‘’Asfaltarea istorică” din 2011 a ţepuit oraşul cu 15 miliarde după o licitaţie trucată

• publicat la: 17 ianuarie 2016
‘’Asfaltarea  istorică” din 2011 a ţepuit oraşul cu 15 miliarde după o licitaţie trucată

Timp de 8 ani de zile, niciunul dintre organele de presă locale legate ombilical de Primărie nu a prezentat vreun reportaj sau măcar o imagine cu străzile de pământ din oraş sau cu cele pietruite sau fără canalizare. Cu condiţiile de trai din acele locuri. Careienii de pe strada Livezilor sau Ştefan cel Mare sau alte câteva zeci de străzi  plăteau însă impozite aferente unui municipiu de talie europeană.

Doar Buletin de Carei a menţinut permanent legătura cu careianul de rând care  nu are neamuri şi pile la Primărie pentru a i se repartiza o locuinţă socială, care  nu obţine  loc  de muncă deşi unii chiar au  pregătirea necesară, care este  plătitor  onest de taxe şi impozite din care mai apoi mai marii oraşului cumpără cai de rasă şi cherestea şi flori sau Mese Servite  de la firmele legate de  consilieri  locali.

Subiectul asfaltării a numeroase străzi devine din ce în ce mai actual pe măsură ce ne apropiem de campania electorală unde primarul Kovacs şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat.

Şi ce poate fi mai atrăgător de voturi decât situaţia disperată a careienilor care tânjesc după căi de acces  la nivel decent anului 2016?

După 2 mandate consecutive şi după numeroase semnalări ale  Buletin de Carei,  primarul vrea să se ocupe şi de  străzile  de pământ şi pietruite   care „muszai”  trebuie asfaltate.

Cu banii din bugetul local cheltuiţi cu largheţe pe tot felul de protocoale, pe reclame în presă dar fără difuzare de şedinţe  publice de consiliu local, pe piese auto ca pentru un parc de maşini dintr-o metropolă, cherestea sau cai de rasă, evident că sursa pentru aceste asfaltări  necesare  este Creditul.

Pentru justificarea apelării la credit apar  sondaje  în care scorul se modifică brusc în timp record sau  articole lacrimogene de-a dreptul care să convingă electoratul captiv de necesitatea accesării de credite pentru lucrările de asfaltare.

Nu că am avea ceva cu contractarea de credite, că doar nu mereu se poate fără ele, dar fiind bani publici am dori ca şi careienii să Afle CE SE întâmplă cu aceşti bani, direcţia pe care o iau după obţinerea creditului bancar. Ca să  nu păţim ca în anul 2011.

Cum  să ţepuieşti bugetul local de 15 miliarde de lei?

In anul 2011, „asfaltarea  istorică”  cum o denumeşte consilierul personal al primarului în ziarul de limba maghiară pe care îl conduce, a sărăcit ilegal bugetul local cu peste 15 miliarde lei vechi!

Şi acum plătim dobândă la acest credit. Grija pentru banul careian se pare că nu a intrat în priorităţile primarului Kovacs!

Lucrarea preconizată în 2011 de primăria Carei pentru asfaltarea  străzilor cu probleme din oraş a fost supusă aprobării Consiliului Local sub forma contractării şi executării lucrării cu Credit Furnizor.

Licitaţia a fost câştigată  de SC Drum Construct Pericei, jud. Sălaj.  Caietul de sarcini prevedea efectuarea lucrărilor la suma stabilită,  iar plata lucrărilor  prin Credit Furnizor pe  timp de 5 ani de zile. Adică timp de 5 ani de zile, Primăria Carei trebuia să achite aceste  lucrări de asfaltare cu ratele  aferente, conform unui tabel.

La finalul lucrărilor   asfaltarea  istorică, domnule consilier  …ce să vezi? …Mare  surpriză  istorică pentru puşculiţa  oraşului !

Primarul în funcţie, Kovacs Eugen, a hotărât să cedeze pretenţiilor executantului şi să  achite ÎN AVANS  TOATĂ  suma  ce trebuie de fapt plătită în 5 ani ! Cu tot cu rate. Că doar nu dădea din buzunarul lui…

Iar pentru a plăti această sumă în avans, colegii consilieri locali UDMR ai primarului Kovacs au ridicat mâna pentru a-i aproba un credit de peste  5   milioane lei.  Oare câţi au ştiut pentru ce ridică mâna ?

Menţionăm că deţinem toată documentatia care atestă cele afirmate mai sus. Documentaţie de care nu au ţinut seama  mercenarii care  scriu despre marea realizare a primarului din 2011. Restul, sunt poveşti pentru un electorat captiv, privat de informaţii complete  pentru a putea decide în deplină cunoştinţă  de cauză.

Avem nevoie de drumuri asfaltate, de canalizare şi de o reţea de apă fără conducte cu azbest  dar nu şi de  ţepuirea bugetului local !

