Accident lângă Petreşti

• publicat la: 4 decembrie 2015
Accident lângă Petreşti

 La data de 04 decembrie 2015, orele 00.35, poliţiştii din cadrul Secţiei Beltiug au identificat în trafic, pe raza localităţii Viile Satu Mare, judeţul Satu Mare, autoturismul marca  Volkswagen, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin.

Conducătorul auto, în vârstă de 37 de ani,  a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Ieri, în jurul orelor 13.00, pe  DN 19, în afara localităţii Petreşti, judeţul Satu Mare, a avut loc un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.

Din investigaţiile  efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri careieni  au stabilit că, Istvan M. a condus autoturismul marca BMW, iar pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare,  a pierdut controlul asupra autoturismului răsturnându-se în şanţ.

În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a unui pasager din autoturism, în vârstă de 26 de ani.

Conducătorul auto  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, de asemenea i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Joi, în jurul orelor 20.40, poliţiştii rutieri sătmăreni au intervenit la faţa locului, la un eveniment rutier produs pe strada Careiului, din municipiul Satu Mare.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, un sătmărean, în vârstă de 20 de ani, a condus autoturismul marca Volvo, iar pe fondul neacordării priorităţii de trecere a accidentat uşor, un minor, în vârstă de 16 de ani, care în calitate de pieton, era angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ambilor participanţi la trafic le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

comunicat IJP

Lasati un comentariu