Directorul Gazeta de Nord-Vest atacă pe blogul său personal Apaserv

• publicat la: 11 decembrie 2015
Directorul Gazeta de Nord-Vest atacă pe blogul său personal Apaserv

“Proiectul cofinanţat de Uniunea Europeană de extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare, cunoscut şi sub numele de Masterplanul implementat de Apaserv, în valoare de 104 milioane euro, constituie un adevărat dezastru”  este concluzia la care a ajuns finul primarului   Kovacs după ce  luni de zile Buletin de Carei  a tot scris pe tema  calităţii lucrărilor efectuate la acest proiect, mai ales în urma semnalărilor primite de la cititori . Articolele  ce fac  referire la neregulile din societatea Apaserv  apar doar pe blogul personal al directorului Gazeta de Nord-Vest, sub titlul   Preţul apei, salariile şi incompetenţii si  Cifrele dezastrului la Masterplanul  Apaservului.

După luni de zile de elogii la adresa acestui plan de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în Carei, lucrare pe care nănăşul Kovacs vroia să o prindă la cingătoare în campania ce se apropie cu paşi repezi, brusc, finul  blogger-ist schimbă macazul cu 180 de grade.

Curios e că astfel de materiale şi opinii nu sunt publicate în  cotidianul  sătmărean la care este director finul primarului Kovacs.

Se pune  atunci întrebarea firească, nu cumva opinia  este doar pentru cosmetizarea imaginii nănăşului primar de Carei?  Că prea se  lamentează  finuţul că ar fi născut acest blog datorită deranjului creat de consilierul Ciută, binecunoscutul  coşmar al primarului Kovacs, după cum recunoaşte singur…Datorită atacului venit in partea lui Ilie Ciută în şedinţa de Consiliu Local, dar şi a celor venite din partea soţiei sale, Daniela Ciută, în Buletin de Carei, precum şi membrilor găştii liberale la rubricile de comentarii, am decis să înfiinţez şi eu un portal de ştiri sub numele de „Opinie …”

Şi cum  nănaşul Kovacs este un împătimit al angajărilor pe banii careienilor a jurnaliştilor dispuşi să îi ridice osanale  după modelul aplicat de fostul său şef de partid comunist la care era membru înainte de 1989, concluzia e mai mult decât clară.

Şi uite aşa ne trezim cu o opinie  preluată din mers( că deh, dă bine), de la Buletin de Carei. Poate nostalgia după vremurile  bune, pe  când lucra la Buletin chiar şi sub influenţe bahice, să îi fi furat gândurile….

Revenind la subiectul de bază, concluzia este una singură.

A ieşit la iveală faptul că NIMENI din Primăria Carei nu a fost interesat să verifice ce conţine proiectul care va fi realizat în Carei, în valoare de 26 milioane de lei!

O singură privire ar fi scos în evidenţă faptul că proiectantul  a omis să includă şi racordurile către utilizatorul final pentru ca lucrarea să fie şi utilizabilă.

Aşa că  aceste articole  cu  subiect APASERV   sunt doar o activare a scutului de apărare al naşului de cununie, primar careian care e cunoscut pentru modul de însuşire al proiectelor ce nu îi aparţin, vezi Centura de ocolire a Careiului sau reabilitare Castel Karolyi.

Potrivit datelor  din documentaţia Proiectului e, termenul de finalizare al lucrării Masterplanului de la Carei este 31 decembrie 2015, deci peste 20 de zile.

Şi sunt străzi unde nici nu a fost începută lucrarea…..

Cât despre calitatea apei pe care o consumă careienii în ultimii 20 de ani…să fim serioşi, pe cine mai păcăleşte finul că ar fi interesat de subiect când el locuieşte un într-un apartament din MV II unde există aceleaşi probleme  şi totuşi nu a semnalat acest aspect  în cotidianul sătmărean unde semnează statul de plată ca şi director.

Cam bruscă schimbare de opinie şi de direcţie ca să mai păcălească pe cineva. De fapt consecvenţa  nu este  o caracteristică a sa.

Ultimul articol în care scoate la iveală un lucru şocant pentru el este  problema salariilor angajaţilor de la Apaserv.