Daniela Ciută

comentarii

de Raul Marchiș la 18 ianuarie 2016 - 09:29

Eu nu înțeleg o chestiune. Dacă tot faceți atâtea ”dezvăluiri”, de ce nu sesizați DNA-ul sau autoritățile competente? Deja mi se pare hilară această ”răfuială” cu conducerea orașului și care nu se concretizează cu nimic…

de andrei la 18 ianuarie 2016 - 10:25

apoi nu creyi ca din 15 milairde a ajuns sa se unga pe dejete si autoritatea competenta??? ca doar nu crezi ca altfel un primar falimentator de firme personale isi cumpara masina din banii de la fundatia de la turism si politia econimica trace??? la fel a tacut si prefectul cand a auzit de retrocedarile cu cantec de la carei si cu pasunea de la ianculesti etc….

de Luca la 18 ianuarie 2016 - 10:30

In dosarul Govor ANAF a fost instrumentat cazul încă de acum 5 ani de zile până să treacă la arestări.

de ludovic la 18 ianuarie 2016 - 20:01

de ce asteptati ca cineva sa umble dupa voi care umblati in noroi?
de ce nu iesiti in strada ca sa protestati, de exemplu in fata la primarie? e mai cald in casa sau asteptati mereu ca altcineva sa va rezolve problemele? politica particip da nu ma bag e inca la moda?

de mine. la 18 ianuarie 2016 - 20:07

Ludovic are perfecta dreptate.Daca permitem batjocura , nepasarea fata de orasul si locuitori orasului si nu facem nimic ne meritam soarta.

de orhideea la 18 ianuarie 2016 - 21:08

scuzatima dar eu cred ca am ales consilierii sa ne reprezinte eu pot sa ies in fata primariei nu ma deranjaza frigul dar eu nu am dovezile necesare sa pot face ceva

de arnold la 18 ianuarie 2016 - 21:16

ce a facut primarul cu cei 15 miliarde de lei?
de ce nu da un comunicat primarul ca sa spuna pentru ce a dat mai multi bani la constructor decat a trebuit?

de Mircea la 19 ianuarie 2016 - 08:25

Il sustin pe domnul Ciuta la alegeri pentru ca e singurul care a demonstrat in Carei ca o firma se poate dezvolta si fara banii de la primarie. Ca si consilier cunoaste toate activitatile ce se deruleaza in primarie si mai ales cum se deruleaza. Cand el a promis ca rezolva ceva atunci sigur se rezolva. Cu el nu vom avea surpriza ca sa luam masina primariei din vama de la valaj pentru trafic de tigari facut de sofer. Si nici nu va alunga investitorii ca sa aiba poluatorul sef de unde alege muncitorii.
Nu este in oras nimeni de talia domnului Ciuta ca specialist in administratia locala.El este mereu activ si a fost mereu in mijlocul careienilor nu numai inainte de alegeri. Se vede la sedintele de consiliu cati spectatori sunt si cati consilieri isi dau interesul!
Succes Ilie Ciuta!

de Geo, la 19 ianuarie 2016 - 08:53

A inceput campania pentru ciola.

de Geo, la 19 ianuarie 2016 - 08:54

Scuze CIOLAN.

de Mircea la 19 ianuarie 2016 - 09:03

Este exact ce spuneam. Domnul Ciuta are totoce are nevoie acasa iar actualul primar saraceste pusculita orasului cu lucrari de asfaltare sau de gard la teatru sau de vestiare la de 3 ori pretul.

de CZIMAR la 19 ianuarie 2016 - 12:02

„Na mi lesz, mi lesz?”. De most már elég későre jár az idő.Na, szóval…mi lesz ???

de Geo, la 19 ianuarie 2016 - 17:05

Mircea daca vrei sa ai o imagine corecta referitor la rentabilitatea unei firme,este bine sa studiezi bilantul.care este public.Cu o firma care produce pierdere,nu stiu daca este bine sa te mandresti.

de csongor la 19 ianuarie 2016 - 17:14

sa plateste intai primarul datoriile pe care a facut si apoi sa vorbiti pentru el..pe noi a facut deja de rusine ca numai un presedinte cu datorii a putut sa alege lajos pentru noi!!si care nu face la oameni carte de munca si trebuie sa fuge in spate la depozit cand vine controlul pe strada la ecoului unde si cu pensionarii de la camin lucreaza…un primar trebuie sa tine cu locuitorii din oras dar la noi mai mult tine cu apaservul care a batut joc de noi cu ce a sapat in oras si cu noroiul de pe toate strazile!
poate face ca si la asfaltare si are si de la asta ceva cotizatie!

de erik la 20 ianuarie 2016 - 08:09

unde sunt cei 15 miliarde domnule primar kovacs???
sunteti datornic si mincinos si semanati ura impotriva romanillor din oras care nu se supun comenzilor si luati si banii careienilor? nu aveti rusine deloc? cat credeti ca va mai merge??

de zsuzsa la 20 ianuarie 2016 - 10:45

am saturat de kovacs si lajos!
am saturat de minciunile lor!
acum vrem sa vedem si pe liberalii din carei la primarie!

Lasati un comentariu