Republica de la Carei loveşte din nou.Primăria Carei nu respectă Hotărârile Consiliului Local

• publicat la: 7 decembrie 2015
Republica de la Carei loveşte din nou.Primăria Carei nu respectă Hotărârile Consiliului Local

 

Şedinţa extraordinară din data de 7 decembrie 2015 a durat doar 30 de minute, dar a fost una deosebit de atractivă şi interesantă.

Au ieşit la lumină noi şi noi dovezi despre degringolada din Primăria  din Republica de la Carei. Astăzi vă prezentăm un abuz în serviciu.

Pe zi  ce trece primarul încearcă să ne convingă parcă de dispreţul său total pentru legislaţia  statului al cărui angajat este. Nu facem referire decât la ultimele două şedinţe de Consiliu Local , cea din 16 noiembrie şi cea din 25 noiembrie unde Kovacs Eugen ţine cu orice preţ să iasă în evidenţă cu posibila contabilitate dublă  din primărie sau cel puţin cu dezinformarea voită a consilierilor locali prin oferirea  de materiale pentru şedinţele de Consiliu pe care apoi nu le recunoaşte, deşi sunt  trimise şi în format electronic şi în format tipărit.  Altfel cum ar susţine ferm mereu că  cele semnalate de consilierul Ciută sunt minciuni şi dezinformări deşi acesta citează doar din mapa de lucru oferită de administraţia locală înainte de începerea şedinţelor?…Şi avem şi înregistrările filmate care dovedesc cele afirmate.

La şedinţa din 7 decembrie 2015, a fost supus aprobării Proiectul  de hotărâre privind suspendarea activităţii societăţii cu răspundere limitată „CAFENEAUA CULTURALĂ”, având ca asociaţi Consiliul Local al  Municipiului Carei şi Fundaţia Centrul de Promovare a Turismului Cultural Grof Karolyi.

Pentru cei care nu studiază materialele de lucru primite, proiectul este unul nevinovat, dar cine a consultat materialele din cursul anului trecut, de la aporbarea înfiinţării societăţii „Cafeneaua Culturală”, a  avut surpriza de a constata că după adoptarea Hotărârii Consiliului Local din luna mai 2015, documentaţia a fost modificată fără ca aleşii locali să fie informaţi despre acest aspect.

Acum, la sedinţa din 7 decembrie, consilierilor li se aduce la cunoştinţă că unicul asociat Consiliul Local deţine de fapt doar 50% din acţiuni, alături de Fundaţia  Centrul de Promovare a Turismului Cultural Grof Karolyi. Secretarul primăriei confirmă că la înregistrarea societăţiiidin 19 septembrie 2014 a fost menţtionat faptul că există 2 asociaţi, deşi HCL e clară , fără drept de apel.

Nu este singura neconcordanţă însă. Tot în HCL din 12 mai 2015, apare trecut ca administrator Bogdan Georgescu iar ulterior în acte semnează ca si administrator,  Sălăgean Linda.

Motivaţia primăriei Carei de azi, 7 decembrie? ,,…păi Curtea de Conturi a venit şi a constatat că nu poate fi Bogdan Georgescu şi atunci am pus pe Linda Sălăgean…’’

Oare o fi auzit cineva de legislaţie în primăria din Republica de la Carei sau jocurile sunt dirijate doar de primar şi viceprimar ca liber arbitru, după bunul plac?

Chiar şi în această situaţie, când există 2 acţionari la SRL ul Cafeneaua Culturală, se supune la vot doar opinia consilierilor locali, fără a fi consultat şi celălalt acţionar .

,,Ne poate spune cineva în ce procent suntem ..coacţionari? nu cumva ar trebui să fie de faţă şi celalalt acţionar?’’,  întreabă pe bună dreptate consilierul Ciută.

Răspunsul primarului Kovacs este  unul care  nu mai are nevoie de comentarii ,,….Nu cred că trebuie să fie de faţă şi celalalt acţionar, cel puţin nu în acelaşi timp….’’

În Republica de la Carei, ce se votează azi în Consiliul local  se modifică pe  şest mâine, fără a fi înştiinţaţi consilierii locali. Păi se poate domnilor primari să confiscaţi  legislaţia în vigoare după bunul plac?

Daniela Ciută

comentarii

de Tiberiu Vanca la 7 decembrie 2015 - 16:51

Jeno : Am văzut mai sus hotărârea de consiliu pe care hălăduie semnătura Domniei Voastre. Aveți orgoliul să arătaţi că sunteţi inginer. Nimic rău în asta dacă nu aţi purta pe conştiinţă câteva unităţi economice ce au falimentat sub ilustrul Vostru management economic. Faptul că „le-aţi dus de râpă!” , cum spune românul,la unguri nu ştiu dacă o astfel de zicere există, dar sigur una asemănătoare nu lipsşte, dovedeşte ce inginer slab aţi fost şi după aventura din administraţie, cunoscută, de acum, opiniei publice, se pare, nu numai că nu v-aţi vindecat de incapacitate intelectuală cât continuaţi să o promovaţi. Un sfat:Pe viitor așterneți pe documentele ce le semnaţi doar semnătura fără abrevierea „ing”, pentru că nu aveți nici un motiv să puneți în ridicol „ingineria”, altminteri o profesie onorabilă, înafară de cazul că vreți să dovediţi că pergamentul universitar prin care aţi dobândit respectiva calitate ar fi dobândit de la o instituţie din România, şi că statul de referinţă acordă dimplome de ingineri la toţi nechemaţii, spre deosebire de instituțiile de învățământ din Ungaria unde diplome inginereşti se acordă doar ingeniaţilor, pentru că la voi în Ungaria tot ce mişcă şi se învârte poartă stigmat de academic. Noi românii, vă cedăm gratuit ungurilor să-i fericiţi şi pe ăia cu înaltul Domniei Voastre discernământ ingineresc şi rasă intelectuală. Pleacă Jeno! La unguri! dar pleacă repede. Noi vom şterge absolut toate urmele trecerii neilustrei domniei voastre personalităţi, să nu, care cumva, să se vadă că aţi trecut şi pe la noi.

Lasati un comentariu