Szasz Lorant îşi minte şi manipulează cititorii

• publicat la: 10 noiembrie 2015
Szasz Lorant îşi minte şi manipulează cititorii

Articolul Senzaţional. Ilie Ciută, în conflict de interese, este o minciună grosolană menită a mă  discredita în ochii cetăţenilor.

In articol se scrie că la şedinţa din 14 martie 2014, consilierii locali liberali  au iniţiat un proiect de hotărâre  privind alocarea sumei de 12 mii lei pentru  achiziţionarea  a 150 de exemplare din volumul Tezaur Spiritual şi cultural careian.

Nimic mai FALS. Suma de 12 mii lei se referea la  actiziţionarea  a 150 de exemplare din editia Gheza Vida- Centenar 1913-2013.

Tot în aceiaşi şedinţă, consilierii liberali au iniţiat un proiect de hotărâre  pentru EDITAREA a 300 exemplare din volumul Tezaur Spiritual şi cultural careian, autor Nicoleta Latiş, din care 50 exemplare  pentru  Biblioteca Municipală, 50 de exemplare pentru  protocol iar 200 pentru comercializare prin Cafeneaua culturală srl  unde CL este  acţionar unic.

Pentru a intra pe făgaşul adevărului, autorul cărţii este Nicoleta Latiş iar Daniela Ciută şi Horia Mărieş au fost doar colaboratori.

Chiar dacă autorul ar fi fost Daniela Ciută, nu poate fi vorba de conflict de interese deoarece nu există   INTERES PATRIMONIAL!

Poate doar în gândirea lui Szasz Lorant.

Se mai face referire la un proiect de hotărâre  iniţiat tot de consilierii liberali  şi anume PH privind amplasarea unei plăci comemorative pe clădirea Colegiului Tehnic Iuliu Maniu , iniţiativă ce a aparţinut Despărţământului ASTRA Carei, unde preşedinte este ing.Daniela Ciută, soţia mea.

Se vede Clar din proiect că se solicita doar acordul pentru instalarea plăcii şi nu pentru susţinere financiară.

Placa a fost realizată  şi amplasată pe cheltuiala mea proprie, exact cum a fost reabilitat şi bustul lui  Simion  Bărnuţiu. Unde este interesul patrimonial pentru a putea fi acuzat de Conflict de interese? Poate doar în gândirea jurnalistului Szasz Lorant.

In aceiaşi şedintă din 14 martie, consilierul Muller Ioan, preşedintele FDG Carei, a înaintat un PH pentru amplasarea unei plăci comemorative în amintirea şvabilor deportaţi.

Dânsul chiar şi-a votat PH iniţiat şi depus la primărie. Nu poate fi însă  în incompatibilitate deoarece nici dânsul nu a cerut fonduri pentru realizarea acestei plăci!

Mai sunt acuzat că am votat alocarea unei sume de bani pentru organizarea celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Iancului. Tot eu am iniţiat acest proiect, de data aceasta în nume personal, la rugămintea delegatului sătesc Ciprian Chiorean , supărat că primarul nu doreşte să îl introducă şi îi recomandă să îşi găsească un consilier dispus a-l introduce pe ordinea de zi. Nu era păcat să se întrerupă manifestarea Zilele Iancului aflat la a XVI-a ediţie?

Desi am solicitat 20 de mii lei , conform Procesului Verbal al sedintei, au fost aprobati  doar 12.000 lei.  Banii au fost alocaţi asociaţiei  Colonia Moţilor Ianculeşti ca organizator a celei de-a XVI-a  ediţii  a Zilelor Iancului. Că Despărţământul  ASTRA prin preşedinta Daniela Ciută a dat o mână de ajutor  Pro Bono prin implicarea în organizare  nu înseamnă că a fost interes patrimonial  ci doar în gândirea jurnalistului Szasz Lorant.  Ca  o paranteză, şi la ediţia din acest an a Zilelor Iancului, la fel ca la ediţia de anul trecut, Daniela Ciută a pregătit copii satului pentru un program artistic specific unei astfel de manifestări, făcând naveta timp de 2 săptămâni, pe cheltuială proprie, pentru repetiţii zilnice la Ianculeşti.

