400 de oameni la lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ

• publicat la: 23 ianuarie 2016
400 de oameni la lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ

La Muzeul Național al Țăranului Român din București, a avut loc lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, carte scrisă de lingvista spaniolă Carme Huertas, un eveniment la care a participat chiar autoarea acesteia. Interesul a fost foarte mare – 400 de oameni și-au făcut timp să fie prezenți aici, în pofida vremii urâte…

Așa cum ne-a mărturisit ulterior, Carme Huertas a fost impresionată de prezența numeroasă din sală, ca și de discuțiile pe care le-a avut cu publicul.

De acum așteptăm reacțiile romaniștilor, în condițiile în care  acestă apariție editorială lovește în dogma oficială, cea care spune că dacii și-au abandonat miraculos propria limbă atunci când au auzit magnifica limbă latină și că femeile dace s-au dus la sacrificiu în paturile invadatorilor ca să „etnogeneze” viitorul popor român!

Oare cum vor digera astfel de fraze venite de la un străin? – “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice” (Carmen  Huertas).

Nu este exclusă nici varianta ignorării acestei cărți, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra ei.Totuși, avem instrumente media suficient de puternice pentru a face ca această carte să devină foarte cunoscută și să contribuie semnificativ la lămurirea unor aspecte importante din istoria noastră!

În final, le mulțumesc partenerilor noștri care au făcut posibilă organizarea și promovarea acestui eveniment.  Lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ  a fost organizată de Asociația Geto Dacii, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Nașul Tv și PCNET-CATV.

Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Lasati un comentariu