878 de careieni au primit ajutoare de încălzire

• publicat la: 6 ianuarie 2016
878 de careieni au primit ajutoare de încălzire

Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse pot să beneficieze în perioada sezonului rece de ajutoare pentru acoperirea integrală/parţială – de la bugetul de stat şi/sau de la bugetul local – a cheltuielilor pentru încălzirea locuinţei, potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 70/2011.

Dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe baza formularului “Cerere – declaraţie pe propria răspundere” (plus o serie de acte doveditoare) şi se stabileşte din luna noiembrie.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este acordat doar pentru locuinţa de domiciliu/reşedinţă şi doar pentru un singur sistem de încălzire (cel folosit în principal).

Dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se stabileşte prin dispoziţie a primarului.  Ajutoarele sunt acordate în perioada sezonului rece,  adică  perioada calendaristică  1 noiembrie – 31 martie.

La începutul lunii decembrie, în municipiul Carei  se aprobaseră  ajutoare de încălzire în număr de 449 pentru încălzirea cu lemne, 32 pentru cei ce folosesc energia electrică şi 397 pentru utilizare combustibil gaze naturale.

Solicitări pentru ajutoare de încălzire se pot depune până în data de 20 a lunii în curs, la Centrul Social de pe strada Progresului, la Serviciul de asistenţă  socială.

redacţia

Lasati un comentariu