Faceţi, vă rog, un exerciţiu de imaginaţie dragi careieni şi înlocuiţi cuvântul Apaserv din articolul respectiv cu Primăria Carei. Veţi avea o revelaţie pe măsură. Rezultă un  material  care vine ca turnat pe  calapodul numit AF Primăria Carei. Directori şi directoraşi cu 2-3 subordonaţi, directori şi directoraşi numiţi ca interimari pe criterii politice sau de apartenenţă la un anume grup, angajaţi cu statut de PFA care iau salarii mari fără să  facă prea multe… ce mai, o similitudine perfectă.

Din partea unui economist transformat în scrib mercenar aşteptam să prezinte interes interpelarea din Consiliu local privind …dispariţia sumei de 3,3 milioane de lei, consemnată de Buletin de Carei în Se caută din 2012 cele 3,3 milioane lei din “lotul” de 7,3 milioane lei contractat de Primăria Carei ca împrumut bancar, mai ales că respectiva şedinţă a fost filmată de un coleg al său şi deci avea posibilitatea să revadă derularea întrunirii în caz că  nu a reţinut prea multe.

Rămâne doar să mai aşteptăm  şi ziua în care finul scrib va publica cantitatea de cherestea achiziţionată de Primăria Carei cu  primar inginer prelucrare a lemnului  cu  ultima fabrică de mobilă funcţională trecută pe numele copiilor. Să nu uităm că în ultimii ani au fost decimaţi peste 224 de arbori din Parcul Dendrologic, la care se adaugă arborii tăiaţi din cartiere şi din centrul oraşului. Nimeni din primărie nu a reuşit să ne ofere un răspuns legat de destinaţia întregii mase lemnoase rezultate! Poate  va reuşi fiul spiritual al primarului să obţină   informaţii reale şi exacte legate de acest subiect.

Până atunci,  aşteptăm cu interes noi dezvăluiri din bucătăria Masterplanului implementat de Apaserv la Carei, unde proiectul nu prevede şi racordarea la consumator de la conductele principale.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 11 decembrie 2015 - 14:17

Apropo de directori de gazetă.

Careianul informat care nu poate fi manevrat ne anunță acum două ore și ceva (Careianul / 2 ore ago) că a avut loc o „recepție cu termen de remediere la Teatrul din Carei”: ” Azi a avut loc recepţia tehnică a lucrărilor de reabilitare a Teatrului din Carei. Beneficiarul lucrării, adică Primăria Carei, a constatat o serie de deficienţe şi a acordat executantului un termen de 30 de zile pentru remedierea aceastora. Primarul Eugen Kovacs şi-a exprimat convingerea că Teatrul reabilitat va putea găzdui în cel mai scurt timp spectacole, însă nu a dorit să avanseze un termen clar. Potrivit celor declarate de primarul Eugen Kovacs, după tragedia din Clubul Colectiv autorităţile au devenit mult mai atente la normele PSI. Primarul Kovacs e solicită careienilor să mai aibă puţină răbdare. Aceştia pot obseva cât este de frumos exteriorul clădirii, iar în curând vor putea vedea cum arată şi în interior, a adăugat primarul Kovacs.”

Contrar celor pe care primașul le-a băsădit infatuat in timpul ședinței C.L. din 25 noiembrie a.c. : http://youtu.be/lISeM77sWmE

O singură intrebare aș mai avea de pus: Dacă termenul de finalizare al lucrării de reabilitate pe bani europeni a Teatrului Municipal „Ștefan Ruha István” din Carei s-a tot intins ca un gumilastic, știe oare și ne poate oare explica cumva și nouă, careianul informat ce nu poate fi manevrat, de ce primașul-nașul n-a penalizat de loc pentru întârzieri firma SC Marconst SRL, adică antreprenorul lucrării, adică firma de casă a UDMR-ului bihorean și sătmărean?
Are oare careianul informat vreo explicatie logică (primită din partea primașului?) de dat ???

Nu de alta, dar dacă ar fi penalizat firma din Marghita pentru întârzieri, Primăria Mun. Carei ar fi câștigat și ea (în mod excepțional) niște bani pe o cale cinstitá, că de alți bani câștigați cinstit pe la Primăria din Craei, eu unul nu pot băga în nici un caz mâna în foc.

