Ştrandul careian scos la vânzare. Administratorul public din primăria Carei află de la Buletin de Carei despre intenţie

• publicat la: 3 noiembrie 2015
Ştrandul careian scos  la vânzare. Administratorul public din primăria Carei află de la Buletin de Carei despre intenţie

Strandul Termal Carei  îşi caută  un nou proprietar. De intermedierea acestui business se ocupă exclusiv societatea de consultanţă imobiliară  MKM Team Investment. Afacerea se vinde la cheie, contra sumei de 2 milioane de euro. Detalii mai multe găsim pe jurnaluldesatumare.ro

La Primăria Carei, cea care a dat în concesiune ştrandul oraşului, nu se ştie despre această intenţie a administratorului ştrandului.

Potrivit administratorului Beko Tamas, contactat telefonic, acesta nu are habar despre această afacere.

Pot  să vă spun că ştrandul a fost concesionat firmei SC AQUACAR SRLîn anul 2002, pe o perioadă de 20 de ani cu posibilitate de prelungire ulterioară pe încă 10 ani, cu acordul părţilor.  Ştrandul se află în Domeniul Public al oraşului Carei şi nu poate fi vândut ci doar concesionat sau închiriat. Orice hotărâre în privinţa lui se ia cu acordul Consiliului Local, a declarat Beko Tamas, administratorul public al mun.Carei.

Ştrandul termal a mai fost în centrul atenţiei  pentru lipsa autorizaţiei de exploatare a apei termale, materie primă  aducătoare de venit pentru firma ce-l administrează.

În urma semnalărilor lipsei acestor autorizaţii legale, pe ordinea de zi a şedinţei CL Carei din  20 noiembrie  2014, a apărut intenţia primăriei  Carei  de intrare în legalitate prin solicitarea către  ANRM , prin Direcţia Generală de Gestionare, Evaluare şi Concesionare Resurse/Rezerve Minerale, Integrare Europeană, a licenţei  de dare în administrare pentru exploatare de ape geotermale în perimetrul Carei.

toate documentele AICI

Concesionarea de către primărie a ştandului termal aduce în bugetul local suma de …1000 euro ANUAL, adică o mie de euro, sumă ce a fost mărită după ce iniţial a fost concesionat pentru 500 de euro anual.

Nici despre această carenţă a primăriei Carei  consilierii jurnalişti ai primarului nu s-au pronunţat în presă, fiind prea ocupaţi se pare cu monitorizarea traficului Buletin de Carei şi denigrările celor ce fac publice astfel de derapaje de la legalitate în primăria Carei.

Suntem curioşi să aflăm în ce bază legală  administratorul ce a solicitat concesiunea  vrea acum să o înstrăineze, fiind vorba de teren din domeniul public al oraşului?

Fiind vorba şi de  o parte de domeniu public, acesta nu poat fi nici măcar concesionat  sau închiriat/subânchiriat fără avizul Consiliului Local. Dar la primăria Carei probabil se poate şi aşa, la fel cum de peste 12 ani a fost folosită apa geotermală din subsolul României fără licenţă de exploatare , fapt recunoscut prin proiectul introdus pe ordinea de zi a şedinţei din 20 noiembrie 2014!

redacţia

 

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

comentarii

de joscoruptia la 3 noiembrie 2015 - 15:15

pai cand scria buletinuldecarei despre ce gasesti in primaria carei la capitoulu invarteli i-a luat cu ameteala si uite asa a aparut opinia fuinului

de Annamaria la 3 noiembrie 2015 - 22:28

☺☺☺dada

Lasati un comentariu