Noaptea minţii la Masterplanul Apaserv de la Carei:.”băgăm în pământ 26 de milioane de lei şi nici un consumator nu va fi racordat!” Video

• publicat la: 7 decembrie 2015
Noaptea minţii la Masterplanul Apaserv de la Carei:.”băgăm în pământ 26 de milioane de lei şi nici un consumator nu va fi racordat!” Video

La ultima şedinţă a Consiliului Local Carei, consilierul Csizmadia Zsolt, angajat la una din firmele care efectuează lucrări pentru extinderea reţelei de apă-canal în mun.Carei, a afirmat că…” băgăm în pământ 26 milioane  lei şi nici un consumator nu va fi legat pentru că nu este prevăzut în Proiect!

Cu alte cuvinte, un proiect născut mort din faşă. Cui foloseşte acest Masterplan dacă consumatorii nu se vor racorda?

VIDEO şedinţă, de la min.1-10-00

La punctul Diverse al şedinţei CL  municipal Carei, a fost adus în discuţie  subiectul ce frământă majoritatea careienilor şi anume implementarea proiectului de extindere a reţelei de apă  potabilă şi apă uzată. Din discuţiile purtate de consilieri a reieşit că Proiectul extinderii reţelei de apă-canal  NU PREVEDE şi racordarea  consumatorilor.

Adică conductele doar se bagă în pământ, lucrarea este în valoare de 26 milioane de lei,  dar nimeni nu va fi racordat!

Lucrările au fost începute cu întârziere în Carei iar la ora actuală stadiul lor de execuţie este de 78%. Consilierii PNL şi Vasile Tempfli sunt curioşi să afle cine va suporta consecinţele nerealizării la termen a proiectului.

Potrivit primarului Kovacs, lucrările nu se vor putea termina în termenul impus de finanţator şi deci viitorul e incert în ce priveşte finalizarea lor.

..”părerea mea e că nu se poate realiza …sunt câteva străzi unde nici apa nici canalizarea  nu va fi în pământ…am avut o discutie cu Bereczki ca măcar străzile foarte  aglomerate să fie gata…  oriunde au lucrat s-a lăsat zona respectivă după asfaltare şi trebuie  refăcută din nou…am 2 informaţii  de la Apaserv care sustin că vom primi o prelungire, o fazare, poate e adevărat ….mai ales că majoritatea  proiectelor  au probleme..Apaserv  spune că vom plăti din credit  de la Banca Mondială…Nu mai interesează cine ce spune dar constat că nu se poate realiza…conducerea Apaserv răspunde dar nu ştiu cine va plăti?…dacă nu se va finaliză vor fi penalităţi…va fi un proces de 20 de ani chestia asta…sunt lucrări efectuate de 20 milioane şi plătite doar 6 milioane…nu ştiu  ce va fi…Mai e o  problemă…adică via,  am fost nesătui şi am depus proiect si pentru  vie..nu se va finaliza..daca avem noroc se va finaliza până  la via partidului si Valea Tireamului …..

Lipsa racordării consumatorilor la conducte nu este singura deficienţă a proiectului , a Masterplanului implementat de Apaserv Satu Mare.

Potrivit consilierilor locali şi primarului Kovacs, proiectantul a greşit şi atunci când a prevăzut unplutura de pământ pentru  lucrările efectuate. Consecinţa e imposibilitatea efectuării de lucrări de calitate pentru refacerea suprafeţelor  de drum distruse.

La semnalările consilierului Ciută legate de starea drumurilor de pe străzile unde au fost deja efectuate reasfaltări ale porţiunilor unde s-a introdus canalizarea, primarul Kovacs a precizat că datorită deficienţelor din proiect, s-ar putea ca municipalitatea să fie nevoită să suporte cheltuielile de reparare a drumurilor peste 2 ani.

Dacă cineva din exterior nu va finanţa lucrarea, Apaserv nu are cum să plătească lucrările nerecepţionate, nefacturate, neplătite…Banii vin de la Ministerul Mediului dar până în 14 decembrie trebuiesc  depuse facturile …

Nemulţumirile legate de derularea şi calitatea lucrărilor Apaserv în oraş  au generat chiar şi comparaţii cu alte firme de utilităţi publice. Astfel, consilierul Csizmadia remarcă faptul că rezolvarea unei probleme apărute la E-on Gaz durează 2-3 zile în timp ce la Apaserv perioada e de 2-3 luni.

redacţia

comentarii

de ireal la 7 decembrie 2015 - 01:19

si vor functiona ion paralel doua sisteme de conducte vreti sa spuneti? adica vom merge tot pe cele vechi ?

de Horia Mărieș la 7 decembrie 2015 - 04:19

FIASCO MasterPlan S.C. APASERV S.A. Satu Mare. Cine-i vinovatul?

