Poliţia Locală Carei aduce un bărbat străin în camera unei femei

• publicat la: 8 decembrie 2015
Poliţia Locală Carei aduce un bărbat străin în camera unei femei

Am fost sesizaţi în cursul zilei de ieri că în camera primită de femeia găsită dormind  sub cerul liber în octombrie, de Buletin de Carei, a fost adus un bărbat  fără adăpost.

Am mers la faţa locului, în curtea Bibliotecii Municipale Carei, pentru a constata cele semnalate telefonic. Într-adevăr, în mica cămărută în care locuieşte momentan Marika Lakatos, mai există un pat unde a fost adus în toiul nopţii un bărbat de către un echipaj al Poliţiei Locale.

La rândul nostru, am sesizat Primăria Carei  şi am cerut explicaţii pentru acest mod de a trata persoanele nevoiaşe. În scurt timp au sosit  pentru a se convinge de cele relatate, viceprimarul Keizer însoţit de şeful Serviciului de Asistenţă Socială, Monica Radu şi de Dumitru Paşca.

Urmare a celor constatate, a fost deschisă o încăpere alăturată din acelaşi imobil pentru a se muta bărbatul adus în camera locuită de Marika Lakatos.

Drama femeii găsite dormind sub un nuc de pe strada Mioriţei pare că nu se termină. Vă imaginaţi şocul ei când a văzut că îi este adus în cameră un…colocatar, un bărbat cu probleme care  îţi face nevoile fiziologice…în cameră!

Camera primită de ea şi-a amenajat-o după posibilităţi, din ajutoarele primite de la alţi creştini.

A primit şi o sobă  dar din păcate nu are lemne de foc şi adună ce şi de unde poate. După vizita celor din primărie ,  am reuşit să îi convingem să  îi trimită o mică cantitate de lemn de foc pentru a mai diminua din frigul din camera cu ciment pe jos.

Acum va avea căldură pentru 2 săptămâni dar, adresăm un apel celor care au posibilităţi, ca din când în când să îi ofere măcar un sac de lemne pentru încălzirea camerei. Tot din partea Primăriei a primit o masă caldă la Cantina de ajutor social. Imobilul în care se află 3 camere  este un fost garaj, recompartimentat, ce se află în curtea  Bibliotecii Municipale, în spatele Casei de Cultură, fiind despărţit de blocul primăriei Carei de un gard. Recent, a fost amenajat un robinet pentru uzul celor câţiva locatari ai fostului garaj.

Grupul sanitar se află în apropiere.

Cei care acum, în preajma sărbătorilor de iarnă doresc  să facă o faptă bună şi să ofere  donaţii, sunt invitaţi să ia în considerare şi această adresă unde locuiesc amărâţi ai sorţii, persoane  care nu avut parte de o soartă bună.

Se vor bucura atât de alimente cât şi de  un braţ de lemn de foc.  Poate se vor găsi şi persoane care să le ofere o crenguţă de brad şi un cozonac sau o portocală şi un măr care să umple de miros de Crăciun mica lor încăpere.

Daniela Ciută

comentarii

de Nicolae Todea la 8 decembrie 2015 - 22:46

Hai sa facem un apel PNL-istilor si „doamnei jurnaliste” sa puna mana si sa ii cumpere niste lemne respectivei doamne Marika, ca si asa are de unde. Nu? Nu mai tot faceti apel la oamnei. Din cate vad eu buzunarul dumneavoastra e destul de mare si bogat. Dati exemplul dummeavoastra si apoi vor oferi si alti oameni donatii !

