Pensii speciale la tot poporul

• publicat la: 29 decembrie 2015
Pensii speciale la tot poporul

Considerându-se nişte oameni speciali, parlamentarii şi-au acordat pensii speciale. Speciali sunt consideraţi şi colegii lor de partid care deţin funcţii importante în administraţia locală, aşa că parlamentarii au votat pensii speciale şi pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene şi vicepreşedinţi ai administraţiilor judeţene.

În România, numărul pensionarilor îl depăşeşte pe cel al salariaţilor, iar deficitul fondului de pensii este în creştere. Cu toate acestea, parlamentarii nu se mai pot opri din acordat pensii speciale, aceştia ajungând acum cu împărţitul la profesori. Pentru iniţiatorii proiectului de lege care prevede acordarea unor pensii de serviciu, dascălii sunt nişte oameni speciali, pentru că, la fel ca magistraţii, lucrează în stres. Însă stres este peste tot. Şi în spitale, şi în fabricile de confecţii, şi în birourile direcţiilor de finanţe, şi în laboratoarele direcţiilor sanitar-veterinare, şi în brutării. Aşadar, parlamentarii ar trebui să le ofere pensii speciale tuturor oamenilor muncii de la oraşe şi sate, indiferent de religie şi sex.

De fapt, proiectul de lege care prevede acordarea unor pensii speciale profesorilor a fost conceput pentru a acoperi scandalul creat de pensiile speciale pe care parlamentarii şi le-au votat. Pe de altă parte, aleşii neamului sunt în campanie electorală pentru alegerile locale şi generale de anul viitor. Dacă Guvernul va găsi o comoară din care să plătească pensiile speciale foarte bine, dacă nu, parlamentarii le vor spune alegătorilor că ei au vrut, însă s-au opus guvernanţii, Curtea Constituţională, Banca Naţională, Uniunea Europeană sau americanii.

Poate că profesorii ar merita, totuşi, nişte pensii speciale. Însă nu toţi. În nici un caz nu ar trebui să beneficieze de venituri suplimentare profesorii care i-au pregătit pentru viaţă pe parlamentarii populişti şi iresponsabili care au început să dea pensii speciale la tot poporul. Că doar nu dau de la ei.

Sorin Avram/ cotidianul.ro

Lasati un comentariu