Ofertă modestă de sărbători în supermarket-urile din Carei

• publicat la: 14 decembrie 2015
Ofertă modestă de sărbători în supermarket-urile  din Carei

Pe an ce trece, oferta centrelor comerciale în prag de sărbători în municipiul Carei este tot mai modestă. In deplină concordanţă cu oferta de locuri de muncă.

Am crezut că situaţia de anul trecut este ….o scăpare din partea responsabililor cu aprovizionarea, că nu au prevăzut volumul mare de cumpărături şi au rămas  cu magazia goală în prag de sărbători. Se pare că nu acesta este motivul din moment ce şi în acest an regăsim aceiaşi situaţie. Indiferent că  vine Moş  Nicolae sau Moş Crăciun sau iepuraşul de Paşte, careienii nu au prea multe de ales când  se află în  supermarket-urile din oraş.

Inainte cu 2 zile de seara   de Moş Nicolae, la cel mai mare supermarket din oraş nu am găsit NICIUN pacheţel de dulciuri în ambalaj  specific! Nici la cel de lângă piaţă.

Luni, 14 decembrie 2015, la ora 11,00, am făcut un tur al celor mai importante magazine din oraş pentru  a vedea ce dulciuri putem cumpăra înainte cu o săptămână bună de  sosirea Crăciunului.

De departe, cea  mai bogată ofertă o găsim la Unicarm. E şi cel mai bine pusă în valoare. Frumos aranjate la intrarea în magazin, poţi cuprinde cu privirea toată  gama de produse.

Şi la magazinul Edex de la blocul 15 mai găseşti produse variate.

Nu acelaşi lucru se întâmplă la celelalte supermarketuri. Ai impresia că au rămas ancorate în vremurile lui nea Nicu când trebuia să te multumeşti cu ce găseşti şi  să te mai şi bucuri că găseşti. Poate faptul că municipiul Carei este unul cu doar 21 de mii de locuitori să descurajeze responsabilii cu aprovizionarea de a ne trata ca pe cumpărători de mâna a doua?

Cei cu posibilităţi sau  cei care fac naveta la Satu Mare au şansa de a vedea cum poate arăta un supermarket bine asezonat, cu tot ce îţi poţi dori pentru sărbătoarea Crăciunului, oferte pentru toate buzunarele chiar şi în zilele de ajun de sărbătoare.  La Auchan încă de la intrare eşti copleşit cu o gamă VARIATĂ de produse de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toate  buzunarele.  Indiferent că vine Moş Nicolae sau Moş Crăciun sau sărbătorile pascale, la Auchan  ai din ce să alegi.

Careienii aflati în  căutarea unui cadou pentru cei dragi de sărbători  au de ales între oferta locală sau  se pot deplasa în oraşele din jur pentru a o îmbogăţi.

E perioada în care se caută haine, jucării, obiecte specifice de iarnă. E vremea căutărilor pentru un cadou potrivit celor dragi.

Şi decoraţiunile şi instalaţiile cu lumini şi leduri sunt foarte căutate. Pentru cele mai ieftine, dar şi mai slabe calitativ trebuie să plătiţi aproximativ 6 lei, iar pentru cele mai complexe şi bogate coloristic chiar şi 150-200 lei.

Obiectele vestimentare şi  cele pentru decoratul interior al căminului sunt la mare căutare. Aceste sunt confecţionate manual şi prin urmare au preţuri mai mari.De exemplu, o căciulă din material sintetic costă între 5 şi 20  de lei, în timp un moş din ceramică sau o coroniţă  din brad au preţuri ce ajung la 30, respectiv 45 lei.

Pentru cei pretenţioşi, decoraţiuni interioare specifice Anului Nou şi Crăciunului se pot găsi la micile buticuri din centrul oraşului. Oferta este deosebit de atractivă.

AnaMaria Roman

Lasati un comentariu