Primăria Carei TACE MÂLC la solicitările ianculeştenilor

• publicat la: 12 decembrie 2015
Primăria Carei  TACE MÂLC la solicitările ianculeştenilor

Satul Ianculeşti, o comunitate de moţi, aparţine de UAT Carei. În consecinţă, ianculeştenii plătesc taxele şi impozitele către Serviciul de Taxe şi impozite din subordinea Primăriei Carei. Încadrarea  satului Ianculeşti este…zona A, alături de artera centrală calea 1 Decembrie 1918.

Satul care nu are nume de străzi, doar case cu număr, care nu are apă curentă şi nici canalizare, care nu are Cămin Cultural funcţional şi nici şcoală, care are  străzi de pământ sau parţial pietruite, care nu are acces la posturile TV locale, care are internet sporadic şi nu are transport  local către oraş, este încadrat  în zona A de impozitare.  D’ale Primăriei Carei.

Delegatul sătesc Ciprian Chiorean a depus constant la Primăria Carei solicitări pentru 5 camioane de piatră spartă pentru a uşura  accesul sătenilor la locuinţele lor.

La adresa 8728 din 4 iulie 2013 nu a primit răspuns nici până în ziua de azi, 12 decembrie 2015. Nici camioanele de piatră nu au mai sosit deşi impozitele pentru terenul agricol sunt cele mai mari din judeţ.

Primarul Kovacs Eugen tace mâlc când vine vorba de satul Ianculeşti.

Delegatul sătesc Chiorean a mai solicitat   Primăriei Carei acordul pentru a prelua în administrare Căminul Cultural aflat în stare AVANSATĂ de degradare. Ultima solicitare depusă în acest sens datează din 25 februarie 2015.

Nici la această solicitare nu a primit nici un răspuns deşi termenul legal de 30 de zile a expirat demult!

Ianculeştenii nu sunt singurii contribuabili ai primăriei Carei  sfidaţi prin tăcere de primarul careian la solicitările transmise în scris de aceştia. Pe adresa redacţiei am primit şi alte semnalări în acest sens.

Nu a fost încă  dusă la îndeplinire nici HCL din 24.08.2015 care prevedea acordarea unui ajutor de 20 mii lei pentru contribuţia la lucrările de  reparaţii strict necesare din incinta Bisericii ortodoxe Ianculeşti. Lucrările au fost finalizate recent  iar executanţii trebuiesc plătiţi pentru munca prestată.

Nici clădirea şcolii din sat, aflată într-o stare mai mult decât deplorabilă, nu poate fi renovată de săteni prin muncă voluntară pentru că nu au autorizaţia necesară d ela …Primăria Carei, primar Kovacs Eugen. Acesta  nu este adeptul bunei înţelegeri între membrii comunităţii pe care îi cataloghează doar după apartenenţa politică. Până şi construcţia unei capele mortuare de strictă necesitate în cimitirul satului este condiţionată politic de primarul Kovacs. Detalii AICI.

Ambiţiile şi orgoliile nemăsurate ale unui primar preşedinte al UDMR Carei lasă un sat întreg  fără Cămin Cultural funcţional, fără străzi  asfaltate sau pietruite, fără apă curentă, fără canalizare, fără acces la posturi TV locale, fără…..fără măcar un răspuns la solicitările depuse la Registratura Primăriei de care aparţin.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 13 decembrie 2015 - 01:24

Într-un articol postat pe blogul personal / 11 ore ago / Careianul (informat care nu poate fi manevrat) face mare scandal (nimic de zis, pe bună dreptate) Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, reprosându-i acesteia că încalcă legea, fiindca refuză să comunice informaţiile publice solicitate de finul-sas cu 30 de zile in urmă.

Dacă tot este dânșul atât de vitéz huszár și atât de îngrijorat de faptul că opinia publică din Careii Mari / Nagykároly / Grosskarol nu este informată la timp, oare de ce nu se îngrijorează de nici o culoare pentru faptul că nănașul lui primașul, recte (de la rect), numitul Eugen Kovács Jenő, nu catadicsește să răspundă nici după ani de zile solicitărilor ianculeștenilor, așa cum rezultă foarte bine documentat din articolul de mai sus?

Aud? De auzit incă mai aud foarte bine, baiul este că n-am de la cine primi răspuns.

De ce pentru unii mumă și pentru alții ciumă? De ce la Primăria Municipiului Carei nu se respectă legislație in vigoare, recte (de la rect), obligația de a răspunde petițiilor in termenul legal de 30 de zile? Primăria de Carei, aia a nănașului primșului finului-sas nu se supune oare legilor acestei țări, este un sat fără câini?

Aud? Sigur că aud.

de foaier la 13 decembrie 2015 - 10:43

@Horia Mărieș

Careianul ăsta care nu poate fi manevrat e cumva vagon cu frâna defectă?

de neica la 13 decembrie 2015 - 12:36

unde esti TU… D N A ?????????

de Horia Mărieș la 13 decembrie 2015 - 13:45

@foaier la 13 December 2015 – 10:43

Habar n-am, nu-l cunosc, nu-i cunosc decât măzgăliturile.

Lasati un comentariu