Consiliul Judeţean îşi marchează investiţiile de la Carei

• publicat la: 3 decembrie 2015
Consiliul Judeţean îşi marchează investiţiile de la Carei

In cursul săptămânii trecute, Consiliul  Judeţean Satu Mare a amplasat două panouri care certifică contribuţia sa financiară la reabilitarea Monumentului Ostaşului Român precum şi la realizarea bustului regelui Ferdinand al României.

Astfel, aceste investiţii nu vor purtea fi însuşite de către primarul Kovacs la fel cum încearcă să ne păcălească de ani de zile cu realizarea şoselei de centură  prin proiectul care nu aparţine de fapt Primăriei Carei ci CNADNR, adică Companiei  Naţionale De Autostrăzi Si Drumuri Naţionale din România. 

Iniţiativa amplasării unui bust al regelui Ferdinand al României în mun.Carei aparţine  consilierilor PNL Carei. Aceştia au introdus proiectul în CL în cursul anului trecut, în şedinţa din 24 iunie, împreună cu cel pentru amplasarea bustului lui Ionel Brătianu, dar atunci a fost respins  categoric de consilierii UDMR al căror preşedinte este primarul Kovacs.

Toate încercările ulterioare de amplasare a bustului Suveranului României în parcurile oraşului, pe locurile viziate de către acesta în  luna mai 1919, au fost respinse la fel de categoric. Aprobarea  CL  a venit doar după  trimiterea adresei de la Direcţia judeţeană de cultură care împarte oraşul în perimetre etnice, după mentalităţile locului, şi  impune amplasarea lui la margine de intersecţie de drumuri, într-un loc neatins de pasul regal, în lipsa oricărui aviz legal la data dezvelirii. Păcat că soclul nou realizat pentru bustul regal, în valoare de 20.900 lei, nu  are şi găici pe care să se poată atârna jerbele de flori, la ora actuală acestea fiind depuse în mod cu totul şi cu totul …neadecvat.

Situaţia nu este mult  diferită nici în cazul Monumentului Ostaşului Român a cărui reabilitare  nu a fost dorită de către primăria Carei deşi se află amplasat pe domeniul public. Urmare a depunerii unei adrese din partea  consilierului Ilie Ciută, în anul 2013, la Cabinetul Parlamentar al deputatului Ovidiu Silaghi, acesta a avut o interpelare în Parlament  în  care prezenta situaţia Monumentului Ostaşui Român  de la Carei. Pentru a cinsti cum se cuvine la data de 25  octombrie 2014 aniversarea a 50 de ani de la dezvelirea sa, au fost alocate fonduri prin CJ. Alocarea de fonduri pentru renovarea monumentului careian a fost posibilă doar după preluarea sa  în patrimoniul Muzeului Judeţean din subordinea Consiliului Judeţean. aici

Se confirmă încă o dată că Primăria Carei prin primarul Kovacs care este şi preşedintele UDMR Carei  tratează diferit membrii comunităţii multietnice a Careiului. Acesta aplică constant o politică de discriminare bazată pe criterii etnice. In timp ce toate monumentele maghiare beneficiază de sprijin financiar de la administraţia locală  a unui oraş multietnic cum este Careiul, aici,  monumentele româneşti se cedează altor  instituţii pentru a fi reabilitate iar busturile româneşti sunt realizate din cu totul alte fonduri decât ale municipalităţii.

redactia

comentarii

de da si nu la 3 decembrie 2015 - 15:04

Totul cu limita fratilor. Sigur multumim mult tuturor celor ce au contribuit si contribuie la dezvoltarea orasului dar….. O contributie foarte mare in proiectele care se realizeaza in Care o are Carmen Egli. Mult-mult mai mare decat a insusi primarului. Ar fi culmea sa fie trecuta si ea sau primaria si CL pe cate un panou langa lucrare. Cum arata pocitura aia de panou langa Rege? Repet, multumim pentru sprijin dar nu abuzati de campaniile voastre de imagine. Unele lucruri se intampla pentru ca e firesc sa se intample si nu e necesar sa culeaga lauri pentru ele nimeni. E ca un fel de a da donatie „no name”!

de contribuabil la 3 decembrie 2015 - 18:55

acumn chiar ca aveti tupeu cu carul!!!1
dupa ce ca moldoveanca a netezit drumul primarului ca s aisi cumepre masina renault de la o firma unde sunt neamuri acum vreti sa credem ca ea contribuie la dezvoltarea orasului mai badita! ca doar nu face ceva din banii ei nu ca nu ar avea de unde la ce salar de aproape o suta de milioane are si la care ser adauga inca atata a lui barbatusu’
se vede ca nu are niumic cu careiul ca a pastrat numai ce a spus jeno si poat ene spune de ce face proiecte numa pentru cultele maghiare si nu sui pentru bisericile romanesti.

de fane la 3 decembrie 2015 - 20:26

Exact asa fac si cainii….de obicei si ei isi MARCHEAZA locul pe unde trec. Pentru CJ este mai importanta pozitionarea marcajului decat locul unde esre amplasat bustul

de Horia Mărieș la 3 decembrie 2015 - 20:47

@fane: (y) 🙂

de exact la 4 decembrie 2015 - 12:15

Carmen Egli este angajata primariei si munca ei se vede si isi justifica salariul prin Proiectele pe care le castiga ca si finantare.Care este acum problema?