de ianculestiul la 8 decembrie 2015 - 23:20

domnule todea sau cum va numiti de fapt. In Carei, fiecare membru din PNL este la zi cu plata taxelor si impozitelor si catre stat si catre bugetul local. Asistenta sociala din primaria Carei ar trebui sa se ocupe de aceste persoane nevoiase dar din cauza unor minti ca ale domniei voastre se intampla si asemnea accidente in care oamenii necajiti sunt lasati pe dinafara pentru ca nu sunt din grupul de votanti. De ce pentru locuitorii de pe strada Doina, votanti incooonati ordonat- primaria plateste toate utilitatile? De ce nu cereti primarului Kovacs sa isi plateasca datoriile de miliarde catre bugetul de stat ca sa avem mai multe fonduri pentru ajutoarea saracilor? membrii PNL sa lucreze pentru saraci iar voi sa profitati de bugetul local? sunteti neam cu todea din Ianculesti care are legatura cu colectarea fondurilor pentru gaz desi acesta era deja platit de consiliu judetean? atunci va inteleg frustrarea fata de cei care au reusit in viata prin forte proprii iar acum poftiti la ele ca un nesimtit ce sunteti!
ati fi din cei ce se imbuiba de sarbatori ascunsi dupa 7 lacate in timp ce colindatorii le stau la poarta….numai un frustrat si un complexat poate avea in el atata rautate fata de semenii sai. nici nu ma mir ca nu aveti o viata implinita!

de Nicolae Todea la 9 decembrie 2015 - 18:39

Stimate „ianculestean” ascuns dupa tastatura, cam imi mirosi a „redactor” al acestei pagini susnumite bdc. Situatia primarului e precara si blamez si eu, si daca vreti sa stiti si eu imi platesc taxele. Insa duduie, in primul meu comentariu doresc sa va indrum sa puneti mana voi prima oara si sa va vad cum dati voi din buzunarul domniei voastre si nu mai tot rugati populatia sa doneze. Ca asa ziceti ca ati facut bani pe puterile voastre, asa o fi, banuiesc, cam suspect in orice caz. Ma mir ca firma de „smirgheluri” mai functioneaza. Nesimtit nu sunt, vreau sa va vad pe voi cat de simtiti sunteti. Cat rahat mai sunteti in stare sa mai puneti pe ochii oamenilor? Cata rautate mai doriti sa bagati intre oameni? Pana nu ati fost in peisaj sa plimbati capra totul a fost ok. Deschide-ti-va ochii oameni buni !

de rety la 9 decembrie 2015 - 19:56

Pe Kovacs îl va vizită dna-u cât de curând……cu afacerile mafiotului de la ….Botoșani iiii …să spune cv ….?domn…Kovacs…?….șanț sigur ca va spune finutu

de dica la 9 decembrie 2015 - 20:02

Domn. Ciută ce spuneți de calea de acces făcută de primărie către bloc..anl…?va rog să filmați ca o filmez eu și o pun pe internet…și ar fiii bn dk ați filma ce și cât lucrează angajați primăriei intro zi pe drumuri ruteanului în câte zile se punt 30 …40…de bordurii iii….? De către …7…8 oamenii plătitorii din baniiiiii publiciiii

de penelist la 9 decembrie 2015 - 21:01

Auzi Nici Todea (la multi ani de mosu), esti un cioplea!!
Eu voi duce din putinul meu si acestei femei, tu in loc de solutii ai pareri si indicatii mancate-ar buba!

de Lucian Pop la 10 decembrie 2015 - 00:04

nicolae todea ai dreptate ca pana nu a scris Buletin de Carei despre sifonarile de bani din primaria Carei ati crezut ca puteti ciupi si voi din resturile de la masa primarilor.
Cred si eu ca deranjeaza ca scrie buletinuldecarei despre datoriile primarului despre falimentarea fabricilor de mobila unde a fost si fostul delegat satesc onet asociat despre construirea de parcare la balta pe pasune despre darapanatura de camin cultural pe care primarii nu vor sa o lasa sa fie renovata despre disparitia a 3 milioane de lei din contabilitate despre scoaterea din buzunarul ianculestenilor a miliardelor pentru gaz desi a fost platit de consiliul judetean sau despre cumpararea de cai de rasa de primarie cand copii grijiti de calugaritele romance nu au bani de curent despre afacerile primariei cu firmele consilierilor udemere si multe altele.
tu ce ai facut in viata inafara de a consuma oxigen ca nimeni nu a auzit de tine si de realizarile tale? cu ce te lauzi tu ca ai facut pentru acest oras? te mai nasti odata si nu vei avea realizarile liberalului sef careian!

Lasati un comentariu