Revista presei economice

• publicat la: 23 noiembrie 2015
Revista presei economice

Potrivit economica.net, marile magazine vor transmite lunar Consiliului Concurenței prețul alimentelor – ANAF pregătește o nouă cheltuială pentru companiile mici – Câteva date despre Black Friday 2015 – Bătălia pentru Electrica – Internele pregătesc pentru anul viitor noi achiziții de mașini, cu bani din plăcuțe de înmatriculare – La Transporturi nu se schimbă nimic.

Perlă energetică” de 4 mld. lei, intens curtată. Luptă subterană între stat şi privat pentru boardul companiei Electrica – ZF. Opt candidaţi concurează pentru un loc în conducerea Electrica, companie care distribuie curent în Transilvania şi nordul Munteniei. Andrei Hareţ, fost vicepreşedinte al SABMiller, Anca Ioan, fostă CEO a Ţiriac Holdings, şi Roland Teufel, consultant german, alături de actualii administratori în frunte cu Victor Cionga sunt în scrişi în cursa pentru un loc în consiliul de administraţie al Electrica.

ANAF pregătește o nouă cheltuială pentru companiile mici: întocmirea anuală a dosarului prețurilor de trasfer – cursdeguvernare.ro. Un proiect de Ordin al președintelui ANAF ar putea avea un impact semnificativ îndeosebi asupra companiilor mici. E vorba de obligativitatea întocmirii anuale a dosarului prețurilor de transfer, în cazul companiilor care au contracte cu firme afiliate. Potrivit proiectului de Ordin, intrat în posesia cursdeguvernare.ro, toate companiile care au cifre de afaceri anuale începând de la 50.000 de euro în servicii, și începând de la 100.000 de euro pentru producție, vor fi obligate să-și întocmească anual dosarele prețurilor de transfer – adică dosare care să ateste în ce măsură prețurile din contractele cu firmele afiliate sunt sau nu conforme cu prețurile pieței.

integral pe economica.net

Lasati un comentariu