Tot mai multe Accidente …

• publicat la: 29 noiembrie 2015
Tot  mai multe Accidente …

La data de 27.11.2015,ora 22,30,un tânăr de 24 ani,  fără permis, care conducea un autoturism marca Matiz în localitatea Ghilești a intrat în coliziune cu un gard.

Evenimentul a fost sesizat polițiștilor prin SNUAU 112 de către un localnic.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 poliție rurală Carei au constatat că autoturismul și tânărul care l-a condus au  dispărut de la fața locului. Ulterior,  după aproximativ 3 ore si jumătate tânărul a fost identificat și testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Din verificările efectuate în cauză polițiștii au stabilit faptul ca Dumitru V. de 24 ani, nu avea dreptul de a conduce autoturismul, astfel că, în cauză se efectuează cercetări săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană a cărui permis de conducere a fost retras sau anulat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

La data de 27.11.2015 ora 22.11, pe DJ 193 C, în localitatea Viile Satu Mare, un  autoturism marca BMW condus de un tânăr de 18 ani a intrat în șanțul din partea dreaptă a direcției de deplasare.

În urma impactului pasagerii A.L. de 17 ani și Sever Silaghi, de 18 ani  au fost răniți ușor și R.F. , de 16 ani a fost rănit grav.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că tânărul de 18 ani, Istvan Kovacs,  care conducea autoturismul a încercat să evite contactul cu un animal sălbatic aflat pe partea carosabilă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, totodată au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

La data de 28.11.2015, orele 18:05, pe str. Mihai Viteazu din mun. Carei, în fața unui centru comercial,  Lidia  B. , de 49 ani a fost accidentată grav pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător de un autoturism  marca BMW condus de către Levente B., de 31 ani. Cercetările în cauză continuă. Ambilor participanții la trafic le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemiei.

La data de 28.11.2015,orele 21:30, pe DN 19 F, a avut loc un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Evenimentul a fost sesizat prin SNUAU 112 . Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că Sabin U., de 34 ani a condus un autoturismul marca VW pe direcția  Băbășești – Potău și a acroșat cu partea stânga a autoturismului alte doua autoturisme care circulau regulamentar. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest acesta indicând  o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În vederea stabilirii alcoolemiei Sabin U., a fost condus la Spitalul Județean Satu Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge .

Totodată,  in urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie.

In cauza se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului .

În cadrul acțiunilor organizate de către efectivele inspectoratului pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe întreg teritoriul județului, respectiv prevenirea  şi combaterea  faptelor antisociale, de natură contravențională şi penală, precum și prevenirea accidentelor rutiere grave și asigurarea unui trafic normal pe drumurile publice, în perioada 27-28.11.2015, au fost constatate și aplicate 337 de sancțiuni contravenționale în valoare de 46.435 lei din care 82 pentru încălcarea norme convieţuire socială și 240 la regimul circulaţiei, din care 66 pentru viteză nelegală.

Totodată, pentru abateri grave la regimul circulației au fost reținute 10 permise de conducere.

Lasati un comentariu