Cui i-e frică de normalitate în Carei? Primele ameninţări oficiale la adresa consilierului Ciută

• publicat la: 20 ianuarie 2016
Cui i-e frică de normalitate în Carei? Primele ameninţări  oficiale la adresa consilierului Ciută

Ceea ce semnalam încă de la începutul acestui an legat de scenariul pus la cale în laboratoarele puterii actuale din Carei începe să se concretizeze. Ce am omis a face cunoscut însă a fost pus deja în practică de opinia finului primarului Kovacs candidat al UDMR Carei la alegerile locale. AMENINŢAREA , cu subiect şi predicat. Nici măcar a candidatului incoruptibil care este Ilie Ciută ci a familiei din care acesta face parte. Să aibă relevanţă că e singurul candidat  dintr-o familie careiană de intelectuali?

Cel mai negru coşmar al primarului Kovacs şi al celor certaţi cu respectul pentru legislaţia în vigoare s-a  concretizat prin anunţul înscrierii în cursa pentru câştigarea Primăriei  Carei de către  cunoscutul lider liberal careian. Renumit pentru principiile de la care nu abdică, pentru  consecvenţa sa în tot ce întreprinde, pentru respectul pentru careieni si pentru lege, consilierul Ilie Ciută nu este un candidat comod pentru nimeni.

Liderul liberal nu are nimic  de pierdut. Are societatea sa de producţie de peste 25 de ani, are proprietăţi şi posibilităţi financiare care îi asigură un trai liniştit indiferent de rezultatul alegerilor.

Cum să-l combaţi bărbăteşte, faţă în faţă, cu  date şi documente concrete?

Singurul care a avut curajul până acum să facă public anunţul despre candidatura sa  a fost primarul Kovacs. Despre alţi candidaţi am aflat de pe la colţuri, din opinia  finului primarului Kovacs, cel care declara în faţa procurorilor DNA că scria articole la comandă în presa judeţeană.

Ancorat  încă în tipicul mod în care făcea presă la judeţ, acum un simplu bloger, finul primarului Kovacs  preşedinte al UDMR Carei, încearcă o nouă intoxicare la fel de jalnică ca precedentele dar la care se adaugă de această dată Ameninţări explicite puse în spinarea altor posibili candidaţi.

Şantajistul ce îl are ca nănaş pe primarul  Kovacs  a tăiat astfel de pe lista  modului de desfăşurare a campaniei electorale careiene tocmai Dezbaterea de idei şi prezentarea candidaţilor cu realizările lor personale de până acum, cu intenţiile şi programele lor pentru dezvoltarea armonioasă a oraşului Carei.

A pus în loc metoda învăţată de la şefii lui pentru care a dat recent declaraţii în faţa procurorilor DNA. Ameninţarea şi linşajul mediatic în caz că personajul vizat nu tremură după încercările de violare a domiciliului său.

Nu a ţinut seama nici de  opiniile propriilor săi cititori care l-au desemnat pe liderul liberal  Ilie Ciută  Omul Anului 2015 în administraţia locală!

Semnalul  dat de la laboratorul puterii actuale din Carei nu lasă loc de interpretare, este evident şi axat pe Ameninţare directă.

Scheletele prea înghesuite din dulap nu le dau se pare de ales. Cheltuirea nejustificată a celor  15 miliarde de lei din  bugetul local nu poate fi acoperită decât cu articole  ce frizează  senzaţionalul iar   Cea mai bună apărare este atacul, spune un aforism deja celebru.

Prezentarea candidaţilor şi realizările lor de  până acum ar pune în umbră şi candidatul Kovacs şi  candidaţii iepure. Aşa că rămâne doar varianta ameninţării familiei socrilor lui Ilie Ciută,  niciunul dintre aceştia neavând statut de posibil candidat, mai ales că unul este decedat de 10 ani. Frica de cadavre   a primarului Kovacs devine chiar antologică dacă ne gândim şi la modul în care refuză amplasarea în oraş a busturilor  lui Eminescu sau Brătianu.

Împotriva tuturor presiunilor şi a linşajului mediatic din partea presei aservite primarului, consilierul Ilie Ciută, liderul liberalilor careieni se încăpăţânează să  candideze.

La fel cum se încăpăţânează să colaboreze în continuare cu toti careienii indiferent de religie sau etnie, să iniţieze proiecte în folosul tuturor careienilor, să reabiliteze pe cheltuiala sa busturile lăsate de primărie de izbelişte, în stare avansată de degradare, la fel cum se încăpăţânează să rămână un contribuabil onest şi un cetăţean responsabil.

