Careiul nostru, al celor oneşti, fără datorii la buget şi fără afaceri cu Primăria

• publicat la: 28 ianuarie 2016
Careiul nostru, al celor oneşti, fără datorii la buget şi fără afaceri cu Primăria

In lupta pentru supravieţuire a celor ce se cramponează de putere şi funcţii cu orice preţ,  se pierde din vedere tocmai  cea mai numeroasă  parte a comunităţii careiene, cu tot ce presupune aceasta, adică locuri de muncă, condiţii de trai şi modalităţi de relaxare.

Campaniile de presă murdare, linşajul mediatic la adresa adversarilor politici ai primarului Kovacs, a Buletin de Carei,  sunt preocupările jurnaliştilor de care s-a înconjurat edilul careian, ţinuţi atent sub o cupolă de sticlă opacă. Care jurnalişti au uitat să ia pulsul cetăţii, să coboare între careienii contribuabili, cei care alimentează bugetul local al oraşului din care mai apoi ba se cumpără cai de rasă,  ba se plătesc utilităţile la comunităţile de pe  strada Doina dar şi  alte locaţii  atent alese, ba se alimentează firmele apropiate consilierilor din aceiaşi fracţiune ba se alocă atenţii pentru diferite persoane din anturajul apropiat.  Ce nu se face din bugetul local este tocmai asigurarea unei vieţi decente pentru toţi careienii, pentru cei mulţi care nu fac parte din grupurile apropiate conducerii.

Buletin de Carei îi invită  pe toţi cei care se fac că nu ştiu că municipiul Carei există şi înafară de centrul oraşului, la o plimbare prin cartiere sau pe străzile din imediata vecinătate a centrului , a arterei  principale ce traversează oraşul. Şi în aceste locuri trăiesc careieni! Şi ei contribuie la bugetul local şi au şi drepturi nu numai obligaţii !

Avem deja un crater format în urma distrugerii unei conducte de canalizare la intersecţia străzilor Iorga cu Cuza Vodă. aici.

Marţi, 26 ianuarie a apărut şi o groapă datorită fisurării unei conducte de apă, tot pe strada  Iorga dar colţ cu strada Nouă. aici

Pe zi ce trece, primim  tot mai multe  semnalări despre situatia cu care  se confruntă careienii la început de an 2016. Astăzi puteţi urmări imagini de pe strada Corneliu Coposu, de pe strada Mikes Kelemen, de pe Calea Mihai Viteazu, inclusiv  starea trotuarelor care nu au fost defel afectate de lucrările Masterplanului.  Potrivit proiectului ce prevede Extinderea reţelei de apă şi apă uzată, reabilitarea drumurilor  afectate de  lucrări  revine executantului  şi nu administraţiei locale. Până la ora actuală, administraţia locală careiană nu a penalizat nici un executant  de lucrări cu care a încheiat contracte  pentru nerespectarea termenelor prevăzute  sau pentru nerespectarea calităţii lucrării dar nici nu s-a implicat în urmărirea efectuării de lucrări de calitate de către cei care implementează Masterplanul Apaserv. Altfel nu am fi ajuns în această situaţie.

1. str. Corneliu Coposu intrare dinspre sens giratoriu

un trotuar de pe Calea Mihai Viteazu de pe DN 19 ce traversează oraşul…

imagini mai multe pe pagina de Facebook a  Buletin de Carei

Deşi se ştia că va fi implementat Masterplanul pentru extindere reţea apă , în oraş au fost  investite sume de bani pentru creare de spaţii verzi pe locurile ce urmau a fi supuse lucrărilor Apaserv, la fel şi în cazul parcărilor de la anumite obiective. Lipsa unui management  coerent la nivelul administraţiei locale a adus municipiul Carei în haosul pe care îl vedem şi simţim cu toţii.

Buletin de Carei

comentarii

de Romania furata. la 29 ianuarie 2016 - 07:40

Careiul de mult nu mai este al nostru.

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2016 - 10:27

Kovács este primar fárá íntrerupere din 2008. Nu mai punem la socotealá primul mandat, care sá spunem, a fost doar pentru „acomodare”, pentru „íncălzire”. În ultimii opt ani „a reușit performanța” să facă zob, să facă praf și pulbere orașul (nu merită să-i spunem „municipiu”) Careii Mari/Nagykároly/Grosskarol. L-a íntors la vremurile de gloriie ale grófilor Károlyi pe care-i adulează, adică la evul mediu. Această realitate nu poate fi, din păcate, contestată. Vezi și articolul de mai sus.
Nici cel de al doilea război mondial n-a făcut in Carei pagubele pe care le-a generat Kovács.

Se spune că „omul sfințește locul”, dar nu este cazul cu Kovács.

Iată doar un singur exemplu. Partea I-a. Deci se poate. Dacă vrei, chiar poți.
Nu este cazul cu Kovács.
El nici nu vrea si nici nu poate.
Și nici nu va mai putea niciodatá.

http://youtu.be/MEMRAZNTGio

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2016 - 10:30

Partea a II-a.

http://youtu.be/IdNsOcY9YXA

de carei@. la 29 ianuarie 2016 - 11:00

Domnule Horia.An alte tari civilizate infractori ,mincinosi,corupti,escroci sant pedepsiti.Iar la noi sant realesi in funtii de conducere.Chiar asa este si la Carei acestia care cred an minciunile si povestile acestui id… Kovacs care a venit de la coada vaci sa de a lectii Careienilor in propria lor casa.

de mine@. la 29 ianuarie 2016 - 11:06

Locuim aici ca niste porci.An mizerie ,noroi,praf,rahat prostiti si mintiti de un incompetent care a venit sa faca avere din munca altora.