Ce știe despre acest subiect Beko Tamas, city-manager, reprezentantul Primariei Carei in adunările generale APASERV, fiindcă cele spuse la ședința C.L. de către primaș sunt, ca de obicei doar tromboane, vorbe aruncate în vânt, praf aruncat în ochii lumii.

https://vimeo.com/147165109

de careian curios la 7 decembrie 2015 - 09:31

Cati Cetitori in stele are Apaservu,??ai?
Si de ce nu mere siteul cu autocetirea ca la gaz si electric etc? aii??
Au cumva dierector psd ist si astia ???
Dece nu pot plati ca la electrica pe net?
Salariatii cu modernizarea din ces platiii ??
Noa amui binie noa asei binie la noi

de Haaulita de la Gorj la 7 decembrie 2015 - 11:59

Haaauuu haauuaa hauuuu hauuuaaa haauuuu haauuuaa
Invatati haulita ca nui ciardaas…
Haauuuuaaaa hauuuu haauuuuu
Jajj jujj jajj bajj jaj jjaaj Kel emen ,Szabo,
Huumoor,Horrorr,
Haaauuuua haauuuuaaa,
PV lucrari „ascunse”, Tomika,nekem is kell belole
” Hotii striga hotul”, smetch iatii ma baieti aveti mingile ridicate
la fileu
KE: “Mă mint ăia de la Apaserv … fluent … așa, și pur și simplu nu am ce să fac, fiindcă sunt iresponsabili.”
Da cine ia examinat pe post?nu primaria?
Nereusit pctj,reusit singur pe post,hahahaha
inen is jon a stechs?akor mucles!

de neica la 7 decembrie 2015 - 12:13

Cum nu vii tu, Tepes Doamne , ca punand mana pe ei sa-i imparti in doua cete ,in smintiti si in misei, si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!!!!!!!!!!!

de Horia Mărieș la 8 decembrie 2015 - 08:02

Minune dumnezeiască!
Un careian informat care nu poate ci manevrat s-a trezit in sfâșit și a constatat că „Cifrele dezastrului la Masterplanul Apaservului
Proiectul cofinanţat de Uniunea Europeană de extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare, cunoscut şi sub numele de masterplanul implementat de Apaserv, în valoare de 104 milioane euro, constituie un adevărat dezastru…”

Bravo finule! Mai bine foarte târziu decât niciodată!
„Tot îniante” pe acest drum, vorba pionierilor de pe vremea comunismului.

de flore la 8 decembrie 2015 - 08:39

nu e minune ci e gaurita gogoasa umflata de nanasul jeno/ risca sa intre cu totii la beciul domnesc si vor sa dreaga busuiocul!
careienii nu sunt prosti si vad ca finii si lingaii lui jeno tot la stirile buletindecarei ajung/nu degeaba vorba ai din batrani ca adevarul iese la suprafata!

de răzvan la 8 decembrie 2015 - 16:30

În 7 ani de zile cei doi udemerişti au reuşit să distrugă oraşul cum nu a reuşit nici Ceauşescu !
Au adus în oraş cel mai mare poluator care a fost refuzat de vecinii nosştri !
Au fost scoşi cu rădăcină toţi trandafirii din oraşul florilor numai ca să vină firmele din grupul de interese să semene iarbă şi lalele . Au lăsat satul Ianculeşti să se dărâme sub nepăsarea lor iar acum şi-au bătut joc de careieni cu colaborarea cu Apaserv şi mizerabilele lucrări în folos personal că doar dacă nu vom fi racordaţi cui mai folosesc ? Să scrieţi de aceste lucruri în campanie la gazeta plăttită din banii noştri !

de Timi la 8 decembrie 2015 - 23:26

satui de jeno si gaska!
votam pe domnu ciuta primar!

de Horia Mărieș la 10 decembrie 2015 - 09:51

Este a doua oară în doar cateva zile când se împlântă ca_careianul informat ce nu poate fi manevrat dă cu barda în Masterplanul Apaserv SM.
Mă întreb (deja cu ingrijorare fiindcă treaba aduce la campania anti-castorică) oare ce motivație este în spatele acestor atacuri (deja concertate). Vrea oare finul să-l scoată basma curată pe primașul-naș pentru fiasco-ul mult trâmbițațului Masterplan în Carei-oraș, Carei-vie și chiar în Căpleni? Se poate.

Oricum, sasul afirmă că: „Devenind de-a lungul timpului o adevărată vacă de muls pentru toate partidele politice, organigrama Apaserv SA este mult prea umflată.” Fii dom’le p, te rog eu foarte frumos,mceva mai specific, dă niscaiva exemple, numește cãțiva incompeteni care au fost plasați la Apaserv SM numai pe criterii politice de către PSD, PDL, PNL! UDMR, ALDE, PC, etc.
Hai, curaj găină, că nu te tai!
Altfel, jurnalistul casei Kovacs bate doar apa in piuă, ne amețește doar cu tromboane, cu apă stătută, dar sfințită (ca de obicei).

Lasati un comentariu