Redau în continuare actele Asociaţiei Colonia Moţilor Ianculeşti, cu care s-a descărcat de suma de 12 mii lei  primită de la primărie, de unde reiese clar că Despărţământul ASTRA nu a avut nici un beneficiu financiar.

Pot înţelege să ai afinităţi faţă de un anumit partid, pot înţelege să fii apropiat de o persoană care îţi este şi naş, pot înţelege să le faci presă favorabilă dar niciodată nu voi putea înţelege  că trebuie să denigrezi, să minţi, să calomniezi adversarii politici ai apropiaţilor tăi utilizând un limbaj sub pragul decenţei. Aceste  metode  nu au nimic în comun cu critica ci au doar menirea de a mă calomnia pentru a-mi afecta imaginea cu care nu pot ţine pasul  apropiaţii jurnalistului angajat. Limbajul de maidan folosit, specific mediilor rău famate , împletit cu minciunile  ce nu au acoperire, nu fac cinste unui jurnalist care mai este şi director al unui cotidian judeţean .

Îţi recomand să publici  acest Drept la Replică, să ceri scuze cititorilor pentru că i-ai minţit, să ceri scuze subsemnatului pentru denigrare iar dacă nu vei face acest lucru voi fi obligat să îmi găsesc dreptatea în instanţă.

Nu închei înainte de a mulţumi pentru faptul că îmi dai posibilitea să îmi fac cunoscută activitatea depusă în cadrul Consiliului Local pe care îl respect în primul rând prin studierea fiecărui material primit în mapă şi apoi prin implicarea în găsirea soluţiilor optime pentru buna gestionare a problemelor oraşului şi mai ales a bugetului nostru comun.

 

Consilier  Ilie Ciută

comentarii

de Stancu Viorel la 10 noiembrie 2015 - 20:55

Potrivit prevederilor art.77 din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, modificată şi completată, coroborat cu art.46 din Legea nr.215/2001 legea administraţiei publice locale, republicată şi modificată, se stipulează în mod expres asupra existenţei conflictului de interese în situaţia în care la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor locale. Asa ca povestile finului primarului sunt denigrari stricte impotriva lui Ilie Ciuta pentru ca da insoomnii ca si candidat… se urmareste pieptanarea joseful morarului soptitor la seku

de laleaua la 10 noiembrie 2015 - 21:10

unde sunt banii de care ati tot intrebat domnule ciuta? de ce nu va raspunde primaria unde a ascuns cei 3,3 milioane de care ati tot intrebat? de ce nu se spune ca cineva a facut profit cu apa termala folosita gratis iar acum se vinde strandul ca sa scape de belele.
cred ca pentru ca ati atins punctele sensibile va improasca astia cu noroi da sa stiti ca tot se va aFLa adevarul si tot acolo vor ajunge mincinosii unde le este locul la fel cum a fost si cu nastase 4 case si cu becali si cu trupa de soc ce se credea pe cai mari!

de hehe la 10 noiembrie 2015 - 21:44

Dar voi cu ziarul asta nu manipulati pe nimeni :))))

de manipula la 10 noiembrie 2015 - 22:39

@hehe.invata sa pui semne de punctuatie.radio EREVAN raspunde:numai protii ca tine se pot manipula.

de atentie la 10 noiembrie 2015 - 23:05

V-am spus ca este mai inteligent decat voi facuti gramada.nu m-ati crezut.facturile pentru filtru nu ma i .apar promtitudide bezmetica

de opinca la 11 noiembrie 2015 - 08:27

daca e in numele locuitorilor din carei de ce nu isi baga pantofii in noroiul de pe strada livezilor si pe strada stefan cel mare si pe strada baltilor? acolo nu sunt careieni numai cei de la baruri sunt considerati careieni?