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2016 - 13:42

– de carei@. la 29 January 2016 – 11:00
– de mine@

Știu. Contrar tuturor așteptărilor, vizitez destul de des Careiul și am posibilitatea să văd cu ochii mei toate „schimbările in bine”.
Impresionante, nimic de zis! Îți vine să plângi.
Să le plângi careienilor de milă.

de mine@. la 29 ianuarie 2016 - 15:13

@Horia Mărieș “schimbările in bine”???

de Caligula la 29 ianuarie 2016 - 15:20

„E usor a scrie versuri/ Cand nimic nu ai a spune.”- spunea Eminescu. Tot vorbiti de Ciuta primar. Banii nu ii tipareste Ciuta ei vin de la consiliul judetean si guvern. Un master plan marca Ciuta pe 2016-2020. Dar concret. Ca la ai critica pe aaltii stim ca e expert

de pentru kaligula la 29 ianuarie 2016 - 15:43

se vede ca nu vorbesti bine limba romana si deci nu multe intelegi din ce se intampla prin carei sau esti doar si tu un haver al lui jeno din grupul de sugatori.
domnul ciuta nu critica pe nimeni ci doar arata unde si pe ce se duc banii din primarie. daca e asa curat cum spune jeno de ce supara si de ce nu vine sa ne arate fluturasul de salariu unde el are retinere pe salar?
sunt sigur ca la timpul potrivit va veni domnul ciuta cu programul sau dar nu trebuie sa fi asa nerabdator.
toate la timpul lor.
poate ne spui de ce cumpara primarul din banii careienilor cai pentru aniko de la grajd si de ce da bani numai pentru calugaritele piariste iar pentru clee grecocatolice nu da de 2 ani nici un sprijin. domnul ciuta a reusit sa ajute sa aiba capela din royalia aer conditionat dar sovinul de primar nu face trotuarele din cimitir pe unde au romanii mormintele. un de sunt expertii lui covaci ca de 8 ani nu am vazut ceva de calitate facut! tot orasul e o groapa si se surpa apamntul peste noi iar si ce este bun este spart de constructor.
dupa 8 ani de primaRIE IN CAREI MAI AVEM STRAzILE DE PAMANT.

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2016 - 19:25

de mine@. la 29 January 2016 – 15:13

Da, ai citit foarte bine, „schimbările in bine” p, dar puse intre ghilimele.

Asta poate să insemne și cea mai amară (sau cea mai acră) ironie, nu-i așa???

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2016 - 19:33

de mine@. la 29 January 2016 – 15:13

Scuze, mai sus am făcut două greșeli de tastare (typing mistakes). Pe prima o corectez, la a doua semnalez doar că a apărut din greșeala mea un „p” in plus.

Corect ar fi trebuit să tastez și așa și trebuie citit:

„Da, ați citit foarte bine, „schimbările in bine”, dar puse între ghilimele”.

de lorenzo la 29 ianuarie 2016 - 19:37

curios cum udemeristii nu se tem decat de domnu ciuta si de memoria lui si capacitatea lui de munca.
cu ceilalti se pare ca fac ce vor si nu sunt concurenti de bagat in seama.
domnul consilier ciuta e cel care le da batai de cap si insomnii cu cate stie de pe vremea cand kovacs era la partidul noua democratie impreuna cu keizer.
sau de cand kovacs era directo la fabrica de mobila crasna pe vremea cand la ungaria bine mergea mobila si se intorcea diplomatu plin de marci…mai tineti minte de accidentul lor cand era sofer ocsike?
dar de cum au fost date la vanzare pe doi lei spatiile comerciale din centru unde acum sunt sediile de banci?? eieiei ca mare frica aveti voi de ciuta, nuca tare pentru voi ciubucarilor.

de daciafan la 29 ianuarie 2016 - 19:43

Trebuie organizat un protest in fata casei primarului, protest prin care sa ne exprimam nemultumirea vis de vis de distrugerea completa si definitiva a orasului nostru.
Cum e atat de la moda facebookul consider ca il putem folosi pentru a ne organiza.

de erwin la 29 ianuarie 2016 - 20:00

dati de stire ca venim

de heiheihei la 29 ianuarie 2016 - 20:10

vreti drumuri bune?
iesiti din case si jos cu dictatorul kovacs!

de de acord! la 29 ianuarie 2016 - 20:33

Iesire din case ,jos dictatorul Kovacs?este o ideie buna.CAND IESIM DIN CASE?DATA SI ORA EXACTA???

de romania curata la 29 ianuarie 2016 - 21:52

a venit momentul sa luam inapoi ce ni s-a furat!
jos dictatura kovacs si angajarile politice din primaria carei!

de carei. la 29 ianuarie 2016 - 22:02

CAND ESTE MOMENTUL?ESTE DOAR O GLUMA?V-ați săturat de dictatura?

de .Enje Benje!! la 29 ianuarie 2016 - 22:05

Enje Benje!! Atunci sa o facem.

de Caligula la 30 ianuarie 2016 - 14:31

Curios. Ce oameni promoveaza stimabilul domn Ciuta. Daca iese primar parca vad Bucurestean – viceprimar, Ghita – city manager, Rodica – director la directia de Invatamant… si lista ar putea continua. Jalnic … spune-mi cu cine vorbesti ca sa-ti spun cine esti …

Lasati un comentariu