Update: Sărbătorile careienilor de pe străzile Cerbului, Ecoului, Mărăşeşti, Dorului,…..

• publicat la: 29 decembrie 2015
Update: Sărbătorile careienilor de pe străzile Cerbului, Ecoului, Mărăşeşti, Dorului,…..

UPDATE 30 decembrie,

În urma apariţiei materialului nostru legat de coşmarul trăit de locuitorii străzilor amintite, astăzi, 30 decembrie 2015, au sosit la faţa locului câteva maşini cu piatră  pentru a fi aruncată în cele mai mari dintre gropile existente pe drum.

Noaptea minţii. Modalitatea  administraţiei locale careiene de a remedia starea drumurilor careienilor!

Vă lăsăm în compania imaginilor pentru a trage singuri concluziile legate de intervenţia administraţiei locale.Oricum, piatra a fost împrăştiată doar până la jumătatea străzii…dacă acest culoar se mai poate numi stradă sau drum….

Acesta este rezultatul celor 7 ani şi jumătate de mandat al cuplului primar Kovacs-viceprimar Keizer!

Chiar nu v-aţi săturat de  minciunile şi promisiunile lor deşarte?

Acestea sunt realităţile din teren, cele care pot fi văzute la orice oră din zi şi noapte la faţa locului. Poveştile trântite în opinia mercenarului  pseudojurnalist al finului primarului Kovacs, cel rămas pe dinafara gazetei sătmărene încă de la începutul lui decembrie, sunt doar diversiuni.

Nu veţi găsi astfel de imagini în opinia finului de primar, rămas pe drumuri. Nici imagini de pe alte străzi din Carei aflate în aceiaşi situaţie. Fostul director a fost lăsat la vatră pentru a avea mai mult timp de numărat virgulele din materialele scrise de alţii că el nu e în stare să facă o anchetă despre destinaţia celor 3,3 milioane lei din împrumutul contractat de la BCR în 2011, nici despre cum a fost posibil ca să se plătească 39.990 euro pentru un vestiar de 103 mp ce include şi o terasă descoperită  sau despre  evaporarea a peste 15 miliarde de lei din creditele de la bănci, în urma acţiunii de asfaltare  din 2011 când caietul de sarcini prevedea achitarea din credit furnizor timp de 5 ani a lucrării iar plata a fost de fapt efectuată  la scurt timp, integral, suma incluzând până şi dobânzile pe cei 5 ani …..Despre cele 604 mii lei alocaţi  doar pentru mese, mese servite  servite şi protocoale în 2014 nu mai aducem vorba….

Locuitorii din zona Bălţilor, cei băgaţi în seamă de primărie în campanie electorală, sunt deja sătui de minciunile servite ciclic, în prag de alegeri. Au ajuns la concluzia că nu mai contează etnia primarului, aşa cum au fost îndoctrinaţi constant de tot felul de trimişi ai  primăriei. Vor şi ei condiţii decente de locuit, chiar dacă nu sunt intelectuali sau favorizaţi ai sorţii!

nu mi-e frică să spun că vin la noi cu ameninţări că dacă nu votăm pe ei atunci pierdem ajutoare sociale iar dacă votăm pe român atunci nimeni nu ne va mai servi în magazine dacă nu ştim româneşte şi nici pe copii nu lasă la şcoală dacă nu ştiu  româneşte….Geza spune mereu că vom vedea ce rău va fi la noi dacă iese la vot român dar deja am săturat de toată mizeria şi nu mai interesează la noi că va fi român sau maghiar că noi vrem să avem drum şi apă în curte…trebuie să merem după apă potabilă până la Nordica…au afirmat toţi cei cu care am dialogat.

De peste 20 de ani, UDMR îşi ţine captiv  electoratul numai cu minciuni despre apocalipsa de după instalarea unui român la primărie.

După 20 de ani de minciuni şi management defectuos, nu consideraţi că e timpul pentru o schimbare? A venit vremea ca şi gospodarii dovediţi ai oraşului să fie lăsaţi să managerieze în folosul careianului, mai ales al celui de rând!

Imaginile prezentate arată modul cum poate gestiona un oraş un datornic la stat şi un fost fotbalist.  Niciunul din proiectele accesate nu a vizat îmbunătăţirea reală a calităţii vieţii careianului de rând. Drumurile sunt în continuare proaste, administraţia locală nu a observat că din proiectul Masterplanului implementat de Apaserv lipseşte racordul la utilizator, nu toţi careienii au apă curentă şi canalizare, nici ianculeştenii incluşi în zona A de impozitare, iar şcolile româneşti au rămas  pe mai departe dărăpănate pentru că fondurile alocate au fost doar pentru cele apropiate grupului de interes.

Oamenii săraci de pe strada Bălţilor şi-au făcut cărare peste noroaie aşa cum au ştiut, pentru a putea ieşi din case ca să meargă după apa potabilă din capătul străzii.

Sunt conştienţi că vor fi luaţi la întrebări şi înghesuiţi după discuţia cu Buletin de Carei dar au ajuns la capătul răbdării şi au realizat dimensiunea minciunilor servite de peste 7 ani de actuala conducere.

–-

Primăria Carei și Consiliul Local Carei urează tuturor locuitorilor municipiului un Crăciun fericit! este textul postat pe pagina de socializare a Primăriei Carei în Ajun de Crăciun. În acest an Crăciunul nu a mai fost confiscat de formaţiunea politică a primarului ca în anul trecut. aici.

