Redevenţele pe apa termală folosită la bazinele ştrandului din Carei nu există pentru că nu există încă licenţă. Cine protejează resursa naturală naţională?

• publicat la: 6 noiembrie 2015
Redevenţele pe  apa termală folosită la bazinele ştrandului din Carei nu există pentru că nu există încă licenţă. Cine protejează resursa naturală naţională?

O resursă naturală a statului român este folosită la Carei în scop comercial FĂRĂ licenţă de exploatare. În Republica de la Carei  mai avem antecedente, doar şi bustul regelui Ferdinand  a fost amplasat fără avize legale la data dezvelirii lui, 10 mai 2015.

Primăria Carei nu plăteşte  nici o redevenţă  pentru exploatarea apei geotermale folosite la bazinele din ştrandul concesionat către o societate privată. Nu are la această dată licenţă  de exploatare iar solicitarea de obţinere a licenţei datează  doar din noiembrie 2014, fapt ce confirmă fără drept de tăgadă cele semnalate Buletin de Carei.

Primăria Carei a concesionat ştrandul termal către firma Aquacar srl prin contract semnat în anul 2002. Apa termală cu care sunt atraşi clienţii pe pagina de promovare a ştrandului este materie primă aducătoare de profit dar nu există licenţă de exploatare pentru ea. Faptul a fost reconfirmat joi,5 noiembrie 2015, de directorul Directiei Generale de Gestionare, Evaluare si concesionare a Resurselor Naturale-Integrare Europeană din cadrul ANRM Bucuresti.

Şi aceste dezvăluiri au atras atacuri la adresa Buletin de Carei, transformate în  campanie de denigrare din partea consilierilor si finului primarului  pentru a abate atenţia de la faptul că primarul cu reţinere pe salariu pentru datorii la bugetul de stat nu a solicitat până acum licenţă de exploatare pentru apa geotermală folosită la ştrand , adusă prin conducte de la punctul de captare din zona străzii Livezilor. foto sus.

Administratorul actual al ştrandului scoate la vânzare toate cele 4 ha de teren pe care se întinde locaţia de agrement deşi aceasta  include şi teren aflat în proprietatea statului.

Situaţia este trecută sub tăcere de finul jurnalist al primarului Kovacs, care este mai interesat de ştrandul din Tăşnad decât de cel din oraşul natal.

Din păcate, aceşti bani nu intră în bugetul statului… se lamentează într-un articol dedicat redevenţei pentru exploatare apă termală  Tăşnad tocmai finul jurnalist al  primarului Kovacs  care are datorii însemnate la acelaşi buget de stat, datorii pentru care  are reţinere pe salariu din anul 2008. Ce ar însemna dacă  toţi careienii ar lua  exemplu de la primar şi ar  plăti eşalonat  cele cuvenite la bugetul de stat?

Când va intra în legalitate şi primăria Carei la capitolul  exploatare apă geotermală? De ce nu apare pe pagina Primăriei Carei intenţia administratorului ştrandului de a vinde afacerea  care are inclusă şi  proprietăţi ale  statului român,  în condiţiile în care evenimente private organizate în incinta ştrandului apar mediatizate, aici,  pe pagina oficială a primăriei?

Daniela Ciută

 

 

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

Aleile de la Capela românească din cimitir, toaletele din curtea stadionului Victoria, străzile neasfaltate, blocul de locuinţe din spaţiul locativ al primăriei Carei, monumentele româneşti şi spaţiile verzi înconjurătaore sau  geamurile ce se închid cu cuiul de la Şcoala Vasile Lucaciu sunt doar câteva  dintre urgenţele careienilor ce aşteaptă încă rezolvare de la primarul municipiului.

comentarii

de microbisti la 15 noiembrie 2015 - 23:12

se vinde strandul cu terenul luat din proprietatea orasului???? priumarul crede ca e la cortul golanilor cu acele gesturi ca de vice nu mai vorbim saracu….inafara de cuvintul minciuni si dezinformare astia nu reusesc sa lege 2 cuvinte da de la 2 traseisti politici ce sa astepti??/
https://www.youtube.com/watch?v=hz3zHc6zPdM

Lasati un comentariu