar mai ales cele ce se constituie venit la bugetul local, „se pot întoarce la locul faptei”, adică în buzunarul „făptașului”, respectiva persoană juridică.

Din acest motiv, pe primarul municipiului Carei îl doare exact in cot și poate și intr-un alt loc ceva mai sensibil, i se rupe exact în paișpe de orice amendă contravențională care se aplică de către I.S.U. Satu Mare sau de către orice alt agent constator persoanei juridice numite U.A.T. Primăria Mun. Carei și din acest motiv, nici nu va fi constrâns in vecii vecilor de amenda respectivă, ca să remedieze situația constatată a fi contravențională (care contravine de exemplu regulilor de P.S.I.) de către inspectorii I.S.U.

Cu totul alta ar fi situația dacă amenzile contravenționale n-ar fi aplicate persoanei juridice, adică Primăriei, ci ar fi aplicate persoanelor responsabile din cadrul Primăriei, recte (de la rect) primașului și unor funcționari publici responsabili de respectiva stare de fapt. Atunci i-ar durea pe respectivii indivizi foarte serios la lingurică, gagii putând face în context și eventuale vizite pe la Beciul Domnesc, în caz că nu achită la termen amenda contraventională.

Poate că noul Guvern Cioloș va modifica în acest sens în regim de urgență Ordonanța Guvernului României nr. 2/2001 urmare „autosesizării” președintelui Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, domnul Pinter Iosif (prezumtivul candidat la functia de primar al municipiul Carei la alegerile locale din 2016 din partea UDMR, așa cum bârfesc unii cârcotași, știre care însă nu este încă de loc confirmată oficial). Dar oare dânsul citește, vede, aude ce se măzgălește pe aici pe la BdeC?

Pe de altă parte, AR FI O CHESTIE pe care i-ar putea-o cere și „strada” careiană domnului Dacian Cioloș.
Dacă „strada” ar opina și ar dori cumva, cândva și așa ceva.

de Horia Mărieș la 17 noiembrie 2015 - 11:21

Ce rău îmi pare! Săracii de ei, cei de la CJ SM (Stef & Govor).

Oare Careiul (Primăria) este foarte departe de Satu Mare?

17 noiembrie 2015 , Nr. 1796/VIII/3

COMUNICAT

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție , comise în perioada 2010 – 2015.

În cursul zilei de 17 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 16 de locații situate în municipiul București și județele Ilfov, Satu Mare și Botoșani, din care 2 sunt sediile unor instituții publice Consiliul Județean Satu Mare), restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – D.N.A.

de maria la 18 noiembrie 2015 - 13:15

Ce au facut pompierii pana acuma daca rezultatul muncii lor este neautorizarae ISU a entităţilor de pe teritoriul ţării ?
Oare acestă instituţie nu a dormit pana acuma pe banii nostri ?

de maria la 18 noiembrie 2015 - 13:21

Propun ca MAI-ISU jud Satu Mare să inceapă controalele la societăţile comerciale aparţinătoare persoanelor inrolate policic ( de la toate partidele )

de gyongyke la 18 noiembrie 2015 - 20:13

primaria carei trebuia sa ceara autorizatie de securitate la incendiu si nu invers!
cei care au firme stiu ca aceasta este procedura nu invers si nu se face cum face primarul kovacs care asa a reusit sa isi falimenteze toate fiurmele de mobila si acum a trecut la falimentarea primarie!

de fane la 18 noiembrie 2015 - 20:19

ma marie da tu faci pe marika cu noi? adica primarul a buctat toate firmele sale de mobila si are retinere pe salarul de primar si vreti sa spuneti ca isu e de vina ca primarul nu a cerut autorizatie de incendiu??? da la centrul social de ce a bagat taxele si impozitele si sala de nunti daca fondurile europene au fost pentru centru social??? nu va e rusine sa tot mintiti si dezinformati laicika gagiule ratat????

Raspunsuri

Lasati un comentariu