A fost dejucat un Atentat terorist orchestrat de 1 Decembrie la Târgul Secuiesc

• publicat la: 1 decembrie 2015
A fost dejucat un Atentat terorist orchestrat de 1 Decembrie la Târgul Secuiesc

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a confirmat că autoritățile au dejucat un atentat terorist la Târgu Secuiesc.

„A existat o tentativă de atentat terorist pe care DIICOT, cu sprijinul SRI, a dejucat-o. Atentatul urma să aibă loc astăzi de Ziua Natională a României. Era un dispozitiv explozibil improvizat. Aveam cunoaștere despre acest lucru cu două luni în urma. În niciun moment, nu a fost pusă in pericol integrijitateta românilor”, a declarant Ovidiu Marincea la Antena 3.

„La data de 01.12.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului”, arată procurorii într-un comunicat.

Conform anchetatorilor,bărbatul ar face parte din structura naționalist-extremistă “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului “Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea “Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii….napocanews.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 1 decembrie 2015 - 17:17

Unii pe la Târgu Secuiesc (dar situația este identică și la Carei) se plictisesc de moarte și se joacă cu focul, de-a Airsoftul, de-a Vitéz Rend-ul și în plus se joacă și cu răbdarea (toleranța) noastră. Aviz (foarte serios) dat amatorilor.

A nu se sări peste cal și nici peste armăsarii lipițani cumpărați de Primăria Carei ca_cadou pentru roșcata (veress) Aniko de Equus grofnő, fiindcă atunci devenim imediat intoleranți. „Devenim”, mă refer doar la cei de neam „oláh” așa cum sunt numiți romãnii pe aici:

http://szentkoronaradio.com/blog/2015/12/01/folytatodik-tragikomedia-nevetseges-bizonyitekokkal-zaklatjak-tovabb-varmegyeseket/

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 1 decembrie 2015 - 20:58

Desi locuiesc in Iasi incepand din anul 1967, nu fusesem niodata in CIMITIRUL EVREIESC. Acum un an in urma am fost la o inmormantare evreiasca si am vazut ceva care m-a impresionat profund…. O parcela foarte mare din acest cimitir cuprinde sute, sute de morminte ale evreilor morti pe front in PRIMUL Razboi mondial, incepand de la soldati si pana la colonei evrei…. Daca am fi obligati acum la un razboi terestru,- ma intreb,- cum s-ar comporta etnia secuiasca ????????? Cred ca ar pactiza cu inamicul si ne-ar ataca pe la spate !!!!!!!!! Si cand te gandesti ca nici PUSTA MAGHIARA nu este a lor, ci partea vestica a Regatului lui BUREBISTA, rege geto-dac !!!!!!!!! Ma gandeam la un atac islamic, dar pierdusem din vedere … un posibil atac secuiesc ?!?!?!

de rety la 4 decembrie 2015 - 08:10

Asti-a trebuie arsiii de viiiii

Lasati un comentariu