Sete mare la Primăria Carei. Facturi lunare de apă minerală şi plată ce depăşesc bugetul Festivalului Zilele Iancului

• publicat la: 20 noiembrie 2015
Sete mare la Primăria Carei. Facturi lunare de apă minerală şi plată ce depăşesc bugetul Festivalului Zilele Iancului

Debandada cheltuielilor de la primăria mun.Carei este în ton cu experienţa de manager a primarului care are reţinere pe salar din 2008 pentru datoriile la bugetul de stat din urma falimentului celor 4 firme de mobilă deţinute anterior.

Angajările pe cumetrii sau pe criteriul politic sunt la ordinea zilei şi se pot verifica oricând. Atribuiri de lucrări cu predilecţie la firmele apropiate de UDMR şi aliaţii lor   sunt  o altă constantă întâlnită la primăria careiană şi se regăsesc în actele contabile ale instituţiei. La primăria Carei se pot plăti  lucrări chiar până a nu fi recepţionate când vine vorba de firme…agreate. aici

Tot din documentele oficiale, reiese  mâna largă a primarului datornic când vine vorba de cheltuit banul public, al careienilor contribuabili oneşti. Am scris până acum de numeroasele achiziţii de flori de  la firma legată de consilierul local Fazakas, de numeroasele MESE Servite şi facturate de firme legate de consilierul local Poosz şi nu sunt singurii.

De fiecare dată când vine vorba de aprobat vreun eveniment al comunităţii de moţi din satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei, apar comentarii răutăcioase din partea consilierilor majoritari. Biserica satului este ignorată când e nevoie de lucrări de întreţinere.  E de notorietate  vehemenţa chiar cu care a fost refuzată propunerea consilierului Ciută de a acorda 25 mii lei pentru reparaţii tocmai din partea consilierului Oneţ  originar din Ianculeşti dar care este unul dintre apropiaţii primarului Kovacs. aici

La ora actuală nici măcar suma de 20 mii lei aprobată de CL nu a fost virată de primărie pentru lucrări,  în condiţiile în care lucrările se apropie de final.

Ce se refuză comunităţilor româneşti din Carei şi Ianculeşti, se aprobă pentru evenimente sau manifestări ale comunităţilor apropiate primarului.

Instalat în primăria careiană după episodul anilor 2007-2008 când portăreii băteau la uşa casei sale pentru a-şi recupera datoriile de miliarde, a dat peste bugetul local format din contribuţiile careienilor persoane fizice dar şi juridice şi a decis că el ştie cel mai bine cum să cheltuie banii noştri!

Ne-am fi aşteptat ca în calitate de economist, finul său preudojurnalist să îi atragă atenţia asupra direcţiei greşite în care se îndreaptă dar  asta doar dacă ar fi fost animat de bune intenţii.

În schimb, ce găsim în actele contabile? Dovezi ale cheltuirii banului careian pe evenimente preponderent din sfera de influenţă a primarului.

Astăzi vă supun atenţiei…apa minerală şi plată cumpărată de primărie Carei în diferite perioade din timpul mandatului administraţiei Kovacs.

Numai în luna octombrie 2011 avem o factură de 8372,40 lei pe data de 25 ale lunii şi una de 613,53 pe aceiaşi dată. La acestea se mai adaugă o factură de 2600,40 lei tot pentru apă din data de 28 octombrie. Total,11.586,38 lei numai pentru apă iar pentru Zilele Iancului din 2011 au fost alocaţi…10 mii lei.

Pentru anul 2011 au mai fost alocate sume frumoase pentru apă plată şi minerală, al căror total îl lăsăm pe mâna economistului fin de primar care  oricum se poate baza de influenţa naşului pentru a obţine de la personalul din primărie suma totală.  Nu încercaţi să ne atrageţi atenţia că ar fi facturi  de la Cantina socială sau  creşă ,etc.   pentru că acestea sunt de la capitolul autorităţi executive, independent de alte cheltuieli de protocol comparabile cu un oraş reşedinţă de judeţ.

Apetitul pentru apa minerală din bugetul careian este mai mare decât normele de bun simţ dacă nu cele  pentru că altfel nu ne putem explica prezenţa maşinii din subordinea primăriei care poartă mâncarea de la Cantina Socială la grădiniţe şi şcoli, în faţa casei unde locuieşte (  dar nu este proprietar) şi de unde poartă în braţe flacoane….cu apă.

Maşina cumpărată din fondurile Fundaţiei de promovare a turismului ( cea cu portbagajul larg deschis în imagine) , neinscripţionată  şi folosită exclusiv de primar nu mai este suficientă pentru pretenţiile de grof ale primarului, acesta poftind  până şi la baxurile de apă minerală cărate cu o maşină a instituţiei primăriei Carei.

imaginile au fost surpinse în data de 12 noiembrie 2015, la ora 15,25, de careieni aflaţi în trecere pe strada Căplenilor….

Oferim cu generozitate finului primarului Kovacs, director de cotidian judeţean, un subiect Bombă la care renunţăm la exclusivitate dacă promite că îl  tratează pe baza documentelor oficiale din primăria condusă de nănaşul său…  şi anume….achiziţiile de Cherestea, scaune şi mobilier şi alte produse din domeniul prelucrării lemnului, o specialitate a primarului Kovacs, fost director şi la Mobicrasna…

Daniela CIUTĂ

comentarii

de andras la 20 noiembrie 2015 - 18:46

a verificat cineva de unde este pavajul din curte si daca are factura pe filtrul de apa sau e din cele cumparate pentru scoli si gradinite ca sa bea copii apa curata?

de Petre la 20 noiembrie 2015 - 19:16

Aia e masina de aprovizionare a primariei, a cantinei? Aia e casa nepotului primarului unde dansul are calitatea de „tolerat in spatiu”?

de sudor la 4 decembrie 2015 - 08:14

sete mare dar nesimtire si bataie de joc si mai mare!

de karcsi la 23 ianuarie 2016 - 14:18

si eu am mai vazut masina rosie de la cantina sociala cum aduce meniul pentru jeno daca doamna nu face de mancare acasa…

Lasati un comentariu