Ce este şi cum se foloseşte cardul profesional european

• publicat la: 25 ianuarie 2016
Ce este şi cum se foloseşte cardul profesional european

Scopul acestor carduri este sporirea şanselor şomerilor de a se angaja şi reducerea birocraţiei pentru cei care beneficiază de venit minim garantat.

Cardurile şi implementarea sistemului informatic în care ele pot fi folosite sunt finanţate din bani europeni printr-un proiect cu finanţare europeană,cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial-Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti în parteneriat cu o firmă specializată din Bucureşti.

AJOFM Satu Mare a eliberat până în prezent 3410 carduri profesionale europene, persoanelor care au fost de acord să le primească.Posesorii cardurilor europene vor primi în contul cardului, în timp real toate ofertele de angajare relevante profilului lor profesional,precum şi oferta de cursuri conforme profilului lui profesional sau cursuri necesare în caz de reconversie profesională.

Pe card este stocat CV-ul candidatului în format Europass care conţine nume,prenume, adresa, naţionalitate, data naşterii, sexul şi ultimul loc de muncă al deţinătorului, ocupaţia sa, conform clasificării COR. Toate aceste informaţii sunt transferate din dosarul de şomaj al şomerului, pe cardul său, de către agentul de ocupare din cadrul AJOFM.

Candidaţii mai pot accesa şi completa următoarele secţiuni în sistemul cardului profesional european  educaţie, limbi străine cunoscute, aptitudini şi competenţe sociale, tehnice, organizatorice, de operare PC, permis de conducere.

Angajaţii structurilor ANOFM sunt singurii care au acces la toate informaţiile din baza de date a cardurilor profesionale europene. Angajatorul care publică în sistemul cardului oferta de muncă vacante poate vedea în sitem informaţiile personale şi profesionale ale deţinătorului cardului.

Prin acest proiect s-au modernizat serviciile pe care agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă le oferă persoanelor care-şi caută de muncă, angajatorilor care opertează locuri de muncă prin intermediul agenţiilor de ocupare, precum şi celor care oferă cursuri de formare profesională şomerilor înregistraţi la agenţiile de ocupare.

redactia

Lasati un comentariu