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 11 decembrie 2015 - 17:04

Caut si eu raspunsuri, din partea OPINIEI DE CAREI, la nenumaratele si repetatele matrapazlacuri facute de catre Excelenta Sa Seniorul KOVACS EUGEN – Primar de Carei…. Dar, OPINIE DE CAREI tace, tace si iar tace, pentru ca este o gazeta unidirectionata… Absolut toate taierile de arbori din „Rezervatia Botanica” Parcul Dendrologic KAROLYI” au fost total ilegale pentru urmatoarele motive : (1) Absenta Registrului Local al Spatiilor Verzi si a FISEI PARCULUI, conf. Ord. nr, 1466/17.05.2010: (2) Absenta Avizului de taiere a arborilor din partea ACADEMIEI, conf. LEGII 213/2000, cu modificarile OUG 57/2007, deoarece Parcul KAROLYI este protejat prin HCJ nr. 4/1995 iar in LISTA Judetului Satu Mare este mentionat ca ARIE PROTEJATA DE INTERES JUDETEAN si aparata prin art. 3, al (o) si art. 4, al.(a) din Legea 213/2000 : Chiar si avizele APM Satu Mare sunt ilegale …. Avizul de baza este cel al ACADEMIEI ….

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 11 decembrie 2015 - 17:23

OPINIE DE CAREI, puteti sa ne spuneti unde s-a ratacit suma de 3,3 milioane lei ?????? OPINIE DE CAREI puteti sa ne spuneti cum a fost posibil sa nu fie incluse si racordarile de la instalatia de apa ?????????… In timpul comunismului era combatuta teza „arta pentru arta”, iar in timpul capitalismului careian a aparut teza „instalatie de dragul instalatiilor, fara utilizare”…. Trebuie adresata o intrebare la… RADIO EREVAN !!!!

de foaier la 11 decembrie 2015 - 19:22

Hei-rup după tehnica aswajen

Nu vă mai minunați atât! Aici este vorba despre conturarea unui stil! Nazistul prezidențial, hoț de case, ne învață cum e cu România lucrului bine făcut. Primul clop cu boruri largi din Carei ne învață tehnica japoneză aswajen, care constă în a face lucrurile modular, doar așa ele putând fi mereu în transformare, niciodată finalizate și permanent consumatoare de ban public. As faltul de pe mai bine de 20 de străzi din urbe se înmoaie când plouă. As faltul de pe centru se toarnă pe ploaie. Cu spații de aerisire dedesubt, pe principiul pernei de aer, ca să poată aluneca domol până apare ditamai groapa. În care unii intră vii și sunt scoși de alții. Acei alții încă vii, spre deosebire de cel (cei extrași). După ce se toarnă as faltul și se amenajează centrul, wa, Jeno, trebuie săpat că avem misterplanul Apaserv, în care e o enigmă conectarea consumatorilor! Wa, Jeno, c, est mishteaux! Ca la blocul de lângă teatru! Wa, Jeno, știi că ”teatrul” ăsta e de fapt circ, că are gratii ca să nu sară animalele din numărul de dresură la spectatori? Să aibă și careienii circ, căci pâine …. dacă au loc de muncă! Wa, Jeno, știi că ”teatrul” e de fapt circ, cu gard pentru lei, pentru că un teatru are și foaier, unde să se întâlnească spectatorii cu actorii, unde să iasă spectatorii în pauză. Wa, Jeno, n-ai știut ? Probabil că nici ”teatrul” de la Aswaj = cămin cultural, nu are foaier. E o scuză pertinentă. Mai ales că ești cu ”ing” în fața numelui. Wa, Jeno, cămașa se ia pe tine, nu se pune în față! Nu știai?! Cum de ți-o fi scăpat, ție, care le știi pe toate?! Wa, Jeno, știi că vine Anul Nou? În spiritul lucrului tău bine făcut, ce zici de o nouă pană de curent de vreo 3-4 zile, așa… de pe un an pe altul, ca să-ți amintești cu plăcere de revelioanele de la Aswaj înainte de electrificare?

de gica la 11 decembrie 2015 - 21:34

Si cand vom avea inapoi strazile asfaltate si practicabile?

de foaier la 11 decembrie 2015 - 22:51

Se va as falta cândva, după tehnica aswajen. Dar, imediat după aceea, va urma misterplanul enel. Iar dacă e nevoie, după o nouă reas faltare, vine și un misterplan distrigaz.

Lasati un comentariu