Consilierii UDMR refuză ajutorarea victimelor de la Colectiv propusă de consilierul Ciută

• publicat la: 18 decembrie 2015
Consilierii UDMR refuză ajutorarea victimelor de la Colectiv propusă de consilierul Ciută

Ultima şedinţă a consilierilor careieni a avut loc astăzi, 18 decembrie 2015, în incinta Casei de Cultură Carei.

Înainte de începerea dezbaterilor , au mai fost introduse  pe ordinea de zi două proiecte care prevedeau alocarea sumei de 20.000 lei pentru artificii de Revelion precum şi alocarea sumei de 40.000 lei pentru Clubul de Fotbal Victoria.

Şedinţa a fost una deosebit de expeditivă, toate proiectele  fiind aprobate în mai puţin de jumătate de oră.

Referitor la proiectul iniţiat de Primărie pentru alocarea sumei de 20 mii lei pentru artificii de Anul Nou, consilierul liberal Ciută a propus ca suma să fie donată victimelor  incendiului de la Colectiv iar careienii să sărbătorească acest Revelion cu jocuri de lumini şi confeti.

…”propun ca suma aceasta să fie donată victimelor de la Colectiv, celor rămase să suporte operaţii şi tratamente costisitoare. Consider că ar fi mai înţelept să ne abţinem în acest an de la artificii şi să găsim o soluţie de înlocuire a lor cu jocuri de lumini, cu confeti şi alte varietăţi care să creeze  cadrul de sărbătoare”.  

Propunerea consilierului Ciută a întrunit doar 7 voturi favorabile astfel că a fost  aprobată varianta votată de consilierii majoritari UDMR,  de  alocare a sumei de 20 de mii de lei pentru artificii, refuzându-se astfel ajutorul ce putea fi oferit victimelor incendiului în care au decedat până acum 62 de persoane.

Nu este pentru prima dată când o iniţiativă caritabilă  nu este agreată de consilierii UDMR.  Alături de refuzul pentru ajutoararea victimelor de la Colectiv  se înscrie şi refuzul pentru sprijinirea surorilor greco-catolice românce ce se ocupă de ajutorarea elevilor nevoiaşi precum şi ignorarea activităţilor culturale româneşti din oraşul multietnic Carei.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Horia Mărieș la 18 decembrie 2015 - 15:53

Nici nu mă mai mir! Ii doare drept in spate pe consilierii UDMR de victimele „sudiste”, „balcanice” de la Clubul „Colectiv”, fiindcă ei trăiesc, nu-i așa, într-o cu totul altă țară, într-una virtuală, nu în Romãnia!
Să le crape obrazul (cât mai adãnc posibil) de rușine!
Szegyeljetek magatokat aljasok, mindegyik Karacsony es Uj Ev 2016 napjan.

de mister la 18 decembrie 2015 - 17:15

rusine sa le fie…cine are nevoie de jocuri de artificii? dar daca erau de-ai lor nu stateau o clipa pe ganduri sa doneze!

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 18 decembrie 2015 - 18:24

Refuzul consilierilor UDMR de donare a sumei de 20.000 lei pentru victimile de la „COLECTIV” este o nimica toata (exceptand semnificatia gestului colectiv), fata de ceea ce a facut un fost MINISTRU AL SANATATII, udemerist din Oradea, care a desfiintat zeci de spitale din Romania…. Daca, prin absurd, am avea un Presedinte, un Prim-ministru si un Parlament majoritar udemerist, prima lege ar fi cea de maghiarizare a numelor, iar a doua ar fi delararea limbii maghiare ca limba nationala…. Maghiarilor le trebuie repetat mereu, mereu exemplul de comportare a etniilor ruso-lipovenesti, turco-tatare, grecesti si care mai sunt la noi… Pana si tiganii sunt mult mai suportabili, caci daca se satura de Romania se muta in Franta !!!…

de fane la 18 decembrie 2015 - 19:12

cunosc in mare parte consilierii UDMR de zeci de ani si erau oameni de omenie cu care te intelegeai destul de bine cu fiecare in domeniul meseriei lui ( veterinar , agent vanzari etc) cand habar nu aveau de politica. De cand au dat mana cu primarul si politica au devenit cu totul alti oameni …foarte inteligenti a tot stiutori , ASTA DUPA PAREREA LOR..Trebuiau sa accepte propunerea D-lui CIUTA daca nu toata suma macar 50% din ea. Si la Carei poate sa fie un COLEVTIV pe capul lor dar nu cu foc ci cu DNA , ORICUM SE VORBESTE PE LA COLTURI

de foaier la 19 decembrie 2015 - 00:29

Bine le zicea emil: legelista de la rmdiszno!

de palyka la 19 decembrie 2015 - 16:49

Bani care sau alocat la fotbal trebuia sai aloce victimelor de la colectiv .A tunci nu se supara nimeni

de cineva la 20 decembrie 2015 - 10:13

Am ajuns noi minoritari in tara noastra.De ce cacat nu avem un primar ROMAN de 20 de ani in orasu asta ?o explicatie va rog

de anton la 20 decembrie 2015 - 10:34

pentru ca unii romaNI iau bani ca sa fie candidati mana moarta si sa sustina astfel udmr. simplu.
ca sa avem primaR roman si o viata normala in oras trebuie ca romanii sa vrea acest luucru.

de palyka la 20 decembrie 2015 - 10:37

Pentru ca noi romani nu santem uniti.Noi votam aiurea uni cu psd alti cu pnl sau cu alde unguri in schimb voteaza toti cu udmre de acea nu avem primar roman. Si nici nu vom avea pina nu vom intelege ca nu conteaza formatiunea politica ci conteaza omul pe care il votezi.

de sabin la 20 decembrie 2015 - 10:50

felicitari domnule ciuta pentru initiativa!
majoritarii stiu numai sa ia bani in folosul lor si nu ajuta pe nimeni inafara de interesul lor..rusine ca avem astfel de consilieri oportunisti.
normal ca il ataca pe domnul ciuta care demonstreaza ca se poate trai si altfel si daca nu furi o poti duce bine!

de Horia Mărieș la 21 decembrie 2015 - 14:35

O veste excelentă, mirobolantă și fantasmagorică pentru primașul Jenő =>>>> distinsul domn cu mustață pe oală și cu palărie de gábor va putea ieși driakului anticipat la pensie, ca să nu mai taie atâta frunză de castan (gesztenések) la câini în municipiul Carei si ca sã nu mai incurce lumea cu prostiile lui pe acolo: / Sărbători şi mai fericite pentru “baronii locali” / (de Dumitru Păcuraru, 21 decembrie 2015).

„Până acum luna decembrie era rezervată revoluţionarilor. De data aceasta parlamentarii au fost mai tari. Aprobă într-o veselie drepturi speciale pentru persoane la fel de speciale. Adică pentru ei. Ca să nu rămână doar ei singuri în faţa populaţiei revoltate, s-au gândit că ar fi bine să mai mărească armata celor care vor primi indemnizaţii speciale cu oameni de nădejde, numiţi şi baroni locali. Astfel, primarii, poate şi viceprimarii, prefecţii, preşedinţii de consilii judeţene şi vicepreşedinţii, în funcţie de numărul de mandate vor primi pensii speciale. Suma poate merge până la 4.500 lei, dacă a acupat demnitatea respectivă mai multe mandate. Nu mai contează că, la timpul potrivit, a primit salariu pentru activitatea prestată.”

Lasati un comentariu