Alo, Primăria? Pictura murală a cupolei Bisericii ortodoxe din Ianculeşti e finalizată. Când viraţi suma aprobată prin HCL?

• publicat la: 12 decembrie 2015
Alo, Primăria? Pictura murală a cupolei Bisericii ortodoxe din Ianculeşti e finalizată. Când viraţi suma aprobată prin HCL?

Domnule primar,

Vă aducem  la cunoştinţă  că  pictura murală săvârşită la  cupola interioară a  Bisericii Ortodoxe  din Ianculeşti, cu hramul Sf. Mucenic Gheorghe, a fost finalizată. Pictorul care a efectuat lucrarea aşteaptă să fie recompensat pentru munca sa.  La şedinţa  Consiliului Local din data de 24 august 2015, alianţa UDMR-PLR-PSD a aprobat alocarea sumei de 20 mii lei pentru lucrări de renovare şi a respins  propunerea consilierului Ciută de acordare a sumei de 25.000 lei. Cu toate acestea nici  măcar suma  de 20 mii lei aprobată la acea dată nu a mai ajuns în conturile parohiei respective.

Conservarea valorilor este – sau ar trebui să fie – o prioritate pentru orice comunitate. Altfel, își pierde identitatea, chiar și viitorul. Nu credem că este ceea ce vă doriţi. Comunitatea moţilor din  Ianculeşti, sat ce aparţine de UAT Carei, îşi achită toate obligaţiile financiare ce îi revin şi deci e îndreptăţită a primi şi sprijin financiar  pentru singurul lăcaş de cult de care dispune.

Mai ales că satul fără apă curentă, fără canalizare, fără Cămin Cultural sau şcoală, fără Internet la secţia de votare din sat, cu străzi de pământ sau pietruite pe alocuri, fără capelă mortuară, este încadrat în prima zonă de impozitare a municipiului Carei. Impozitul pe terenul agricol este dublu faţă de oricare vecin de suprafaţă. Şi totuşi sătenii plătesc aceste impozite dar aşteaptă însă şi respectarea unei Hotărâri de Consiliu Local care să le permită achitarea picturii de la biserica satului. Oricum valoarea aprobată de CL nu reprezintă valoarea totală a lucrării ci este doar o completare la sumele strânse din puţinul locuitorilor şi mai ales al sponsorilor binevoitori. Printre aceştia se află şi acad. Marius Porumb.

Suma solicitată de  parohie este mult sub suma alocată  de primăria Carei pentru achiziţionarea a 2 cai de rasă sau pentru un gard de fier în faţa Teatrului sau pentru Mese servite la autorităţi publice.

Suntem convinşi că veţi face tot posibilul ca în prag de Sărbători de Crăciun să găsiţi şi pentru contribuabilii din Ianculeşti o modalitate de a le vira suma aprobată de  Consiliul Local în data de 24 august 2015.

redacţia

comentarii

de localnic!!! la 12 decembrie 2015 - 21:29

daca parintele Radu Filip ar fi stat cu mana intinsa nici acu nu avea acoperis pe biserica unde este paroh

de suciu la 12 decembrie 2015 - 21:54

sa nu uitam ca parintele radu este preot la oras si nu intr-un sat..daca primaria nu are bani propun sa fie scutiti satenii de plata impozitelor pe 6 luni iar banii sa mearga la biserica. mi se pare un mod elegant de a rezolva problema.

de functionar la 12 decembrie 2015 - 21:55

de ce se dau atunci atatia bani de la primaria carei la bisericile maghiare? ,de ce nu se face repartizarea banilor in mod egal la fiecare biserica?

de mircea la 13 decembrie 2015 - 12:40

adica vreti sa spuneti ca preotul protopop radu filip nu a primit nicodata fonduri de la primarie???
apoi domnule primar dupa ce schema dati banii la bisericile din Carei???
din banii careinenilor dati numai la bisericile maghiare si la cele pretene? apoi daca mai aveti rusine ..sa va fie si daca nu aveti atunci sa primiti asa cum ati discriminat romanii in oras!

de neica la 13 decembrie 2015 - 12:41

de ce ? de ce ? de ce? ..Pentru ca asa vreau muschii lui. (Eugen!!!)

Lasati un comentariu