Descoperiţi noile preparate semnate Chef Bogdan din meniul restaurantului Nostalgia
Situat în inima Careiului, localul Nostalgia şi-a dobândit pe bună dreptate, în timp, statutul de cel mai cautat restaurant. Aici, Chef Bogdan şi-a propus să facă artă culinară la cel mai mare nivel. Vă invităm într-o scurtă incursiune în bucătăria sa de pe strada 1 Decembrie 1918, nr.5.
De multe ori suntem căutarea unui loc unde să servim preparate gustoase într-o atmosferă prietenoasă sau în căutarea unui loc unde să marcăm un eveniment fericit din viaţa noastră.
Careiul nu este un centru urban important în care să abunde localurile cu oferte. Este un oraş modest din acest punct de vedere iar una din atracţiile preparatelor culinare se află la Nostalgia.
Localul a apărut pe piaţa careiană încă din anul 2007 şi şi-a cucerit deja un nume mai ales printre clienţii care care apreciază raportul optim preţ-calitate.
De curând, restaurantul Nostalgia din Carei se laudă cu un nou Chef care de 3 săptămâni semnează meniul oferit clienţilor .
Gurmanzii au de-acum ocazia să savureze specialităţile, uneori şi extravagante, ale top-chef-ului Bogdan şi ale echipei sale.
Bogdan Talpa este un maestru bucătar care a lucrat foarte mulţi ani în restaurante de renume de pe 2 continente, Europa şi America.
Originar din Botoşani, în 1996 se mută cu toată familia în Italia. Îşi aminteşte că de mic era mai mereu în bucătărie, pe lângă mama lui. Pentru el, gătitul este nu numai o meserie ci şi o mare pasiune, datorită căreia a călătorit în multe colţuri ale lumii.
De peste tot a învăţat câte ceva, a luat ceva, adică a ,,furat meserie” de la bucătari cu nume grele.
Nu îi sunt străine restaurante de renume din Italia, frecventate de celebrităţi ca Monica Belucci, Paul Newman, Pierce Brosnan, ambasadori, senatori, din Franţa, America, Spania, Belgia.
Mai mult, în acest an a obţinut o recunoaştere internaţională,câştigând Certificatul de Excelenţă ,,Trip Advisor 2015” pentru un restaurant din Belgia, al doilea cel mai bun restaurant din respectiva ţară.
Recent s-a întors în România, a primit oferta de la managerul restaurantului Nostalgia şi a rămas în Carei, unde se bucură de tot sprijinul proprietarilor.
Chef-ul, un creator
Bogdan apreciază că pentru a te numi Chef îţi trebuie foarte mulţi ani de experienţă în bucătăriile unor restaurante recunoscute pentru calitatea meniului oferit, trebuie să fii asemeni unui artist, să creezi.
Un chef poate deveni artist în felul lui şi după ce a călătorit prin alte ţări învăţând despre arta culinară şi specificul ei din diferite colţuri ale lumii.
,, Am luat câte puţin din fiecare ţară, tot ce era mai bun,de la fiecare câte puţin.Am învăţat că nu tot ce zboară se mănâncă, trebuie să fi foarte atent la toţi,…În permanenţă se învaţă!’’
Întrebat care dintre ţările în care a trăit l-a inspirat cel mai mult şi i-a oferit satifacţie în arta sa culinară, Bogdan a spus că ,,În străinătate e mai mare satisfacţia, pentru că au o vastă cultură gastronomică, deci ei chiar înţeleg! În Roma e foarte uşor pentru că toată lumea înţelege despre ce-i vorba. Omul dacă-l înveţi bine,mânâncă bine.Dacă-l înveţi rău, mănâncă rău.”
Cum ar trebui să mâncăm
Chef Bogdan promovează mâncatul sănătos,care poate fi şi gustos,cu o explozie de arome.
,, Este foarte important să mănânci sănătos. Dacă mănânci sănătos,trăieşti mult şi fericit!
În România se mănâncă foarte gras. Mâncarea ardelenească este aromată,cu gusturi foarte puternice,foarte bune,dar nu poți să o mănânci în fiecare zi. E adevărat că e bună,dar nu orice este bun este şi sănătos!
Aici, la noi găseşti şi alternativa să mănânci sănătos,să ai un stil de viaţă sănătos cu aceleaşi arome.
Înarmat cu aceste percepte, Chef Bogdan îţi oferă o varietate de meniuri atractive şi sănătoase. Propunerile vin din bucătăria italiană dar nu sunt neglijate nici cele ardeleneşti sau ungureşti aduse la cel mai înalt nivel al respectului faţă de tradiţie.
La Nostalgia vei găsi de acum un Meniu semnat Chef Bogdan Talpa ce presupune un nou concept-bucătărie creativă şi educaţie culinară prin preparate premium, în combinaţii inedite, gustoase şi sănătoase, accesibile tuturor.
Oferta de la Nostalgia te ispiteşte cu preparate exotice pe care îţi doreşti cu siguranţă să le încerci, să le deguşti ….Poţi încerca oricând ,,… delicioasa supă de creveţi cu coniac, gran cucina, sos de roşii,ghimbir şi usturoi, cu grisine la cuptor, care se numeşte vellutata, cu creveţi traşi în ghimbir cu spanac proaspăt, usturoi, piper de Jamaica cu sos de ardei la cuptor şi bucatini alla matriciana,care sunt un tip de spaghete mai groase găurite pe interior, cu sos de roşii,peperoncino, spumat cu vin şi cu parmezan deasupra.”
Noi le-am gustat şi vă garantăm că sunt o adevărată încântare a simţurilor! Şi dacă vă întrebaţi de preţuri, ele sunt adaptate nivelului din România având în vedere că sunt pe bază de fructe de mare. Supa costă 10 lei, creveţii traşi în ghimbir 40 de lei, iar pastele bucatini costă 14 lei.
Dacă intri la Nostalgia vei avea parte de o experiență deosebită, în care îţi vei delecta papilele gustative cu mâncărurile preparate cu multă pricepere şi pasiune de chef-ul Bogdan şi echipa sa. Totul este bine pus la punct.
Chef Bogdan îţi promite că îţi poate transforma starea de spirit, lăsându-ţi amintiri plăcute, ştiut fiind faptul că mâncarea bună îţi oferă o stare euforică.
Nu te mai gândeşti la serviciu, nu te mai gândeşti la şeful care te-a supărat, la colegii care s-au supărat,la micul accident pe care l-ai avut cu maşina. Savurezi şi vorbeşti despre felul de mâncare pe care îl ai în faţă.
Te gândeşti numai la momentul în care eşti aici, trăieşti clipa şi dintr-o seară foarte anostă, la Nostalgia, poţi face o seară foarte frumoasă!
Măcar pentru 2-3 ore echipa Nostalgia îţi îndulceşte viaţa! Te face să uiţi de partea neplăcută a vieţii.
Cei care veţi cuteza să treceţi pragul de la Nostalgia, veţi descoperi schimbarea de după venirea lui Chef Bogdan .
Vă invităm să descoperiţi Nostalgia din Carei cu gusturile şi aromele ei deosebite….
Buletin de Carei