Buletin de Carei vă urează un Crăciun Fericit!

• publicat la: 24 decembrie 2015
Buletin de Carei vă urează un Crăciun Fericit!

Hristos Se naşte, slăviţi-L! Hristos din ceruri, Întâmpinaţi-L! Hristos pe pământ, înălţaţi-vă! „Cântaţi Domnului tot pământul” (Psalmul 95, 1), iar ca să le spun pe amândouă, cerurile să se veselească şi să se bucure pământul pentru Cel ceresc, Care Se face acum pământesc. Hristos este în trup; veseliţi-vă cu bucurie şi cu cutremur!: cu cutremur din pricina păcatului, iar cu bucurie din pricina nădejdii. Hristos Se naşte acum din Fecioară; femeilor, fiţi feciorelnice ca să deveniţi şi voi maici ale lui Hristos. Cine nu se închină Celui Ce era dintru început? Cine nu-L preamăreşte pe Cel Care acum S-a arătat? […]

Aceasta este pentru noi prăznuirea de acum şi aceasta sărbătorim astăzi; adică venirea lui Dumnezeu la oameni, ca pe noi să ne ducă la Dumnezeu, sau, mai bine spus, să ne readucă la Sine pentru ca, lepădând pe omul cel vechi, în cel nou să ne îmbrăcăm (Coloseni 3, 9-10); căci precum am murit în Adam, tot aşa în Hristos să viem (1 Corinteni 15, 20) fiind născuţi împreună cu El, răstigniţi şi îngropaţi împreună cu El, dar şi înviaţi împreună cu El (Romani 6, 3-5). […]

Ziua de astăzi este patronată de Moş Ajun. Ca şi zilele săptămânii, evenimentele Ajunul şi Crăciunul au fost personificate de români, devenind Moş Ajun şi Moş Crăciun. Amândoi sunt Moşi, pentru că vin din negura timpului, au în imaginarul popular bărbi albe până în pământ, sunt darnici şi cutreieră în aceste zile lumea aducând bucurie.

Vestirea Naşterii începe cu cetele de colindători, din Ajunul Crăciunului. Bună dimineaţa la Moş Ajun este în egală măsură anunţarea sărbătorii şi urarea de bunăstare, legată de străvechiul cult al fertilităţii.

Crăciunul este, în primul rând, ziua în care  cântăm  împreună cu colindătorii Astăzi s-a născut Christos, Mesia chip luminos.

Redacţia Buletin de Carei vă  urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

comentarii

de Lucian la 24 decembrie 2015 - 21:17

Craciun Fericit tuturor alaturi de cei dragi.

de Pavel la 25 decembrie 2015 - 08:18

Craciun fericit!

de Carmen la 26 decembrie 2015 - 12:35

La Multi Ani cu sanatate!

Lasati un comentariu