Dezastrul numit Ambulanţa Carei din oraşul lăudat cu peste 200.000 lei din banii careienilor

• publicat la: 7 decembrie 2015
Dezastrul numit  Ambulanţa Carei din oraşul lăudat cu peste 200.000 lei din banii careienilor

După 2 mandate consecutive( cu 6 luni lipsă), atât primarul cât şi viceprimarul din Carei se pot lăuda cu un stadion precum cel prezentat în data de 26 octombrie,AICI,  cu un Serviciu de Ambulanţă ca cel prezentat în data de  4 septembrie AICI,  cu un bloc de locuinţe sociale al primăriei, amplasat în centru, precum cel din filmarea de AICI,  

dar şi cu numeroase străzi neasfaltate, cu un Masterplan implementat de Apaserv  care nu are cuprins în proiect  racordul către consumatorii finali,fapt ascuns până acum de primar…şi înşiruirea poate continua în aceiaşi notă.

O nouă rectificare de buget a avut loc în cadrul şedinţei CL de luni, 7 decembrie, la 10 zile de la rectificarea precedentă.

…”e decembrie ..şi am să votez această rectificare dar văd că începeţi să peticiţi, că nu vă ies toate  la socoteală încasările preconizate”… a ţinut să precizeze consilierul liberal Ilie Ciută inainte de a vota acest proiect.

A fost votat în unanimitate şi proiectul de hotărâre pentru acordarea de premii elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, precum şi a profesorilor îndrumători.

Proiectul  de hotărâre privind alocarea sumei de 10.000 lei pentru cofinanţarea unor cheltuieli de reparaţii la Serviciul de Ambulanţă Carei a suscitat câteva intervenţii şi din partea consilierilor UDMR, destul de retinuţi în intervenţii cu alte ocazii.

Suma oferită de Primărie pentru renovarea Serviciului de Ambulanţă  este a patra parte din suma alocată cumpărării de cărţi despre familia grofilor careieni, este tot a patra parte din suma alocată achiziţionării de 2 cai de rasă pentru asociaţia unei consiliere din primăria Carei, este inferioară unui necesar de apă plată şi minerală  din luna octombrie în Primăria Carei dar este egală cu valoarea  unui protocol tip “Mese servite”   plătite de Primăria Carei în data de 17 martie 2015 la Motel sau a alteia plătite în 27 februarie 2015  ( 10.269 lei) sau în data de 22 iunie2015  (10.739 lei) şi lista poate continua.

Astfel, deşi Serviciul de Ambulanţă Carei  îşi desfăşoară activitatea în condiţii  Mizerabile de-a dreptul, în condiţii de ev mediu rural, în totală contradicţie cu sediul luxos recent renovat al UDMR, consiliera Venig Gabriella doreşte precizări privind modalitatea de cheltuire a sumei de 10 mii lei ce se va aloca  pentru aceste lucrări .

Faptul denotă  că a trecut Foarte Mult timp  de când  consiliera Venig nu a mai trecut prin faţa Serviciului  de Ambulanţă Carei!

Vă rog să urmăriţi  ce se poate vedea în curtea Serviciului de ambulanţă şi în ce clădire îşi desfăşoară activitatea cei 9 asistenţi şi cei 11 ambulanţieri.

În muncipiul european Carei, cel atât de lăudat de  desantul de jurnalişti angajaţi de primar la Primăria Carei, Serviciul de Ambulanţă  arată mai rău decât o unitate similară din Afganistan după încheierea războiului.

Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Satu Mare a  înaintat o adresă Primăriei Carei încă din data de 30 octombrie 2015 dar în dulcele stil udemerist şi nu balcanic  al Primăriei careiene, abia în şedinţa din 7 decembrie s-a dat curs solicitării .

La şedinţa din 7 decembrie 2015, primarul Kovacs a afirmat că a fost în vizită la Serviciul de Ambulanţă Carei  unde a constatat cele  semnalate în adresa managerului sătmărean şi a afirmat că va avea sprijin financiar şi de la primăria Tăşnad.

…” lucrarea e complexă acolo…mai  dă şi primăria Tăşnad…cei de  acolo încearcă să facă condiţii mai bune pentru angajaţi…am fost şi am văzut ce vor  dar mai bine  să lăsăm să facă ei ..ei să încheie contracte, ei să facă investiţie….”

A dorit să intervină şi viceprimarul Keizer, specificând că …”noi dăm dar ar trebui să fie mai atenţi cu noi, cu populaţia”…lăsând la libera apreciere a fiecăruia  înţelesul celor câteva cuvinte enunţate. Greu de crezut că a observat starea acestei staţii de ambulanţă, mai ales că e tocmai în vecinătatea stadionului municipal Victoria unde tocmai am semnalat dezastrul numit ...wc oferit celor 441 de sportivi de la Cupa 25 Octombrie aflată la cea de-a 45-a ediţie!

Nu putem decât să sperăm că nu a considerat suma alocată ca fiind una importantă având în vedere lipsa de implicare a Primăriei faţă de un serviciu de o asemenea importanţă pentru populaţia municipiului, faţă de contribuabilul onest.

