Şedinţă de Consiliu cu 3 rectificări de buget FĂRĂ convocare întrunire Comisie Economică

• publicat la: 17 noiembrie 2015
Şedinţă de Consiliu cu 3 rectificări de buget FĂRĂ convocare întrunire Comisie Economică

O şedinţă extraordinară convocată pentru dezbaterea a nu mai puţin de 3 rectificări de buget şi o alocare de fonduri  a avut loc FĂRĂ convocarea  Comisiei Economice unde preşedinte este consilierul Poosz Szabolcs  legat de firmele abonate la banii primăriei prin decontările de  Mese Servite! Consilierul Poosz  figurează în declaraţia de interese şi ca cenzor la Societatea  agricolă Înfrăţirea Carei.

S-au întrunit în schimb în prealabil pentru şedinţa extraordinară de luni 16 noiembrie 2015  Comisia de Învăţământ sănătare şi cea de Sport Cultură .

Anomaliile din primăria Carei  au început să se răsfrângă şi asupra derulării activităţilor din Consiliul Local. Astfel, preşedinţii de comisii economice şi urbanism nu au mai convocat întruniri înaintea şedinţei extraordinare având pe ordinea de zi nu mai puţin de 3 rectificări de buget.

O altă anomalie constatată  este   lipsa  până la data de 16 noiembrie 2015 a prezentării de către Executiv a Execuţiei bugetare anuale.

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea rectificării  Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului  Carei  pe anul 2015  şi  Proiectul  de hotărâre privind aprobarea constituirii bugetului de venituri şi cheltuieli pentru credite interne sursa C pe anul 2015  au fost votate în unanimitate fără nici o intervenţie.

La  Proiectul  de hotărâre privind aprobarea rectificării  Bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Carei pe anul 2015 a intervenit consilierul Ilie Ciută ,spunând :

,,Dacă la primele două puncte am discutat cu doamna contabil şef, (fac o paranteză, chiar mi se pare, nu ştiu cum să cataloghez, jenant, o şedinţă care din 6 puncte are 3 rectificări şi să  nu se întrunească comisia economică, mi se pare cel puţin curios, dar trec peste acest lucru, poate de acum încolo aşa se doreşte…

Nu înţeleg tare multe din acest buget, aş fi vrut să vorbesc cu directorul , nici doamna Gindele( director economic-n.r.) a zis că nu poate  să-mi dea lămuriri privind această rectificare. Eu vă spun doar un lucru, dacă vă aduceţi aminte am votat utilizarea excedentului bugetar ca un avans pentru  a se putea plăti salariile înainte de Paşti. Mi se spunea că banii vor veni înapoi şi se va completa. Ei, din ce văd eu aici nu este aşa, este zero! Nu ştiu ce s-a făcut cu această sumă ( 794.900 lei – n.r.) şi să nu vină cineva de la spital… mă refer la contabila şefă, la directorul economic să susţină acest material… chiar nu este în regulă!”

În timpul discursului consilierului  Ciută, primarul Kovacs  se sfătuia cu administratorul public  Beko.

Situaţia este una similară celei semnalate de consilierul Ciută la şedinţa anterioară când a solicitat lămuriri despre suma de 3,3 milioane RON din creditul de 7,3 milioane contractat de primărie  pentru reparaţii şi ramforsări străzi şi trotuare, sumă ce a fost împumutată pentru alte lucrări şi care nu s-a mai reîntors în bugetul alocat pentru străzi!

Constatăm că la primăria Carei sume importante de bani sunt  permutate dintr-un cont în altul până nu mai reapar   în locul de unde au fost…împrumutate,  fără ca acest aspect să atragă atenţia organelor abilitate de control.  Cine se fereşte de transparenţa cheltuirii şi circuitului banului public careian?

Filmul şedinţei

Până la ora la care am postat acest material, marti 17 noiembrie 2015, ora 23,00, pe paginile oficiale ale Primăriei Carei nu apăruse nici o relatare despre şedinţa extraordinară ce a avut loc în data de 16 noiembrie de la ora 12,00 şi a durat 20 de minute.

redacţia

comentarii

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 10 decembrie 2015 - 17:02

„Opinie de Carei” are obligatia sa lamureasca aceste intrebari de baza !!!!!!!!!…… Am observat ca la 9mproscat cu noroi spre cei care cauta adevarul ‘0PINIE DE CAREI este extrem de virulenta !!!!!!!!!…… Acum de ce tace ?????????…….

Lasati un comentariu