Fără griji pentru ninsoare. Avem pregătite utilaje de deszăpezire

• publicat la: 9 decembrie 2015
Fără griji pentru ninsoare. Avem pregătite utilaje de deszăpezire

Petre Tobă, ministrul Administrației și Internelor, a solicitat  prefecților să publice, până miercuri, pe paginile de internet ale instituțiilor pe care le conduc, o situație care să cuprindă toate contractele de deszăpezire  în derulare, pe toate cele trei palierele – cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naționale, europene și autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Județene pentru drumurile județene și cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale.

Ministrul Tobă a condus luni ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), în sistem videoconferință cu prefecții, având ca temă evaluarea gradului de pregătire a autorităților pentru perioada de iarnă, a informat un comunicat MAI.

În judeţul Satu Mare, au fost încheiate contracte  subsecvente pe drumurile județene între Județul Satu Mare și SC TEHNIC-ASIST SRL pe IV Loturi după cum urmează:

Lotul I – zona Carei –Tășnad – 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire

Lotul II – zona Supur – 16 utilaje de intervenție pentru deszăpezire

Lotul III – zona Satu Mare – 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire

Lotul IV – zona Oaș – 18 utilaje de intevernție pentru deszăpezire

La ora actuală , pe drumurile județene se găsesc 31 de utilaje de intervenție în cele 4 baze iar stocurile  tampon de materiale antiderapante acoperă  necesarul de 100% pentru 14 zile de intervenție .

Pentru UAT Carei, serviciile de deszapezire  vor fi in gestiune proprie.

Pentru drmurile nationale DN 19 sau DN 1F, valoarea contractului si operatorul ( SC INSTAL ROS  SRL Negresti-Oas)  le puteti vizualiza  AICI.

comentarii

de Horia Mărieș la 9 decembrie 2015 - 18:05

Și un careian informat care nu poate fi manevrat, ne dă azi de știre că „Prefectura Satu Mare a publicat azi pe site-ul instituţiei situaţia contractelor pentru deszăpeziri încheiate la nivelul judeţului Satu Mare. Drumurile naţionale vor fi deszăpezite de Instal Ros SRL Negreşti Oaş, iar cele judeţene de Tehnic Asist. În municipiul Carei deszăpezirea va fi efectuată de angajaţii administraţiei locale.”

Pe la CJ SM ALDE Ștef și Govor defilează tot cu Tehnic Asist Botoșani, firma căruia i se face zilnic reclamă in ziarul la care finul-careian cel bine informat și care nu poate fi manevrat este (încă) director. Ce poetic, ce înduioșător, ce pomană a porcului, ce cadou frumos de Sfintele Sărbători ale Crăciunului pentru paupera firmă botoșeneană!

Doar că se uită mereu la opiniedecarei că mahărul județean, șăful ăl mare, stăpânul primarului de Sătmar Coi_ca (și Govor), baronul scavului, al Isaurei aflate pe post de director de gazetă, numitul „Vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, (este) în vizorul procurorilor DNA Oradea”. Spre readucere aminte, cetește dacă vrei, ceva mai mult, nițel mai jos. Mai jos este vorba tot de Tehnic Asist și de Mirciulică a lu’ Govor.

[De altfel, se pare că așa s-a născut și vorba aia străveche a lui Zaharia Stancu, de care se învăța pe brãnci, acum o jumătate de secol pe la școlile din Carei și nu numai: „Să nu uiți, Darie”! „Descult” a fost best-sellerul regimului comunist. Socanta imagine creata de Zaharia Stancu in romanul „Descult” – tarani cu botnite, culegand via boierului Gherasie – a facut cariera. Exploatata la maximum de propaganda regimului comunist si reprodusa in manualele scolare, scena s-a fixat adanc in memoria colectiva. Romanul „conului Zaharia” a adus enorme servicii regimului. Documentele de arhiva accesibile astazi arata ca serviciile au fost echitabile: pentru „Descult”, statul comunist a platit regeste. „Istoria omenirii este istoria luptei de clasa”, afirmase Marx la jumatatea secolului al XIX-lea. Trecutul, in viziunea marxista, fusese un nesfarsit sir de razboaie intre stapanii de sclavi si sclavi, nobili si tarani, patroni si muncitori, intr-un cuvant intre exploatatori si exploatati. Dupa preluarea puterii la Bucuresti de catre partidul comunist, istoria a fost prezentata conform logicii marxiste. S-au rescris manualele, s-au cautat conflictele de clasa, iar cand n-au fost de gasit s-au inventat. Pentru acest scop a fost mobilizat un important aparat de propaganda, care trebuia sa difuzeze noua interpretare in randul „maselor largi”. In afara de discursuri, hotararile congreselor, plenarelor sau adunarilor de partid, literatura era una dintre „fabricile” viziunii oficiale despre lume, viata si istorie. Generatii de copii au inceput sa invete la scoala despre ororile regimului „burghezo-mosieresc”, prezentat in cele mai sumbre culori. Referitor la satul romanesc, una dintre cele mai persistente imagini in mintea generatiilor astazi adulte fusese creata de romancierul si poetul Zaharia Stancu.]

http://adevarul.ro/locale/satu-mare/perchezitiide-amploare-satu-mare-vicepresedintele-cj-mircea-govor-vizorulprocurorilor-dna-oradea-s-a-luat-document-basta-1_564b39177d919ed50e50cae9/index.html

Lasati un comentariu