Toţi cei care au intervenit în discutarea sumei de 10.000 lei propuse pentru lucrări de renovare au omis să ia în calcul faptul că Primăria Carei plăteşte peste 200.000 lei pentru servicii de publicitate la care se adaugă şi plata altor jurnalişti pentru servicii mai mult sau mai puţin utile careienilor dar cu siguranţă bine  focalizate pe cosmetizarea imaginii …angajatorului.  Deci de bani nu se poate plânge Primăria Carei, mai ales că salariul mediu lunar la cei 80 de angajaţi ai aparatului primarului depăşeşte bine 980 de euro adică 4.370 lei lunar.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 8 decembrie 2015 - 06:53

În articolul de mai sus se scrie că „serviciul de Ambulanţă Carei îşi desfăşoară activitatea în condiţii Mizerabile de-a dreptul, în condiţii de ev mediu rural”. Aprecierea mai potrivită cred că ar fi „în condiții de-a dreptul execrabile, pestilențiale, in condiții de comuna primitivă”. Faptul că urmare adreselor repetate ale Serviciului de Ambulanță SM semnate de Opriș Gabriela, primașul s-a învrednicit să facă și o vizită la fața locului și apoi să le dea din tradiționala pomană a porcului suma de 10.000 lei (vezi rezoluția de pe adresa nr. 15380/04.11.2015) este ca o frecție cu spirt Diana făcută la un picior de lemn.

În schimb, conform unui articol publicat azi în presa sătmăreană: „Spitalul Judeţean de Urgenţă are intrare de nivel european. Luni, 7 decembrie 2015, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost inaugurată în prezenţa oficialităţilor locale noua intrare a unităţii sanitare, dar şi alte investiţii realizate în ultima perioadă. Lucrările de modernizare a intrării principale a spitalului schimbă radical imaginea acestuia, coferindu-i o notă europeană asemeni altor spitale din afara graniţelor ţării. De altfel, designul intrării, fie că vorbim de partea exterioară sau cea interioară este inspirat după modelul unor unităţi sanitare din Austria. Panglica tricoloră a fost tăiată de conducerea spitalului, reprezentată de managerul Marcela Papici, directorul medical, dr. Paula Mare, directorul de îngrijiri medicale – Raluca Tarba, alături de care s-au aflat oficialii Consiliului Judeţean Satu Mare, preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor. Valoarea investiţiei a fost de 475.000 lei pentru intrare şi aproximativ 860.000 lei pentru parcare, alei pietonale, şosea, spaţiu de joacă, lucrări realizate în ultima perioadă, banii fiind alocaţi de Consiliul Judeţean Satu Mare.”

Făcând referire la noua intrare în spital, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a arătat că aceasta a fost făcută după cea a unei clinici din Austria. “Această intrare modernă a fost făcută după una văzută la o clinică din Austria.”

Ce bine de sătmareni, spre deosebire de careieni, că cei doi mahări Ștef și Govor se plimbă cât pot ei de mult prin Europa (de exemplu, între 3-4 decembrie 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, tocmai a participat la a 115-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor, la Bruxelles, probabil fiindcă avea de spus ceva bancuri cu ardeleni pe acolo, fiindcă alt motiv de plimbărică pentru dãnsul eu unul chiar nu văd!), că șefălăi nu fac numai turism politic ci văd pe acolo până și intrări de spitale! Mircea Govor a mai adăugat că în scurt timp va fi reabilitată şi poarta de intrare în Spitalul Vechi din Satu Mare. Iar atunci, dânsul chiar că se va putea uita ca vițelul la poarta nouă a spitalului cel vechi.

Oare ce ar fi dacă Ștef și Govor s-ar mai plimba puțin și prin Carei, că este mai aproape de SM decât Bruxellesul, dar nu numai cu ocazia unor evenimente festive, la tăiat panglici șinla paranghelii? Ar fi bine să mai vadă și ei, cu ochișorii lor, cum arată minunea fantasmagorică numită Ambulanța Carei. Poate cei doi au văzut și cum arată sediilor servicillor de ambulanță din Austria si vor avea o oareșicare inspirație și în acest domeniu.

Pe de altă parte, citesc în același ziar că „Sâmbătă, 5 decembrie, în localitatea Bercu Nou a avut loc inaugurarea pistei de biciclete realizate în cadrul proiectului “Pe două roţi între Turulung şi Magosliget”, proiect care face parte din “Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria 2007 – 2013”. Pista pentru biciclişti are în total aproximativ 37 de kilometri, dintre care 20 pe partea română şi 17 pe partea maghiară. Valoarea totală a investiţiei a fost de aproximativ 5 milioane de euro, iar conform celor declarate de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, s-au făcut economii de aproximativ 400.000 de euro, din care s-au asfaltat circa 3,3 kilometri de drum între Micula Nouă şi Bercu Nou.”

Foarte frumos din partea distinsului domn ALDE Ștef, foarte frumos că un fost profesor de sport, părintele spiritual și finanțatorul (acum, doar din umbră) al Clubului Sportiv FUSLE Security din Satu Mare sprijină bicicliștii, mișcarea in aer liber, se îngrijește de sănătatea oamenilor și de păstrarea în cea mai bună formă fizică a celor din Bercu Nou și Turulung.

Zic eu insă, fiindcă sunt cârcotaș, că parcă ar fi fost mult mai potrivit dacă în locul acestei mirobolante piste de biciclete folosită probabil din ani în paști doar de câteva zeci de oameni, istețul de Ștef ar fi orientat (cu prioritate) echivalentul a 5 milioane de euroi pentru reabilitarea unor străzi desfundate, pline de gropi, execrabile si pestilențiale din Carei, pe care, atunci când plouă nițel, te afunzi în noroi până la glezne și mult mai sus decât genunchiul broaștei. Vezi de exemplu străzile Livezilor, Ştefan cel Mare, Zorilor, Muncitorilor, Zaharia Bârsan, Danko Pista, dar nu numai, din Carei.

de opiniedecarei la 8 decembrie 2015 - 09:32

fiecare cetatean are dreptul sa faca o sesizare la DNA la ANI sau orice alta institutie autorizata a veghea la respectarea legii.
cu totii avem si obligatia morala de a nu permite derapaje de felul celor din primaria actuala din Carei!
modele de sesizari se pot afla chiar pe site la DNA
http://www.pna.ro/sesizare.xhtml

Lasati un comentariu