Atenţionare de călătorie în Ungaria

• publicat la: 6 ianuarie 2016
Atenţionare de călătorie în Ungaria

Mai multe judete din Ungaria se află sub cod portocaliu de ploaie înghetată începând cu 6 ianuarie si până pe 7 ianuarie la miezul noptii, informează o atenţionare de călătorie emisă, miercuri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, citat de Agerpres, avertizarea, emisă de Inspectoratul ungar de Meteorologie, e valabilă pentru judetele din centrul, sudul si sud-vestul tarii: Baranya, Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Jasz-Nagykun-Szolnok, Tolna si Pest.

„In dimineata zilei de 7 ianuarie 2016, in judetele din sudul si sud-vestul Republicii Ungaria vor fi căderi de zăpadă, stratul proaspăt depus putând ajunge la peste 20 cm. In regiunea muntoasă Bakony, judetul Veszprem, în noaptea de 6/7 ianuarie 2016 si dimineata zilei de 7 ianuarie 2016, vântul va atinge viteze de 60 km/h, viscolind zăpada”, precizeaza MAE.

Cetăţenii români aflati în trafic în Ungaria si care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiti să apeleze numărul de urgenta 112. Totodata, MAE recomanda soferilor să pornească la drum numai cu autovehicule echipate cu pneuri sau anvelope adecvate, să conducă cu viteză adaptată la conditiile meteorologice pe timp de iarnă si să respecte instructiunile politiei locale.

sursa hotnews.ro

Lasati un comentariu