Deloc departe de centrul oraşului, frumos decorat, se află străzi pe care locuiesc numeroşi careieni. Toţi contribuabili la primăria Carei, deci îndreptăţiţi la condiţii decente de viaţă ce presupun şi căi de acces utilizabile!

Astăzi, vă supunem atenţiei  condiţiile în care şi-au petrecut Crăciunul careienii  de pe străzile Cerbului, Mărăşeşti, Bălţilor, Dorului sau Ecoului. Pe primele trei străzi din cele enumerate, nu intră nici Ambulanţa nici Taxi. Poate doar vreun buldoexcavator sau vreun 4×4.

Pe strada Bălţilor ajungi de pe strada Uzinei, cea care duce la vama din Urziceni.

prima intersecţie….

un trotuar…

în continuare  vorbesc imaginile….

…oamenii sunt disperaţi….sunt sătui de promisiunile celor ce vin din 4 în 4 ani ca să le ceară votul.

Te-ai fi aşteptat ca această zonă să fie privilegiată având în  vedere că de aici vin voturile majoritare, promisiuni de ajutoare sociale, etc. Şi totuşi adevărul crud este altul.  Este cel din imagini. După  7 ani şi jumătate de mandat la primăria Carei, aceasta e cartea de vizită cu care se pot lăuda primarul şi vicele.

Canalul de scurgere a apei  pluviale a fost  întrerupt de executanţii lucrărilor de canalizare  pentru a putea  căra  pământul din săpăturile efectuate pe terenul viran din spatele caselor din fondul locativ al primăriei. Pământul purtat de terenul viran a fost basculat direct pe gunoaiele  existente.

Locuitorii ne spun că au sesizat primăria, că au luat legătura cu viceprimarul pentru a-i  povesti cum sunt nevoiţi să umble cu cârpele în plase la servici pentru a se putea şterge de noroi la ieşirea de pe strada lor.

Am aflat de la  ei că au cărat pietriş cu găleţile pentru a astupa gropile de lângă poartă, lăsate de execuntantul din Ungaria… ne-au spus că ei au avut de pus în pământ conducta şi nu e treaba lor repararea drumului .

Nici pe străzile din jur situaţia nu e diferită. O  familie cu un bebeluş  a trebuit să parcurgă pe jos drumul până la strada Ecoului pentru a putea urca într-un taxi  spre spital…

Apa potabilă   se procură de la o cişmea….antică…

Acestea  sunt condiţiile oferite de cuplul primar-viceprimar după 7 ani şi jumătate de mandat……

În acest timp, consilierii primarului Kovacs au găsit de cuviinţă nu să îl îndrume a se preocupa de soarta  străzilor din municipiu ci să îi înalţe osanale. Reiese acum de ce a dorit primarul ca să îşi angajeze pe post de consilieri personali, 2 jurnalişti. Pasiunea primarului  de a angaja jurnalişti, scoate din bugetul local numai pe primele 10 luni ale acestui an peste 200.000 lei, sumă  care putea fi utilizată pentru aducerea la nivel de decenţă a condiţiilor de trai ale unei părţi a locuitorilor din această parte de oraş.

Dacă finalul de an 2014 a lăsat careienii în beznă, finalul de an 2015 îi lasă  pe careieni în noroaie, deorece străzile prezentate mai sus nu sunt singurele  în această situaţie.

Mai multe imagini găsiţi pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/Buletin-de-Carei-737726976269392/

comentarii

de eu la 30 decembrie 2015 - 13:25

niste prosti si pe interes in frunte cu primarul asta de doi lei

de carei@. la 30 decembrie 2015 - 13:55

Avem cu ce sa ne mandrim.Felicitari !

de Sany K la 30 decembrie 2015 - 14:11

Toti primarii care sau perindat pana acum ,au neglijat aceasta zona.O baga in seama doar in campanie electorala,promit marea cu sarea.Decand Federalcoop a desfintat Depozitele din capatul strazii Peles,le-a desfiintat de vreo 20 de ani,pe nimeni nu mai intereseaza aceasta zona a rusinii pentru edili.

de carei. la 30 decembrie 2015 - 15:18

VAAAI A DISPARUT ASFALTUL DIN STRADA!Sunati la 112.

de vasile la 2 ianuarie 2016 - 22:40

2 treimi din oras arata ca dupa bombardament.sunt locuri in oras ca pe vremea lui ceausescu care i-a dat carnet de partid si lui kovacs.

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 3 ianuarie 2016 - 09:44

Satul meu natal, CIOHORANI, aflat langa Hanul Ancutei, la hotarul dintre judetele Neamt si Iasi, cu drumurile asfaltate, gaz metan, apa la robinet etc.este o localitate moderna, la nivelul anului 2016 !!! Nu-mi vine sa cred ca in CAREI exista o asemenea MIZERIE…….RUSINE, RUSINE, RUSINE pentru „edilii” din CAREI !!!!!!!!!… In loc sa se ocupe de strazi ei s-au ocupat de… taierea arborilor seculari fara sa aiba un REGISTRU AL SPATIILOR VERZI, fara sa aiba aprobarea Academiei Romane in cazul Rezervatiei Botanice KAROLYI si fara sa respecte norma de 250 arbori/ha, care potrivit specialistului local Karacsoni a ajuns la 142 arbori si arbusti/ha (deci au transformat Parcul Dendrologic KAROLYI intr-o…. R A R I S T E !!!!…). RUSINE, RUSINE, RUSINE !!!

Lasati un comentariu