de evike la 4 decembrie 2015 - 12:37

ea castiga proiectele si sotul le aproba la urbanism. da chiar asa, unde sta problema exact?

de m la 4 decembrie 2015 - 20:20

fane: super comentariu,npentru ‘contribuabil’..nu ne impresionezi, mai studiaza.., macar ortografia..

de Horia Mărieș la 4 decembrie 2015 - 21:37

Interesant și ciudat: cea mai autorizată opiniedecarei, un careian informat care nu poate fi manevrat, atacă dur mărimile județene pentru „Inutilele table ale Consiliului Judeţean”, alias Careianul afirmând / 3 ore ago /: „Neavând probabil treburi mai importante de făcut, Consiliul Judeţean s-a trezit să amplaseze în municipiul Carei două table prin care să îşi marcheze marile investiţii, la fel cum câinii îşi marchează copacii lângă care îşi satisfac nevoile.”

Trec peste faptul ca jurnalistul fin și sas îl plagiază cu nerușinare pe @fane la 3 December 2015 – 20:26 în chestia aia legată de cãinii ce își marchează teritoriul. Cu asta suntem deja obișnuiți, la ce altceva să ne așteptăm de la un jurnalist neșcolit, care a inceput să scrie îninte să fi terminat de citit.

Atacul ne face să ne gândim imediat la următoarele:

1. „Tablele” nu-i convin de nici o culoare nașului primașului fiindcă îi iau de sub nas două eventuale subiecte cu care, mai mult ca sigur, acesta voia să se laude in campania electorală. Alte două subiecte care nu erau de fel ale Primariei Carei dar cu care s-a împăunat deja primașul și in campania electorală din 2012, cum ar fi Masterplanul Apaserv și semicentura de ocolire a Careiului sau dovedit a fi un fiasco total și cu ele primașul nu mai poate minți poporul cu televizorul, nici măcar electoratul captiv, adică pe maghiarii, șvabii și romii careieni.

2. Se pare că a început să tune și să fulgeră prin paradisul județean.
Consiliul Județean S.M., cel criticat, înseamnă practic doar Ștef și Govor.
Sasul este omul, pupincuristul, salariatul lui Govor. Dacă sasul îsi permite să critice Consiliul Județean S.M., înseamnă că are mână liberă la castorisme mizerabile și jegoase, înseamnă că a primit ordin sau aprobare de la Govor ca să atace, inseamnă că la ora actuală Govor a scos toate cuțitele împotriva lui Ștef. Poate că Govor incepe să-l atace deja pe Ștef fiindcă acesta a declarat cu ceva timp in urmă că va candida la primăria sătmăreană și că va deveni, implicit, adversarul PSDistului Coi_ca (a lu’) Govor. Eu oricum îndrăznesc să fac pariu că până la alegerile locale, sau cel mai târziu până la alegerile parlamentare din 2016, ambii corifei al C.J. vor înfunda Beciul Domnesc.

3. In ce privește asocierea liberalilor careieni la tema „tablelor”, asta este doar o fumigenă bășinoasă fâsâită specifică sasului-fin, pentru ca să-l mai pupincureze și azi pe al lui nănașul-primaș. N-a mai făcut-o sasul treana asta ca lumea de câteva zile bune și dacă n-o face, nu-și mai primește nici solda (zsod) ca orice mercenar respectabil, nici tainul, nici mălaiul și nici bikavérul lunar.

de exact la 4 decembrie 2015 - 21:37

„evike”, dar este vreo problema ca cine aproba acesti bani pentru oras?aceia este problema ca se aduc fonduri pentru lucrarile din orasu Carei.evike-evike!

de evike la 4 decembrie 2015 - 21:45

dar este o probelema la voi ca nu stiti sa lucrati bine numai pe bani de la altii si mai ales pe bani de la primariei…din ce bani face asa vila si cumpara asa multe masini la ei?de ce sotul semneaza numai dupa ce primeste intarire la buzunar?de ce lucrarile de la locul de joaca sunt szarr si totusi ati platit pentru ele la constructorul??pentru cine lucreaza familia ca pentru oras sigur nu!

de da si nu la 9 decembrie 2015 - 21:30

Carmen Egli este persoana nr 1 care aduce bani europeni in Carei! Cred ca-si merita toti banii de salar!

Primarul este cel cu smenurile nesimtite! El nu se poate apropia de meritele d-nei Carmen, e codas rau fata de ea.

In rest sunt si buni si rai peaici!

de serios la 10 decembrie 2015 - 00:08

este persoana nr 1 care aduce bani europeni pentru udmr carei!
ati vazut voi sa faca ceva proiect pentru romani sau pentru satul ianculesti?
toate merg pentru reformati si romanocatolici. numai acolo au fost facute .centru pentru pensionari de parca ea nu ar fi romanca si se face ca nu baga de seama ca in oras traiesc si pensionari romani care au nevoi la fel de mari ca si cei maghiari…

Lasati un comentariu