Finul copy-paste. Acelaşi articol şi la judeţ şi la Primărie şi pe blogul personal.Ziua Naţională marcată sobru

• publicat la: 2 decembrie 2015
Finul copy-paste. Acelaşi articol şi la judeţ şi la Primărie şi pe blogul personal.Ziua Naţională marcată sobru

UPDATE:

Mulţumiri  persoanei  care  a făcut corecturile de rigoare la articolul la care am făcut referire. Vă rugăm să luaţi în considerare şi posibilitatea de a ne trimite spre corectură materialele ce urmează să le postaţi pe pagina oficială a Primăriei Carei  pentru a nu mai fi necesare astfel de semnalări. În lipsa unor vorbitori de limbă română care întocmesc şi postează materiale oficiale la Primăria Carei, ne oferim în mod gratuit ajutorul, din respect doar pentru Limba Română!

Articolul  iniţial

Din ce în ce mai lipsit de inspiraţie, mai ales când e vorba de activităţi cultural-patriotice concise, fără posibilităţi de aplicare de tehnici de dezinformare, finul primarului Kovacs  revine la  tertipurile  de  începător … Gogoaşa cu opinia care nu mai păcăleşte  niciun careian s-a  încadrat  pe drumul  cu sens unic către  ghena de la Florisal.

În cădere liberă, cu ultimele răsuflări,  ne îmbie cu materiale  reeşapate  sau copypăstuite de pe pagina oficială a Primăriei  plătită de nănaşul primar, despre …sobrietatea Zilei Naţionale de la Carei, oraşul unde domiciliază dar unde nu se plimbă în voie pentru a  da piept bărbăteşte cu problemele careienilor, ca un adevărat jurnalist, pe deasupra şi director de cotidian judeţean. Tragic e că antrenează în tot acest circ şi un cotidian judeţean pe care îl conduce cică.

Relatarea desfăşurării ceremonialului careian de Ziua Naţională  de către finul primarului Kovacs, ce se intitulează jurnalist, este una şi aceiaşi atât pe blogul personal dar şi în cotidianul judeţean unde  figurează în căsuţa redacţională ca şi director.

Dacă la Primăria Carei  suntem obişnuiţi deja cu batjocorirea limbii române prin scrierile agramate, aşteptam altceva de la un director de cotidian judeţean. Faptul că pe blogul său personal  consfinţeşte greşelile de acord din limba română , confirmă că de fapt corectorul de la Gazeta de Nord Vest este un profesionist care suplineşte carenţele şefului său. Doar cotidianul judeţean a corectat din punct de vedere gramatical  materialul  pus la dispoziţie de finul primarului Kovacs. Felicitări domnule Ştefan Chiş!

Mâna tremurândă a omis să corecteze  scăparea  …administratorului paginii oficiale a primăriei Carei….un t lipsă de la cuvântul continuat, un acord greşit  şi evident, lipsa oricărei cunoştinţe despre denumirea exactă a asociaţiilor culturale careiene.

Pentru o corectă informare a cititorilor, Buletin de Carei precizează:  1. ASTRA  este o Asociaţiune culturală ce îşi păstrează  această denumirea încă din 1862 iar filialele sale se numesc Despărţăminte. 2. Asociaţia Avram Iancu este de fapt …Societatea cultural-patriotică Avram Iancu.

Nu avem pretenţia de a fi înţelese aceste apecte dar  denumirile exacte ale acestor formaţiuni culturale se pot copypăstui cu curaj de pe …Goagăl, pentru acurateţea informaţiei. Pentru scrierea corectă a denumirii unei asociaţii este îngăduit  copy-paste-ul. Şi tot pentru o corectă şi completă informare, la Carei, de 1 Decembrie 2015, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român au fost prezenţi şi deputatul Romeo Nicoară şi subprefectul  Alfatter Tamas. Erau aşezaţi pe  acelaşi rând cu celelalte oficialităţi  enumerate.  Înţelegem toată această superficialitate doar dacă ne promite că face publică  toată achiziţia de cherestea de către primăria Carei precum şi  totalul facturilor cu Mese servite decontate de primărie la firmele agreate sau  cum au ajuns pe listele celor ce vor beneficia de Locuinţe Sociale  profesori, angajaţi  ai  Primăriei Carei , membri de familie ai unor angajaţi din Primăria Carei,etc.

 redacţia

comentarii

de Nicolae Todea la 2 decembrie 2015 - 22:02

Oricum sunteti de doi lei, in ciuda faptului ca il criticati pe „copy-paste”

de Onet la 2 decembrie 2015 - 22:07

sunteti profesorul Todea de la universitatea din Alba Iulia?

de gazul la 2 decembrie 2015 - 22:13

o fi contabilul care a strans banii de la oamenii din ianculesti pentru introducerea gazului dar de fapt gazul fusese platit de consiliul judetean!
cea mai mare teapa a trupei lui nelutu asociatul lui jeno la mobila carei!

Lasati un comentariu