de coriolan la 11 noiembrie 2015 - 12:36

Draga d-le Ilie Ciuta e bine si sanatos sa demonstrati ca acuzatiile ce vi se aduc sunt false si denigratoare, dar daca s-a inceput un razboi, recomandarea mea este sa-l duceti pana la capat, ce ar fi sau cum ar fi sa vedeti pe unde se afla sediul DNA si sa prezentati unor neni foarte capabili de acolo toate matrapazlacurile din primaria Carei. Daca o faceti va promit ca vor avea unii surprize tare neplacute iar altii satisfactia pe care o da adevarul si dreptatea. Si dvs stiti cum e ,,vorba volant scripta manent”deci ia duceti niste acte acolo sa vedem ce se intampla.

de Horia Mărieș la 12 noiembrie 2015 - 08:29

Unul care nu-i intreg (pe nicăieri) dar care se dă rotund în sensul că ar avea până și opinii careiene, dar fără să înțeleagă nimic, pune întrebări insistente (în tembelismul lor) ASTREI Carei, legate de modul in care s-au cheltuit banii decontați de A.C.A. Colonia Moților Ianculești cu prilejul celei de a XVI-a ediții a Zilelor Iancului.

Pe lângă faptul că destinatarul întrebărilor este total greșit indicat și este invocat cu o persistentă rea-voință printr-o întrebare evident cretină (vorba aia, ce are sula cu prefectura aia pe care o tot „autosesizează” autorul „interpelării”) șochează și impertinenț- și neobrăznicia in-fin-ită a fin-ului sas.

Aș ințelege să aibă neobraznicie fără limite și să pună astfel de intrebări din postura de director al unei gazete sătmărene pesediste, în cadrul unei civilizate lupte politice, dar cu ce drept le pune insipidul individ din postura unui măzgălitor de baliverne de un jegos și pestileanțial blog privat, in cindițiile in care tipul nu are nici o calificare de jurnalist care să poată fi probată cu vreo diplomă (chiar și de Goldiș) universitară, asta chiar că depășeste orice posibilitate de înțelegere, fiind o culme a unui tupeu deșanțat. Individul ăsta chiar vrea să murdărească până la viitoarele alegeri locale tot și orice este românesc, orice este moțesc, numai ca să-l lingă-n cur zilnic și de-a dreptul pe al său nănaș de cununie? Ăsta s-a mai tratat medical în ultima vreme, sau și-a pierdut vremea numai la beute prin nenumărate cârciumi?
Intreb și eu doar dintr-un foarte îndreptățit interes obștesc, individul fiind de fapt o persoană publică, nu dau de loc cu parul.

de av Silaghi la 12 noiembrie 2015 - 21:09

Pentru ca Adi este prietenul meu te informez Szasz ca te ti de minciuni. In calitatea de director doar el poate sa acorde locuinte in regim comodat si absolut legal se creaza situatia de a-si acorda el insusi sie insasi. Dar chiar e legal asa si era si daca semna la ambele rubrici la cea de comodant si cea de comodatar. Doar o intrebare: cine trebuia sa-i acorde locuinta avand doar el dreptul de a o acorda? Sunt multe zeci de locuinte acordate in acest judet pe baza de contract de comodat. Sunt multe sute in tara, poate chiar mii! Sti de ce se acorda toate in acest regim? Sti asta Pinochio mic? Deoarece asta este singura forma legala. Defapt de multa vreme nu mai esti interesat de adevar, ci doar de rautati.
Iar voi careienilor, sanatate si dragoste!

de auchan la 12 noiembrie 2015 - 22:33

fin utul nu e prea priceput nici in satumare si nici-n carei la stiri ca altfel cum de a ratat excavatoarele ce sparg proaspat turnatul asfalt de pe drumul careiului din satmar???? sau nu e voie sa scrie de firma gogorista ce face lucrarile?
chiar dupa ce au terminat de asfaltat au realizat ca au nevoie de noi sapaturi si dai si sparge si dai si sparge asfaltul nou!

de Careii Mari la 19 noiembrie 2015 - 03:51

A nagyon jó barátok: castorul și jurnalistul (autorul înjurăturilor)

https://vimeo.com/146192383

de magistratul incoruptibil la 19 noiembrie 2015 - 18:12

Numai daca e din cei care nu servesc masa sau au afaceri cu primaria

Lasati un comentariu