Iniţiativele sale sunt  de multe ori prea evoluate şi greu de înţeles pentru actuala conducere a oraşului. A fost nevoie de 8 ani de zile pentru ca administraţia UDMR a Careiului să conştientizeze de necesitatea înlocuirii semaforului cu un sens giratoriu cum prevedea o propunere a liberalului.  La fel de greu a fost pentru consilierul Ilie Ciută să convingă administraţia UDMR a oraşului să  păstreze parcul din jurul castelului ca PARC  şi nu ca centru de afaceri cu peste 160 de locuri de parcare prevăzute jur împrejurul Castelului şi centru comercial deschis pe locul  actualei sere. Era pe vremea administraţiei Beko.

Ameninţarea cu familia socrilor a făcut parte şi din campania electorală de acum 4 ani. Atunci scribul de serviciu era actualul consilier personal al primarului, din presa locală de limbă maghiară. Ilie Ciută candida doar pentru un loc de consilier local. Bannerul său uriaş, postat în centrul oraşului, pe un loc aprobat în mod legal, a fost vandalizat fără ca să se descopere vinovaţii şi fără a fi  monitorizat cum s-a procedat în cazul altor candidaţi.

Acum, consilierul Ciuta vizează  fotoliul de primar. Are experienţa a 15 ani de activitate ca şi consilier ales, membru în Comisia Economică a oraşului, Este independent financiar, nu candidează pentru a-şi asigura un loc de muncă  sau avantaje financiare, este incoruptibil si nesantajabil. Nimic din toate  acestea nu i se poate  trece cu vederea.

Frica de închiderea robinetului ce alimenteză cu banii publici unele conturi personale dintr-un grup de interese a devenit colerică şi naşte Ameninţări la adresa candidatului Ilie Ciută.

Cu  domiciliul personal călcat de hoţi, cu disparitia din senin a câinelui său de pază, consilierul Ciută se încăpăţânează să candideze împotriva unui întreg grup de interes bine ancorat în Careiul istoric.

Ilie Ciută nu minte şi nu poate fi controlat de grupuri obscure. Nici până acum nu a  putut dovedi cineva că cele scrise în scrisoarea distribuită în tot oraşul acum 8 ani  sunt  neadevărate.

Competiţia sau bătălia dacă vreţi, se va da în iunie între cei doi candidaţi, liberalul şi udemeristul. Pentru că în municipiul Carei, potrivit înregistrărilor video ale şedinţelor CL din ultimii ani, UDMR este în alianţă cu ALDE şi PSD .

Liberalul  Ciută doreşte să ofere careienilor  o nouă abordare a vieţii de careian iar Kovacs  doreşte doar păstrarea privilegiilor din cadrul primăriei careiene.

Introducerea pe uşa din dos a numelui candidaţilor iepure de la formaţiunile  politice din eşalonul secund careian nu face decât să ne confirme strategia la care ne-am şi aşteptat că va fi abordată. La care se adaugă lipsa oricărui argument documentat. Această strategie  este mereu  folosită în campaniile locale careiene împotriva oricui are o opinie diferită faţă de mainstream-ul pro-udmr careian. Nu lipsesc nici clasicele promisiuni pentru postul de viceprimar, adresate evident tuturor candidaţilor înscriţi în cursă.

Tactica stigmatizării celor oneşti, bine intenţionaţi şi realizaţi în viaţă   luminează  precum farul din Alexandria în presa de casă a primăriei careiene.

Toate tunurile şi energiile negative  sunt orientate de acum pe candidatul liberal la primărie, ce încearcă să redea Careiul careienilor!

Careienii sunt  până la urmă cei care vor chibzui şi vor hotărî  dacă au nevoie de circ ieftin la nesfârşit, de intoxicări şi de dezinformări constante, fără argumente juridice  sau doresc reinstaurarea unei vieţi normale în oraşul lor.

O viaţă care să le asigure un confort prin atragerea  de investitori ce vor oferi locuri de muncă, prin activităţi  nediscriminatorii şi prin  încurajarea renaşterii spiritului civic, prin îngroparea Fricii de a ne spune părerea deschis şi decent fără teama de represalii ulterioare.

A venit timpul  să ne lepădăm de frică şi de teama de a ne adresa unui primar sau viceprimar, de a-i cere socoteală pemtru modul în care ne cheltuie banii noştri, ai celor ce plătim taxe şi impozite locale!

Redacţia

 

comentarii

de sebi la 20 ianuarie 2016 - 12:41

traim mai rau ca pe vremea comunistilor si gasca de penali si evazionisti se ocupa de cel care vrea sa ne scoata din rahat si il si ameninta!
l

de mine. la 20 ianuarie 2016 - 12:41

Orasul Carei este cel mai prost administrat si cel mai murdar oras din Ardeal!PLEACA KOVACS ACASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de Iuliana la 20 ianuarie 2016 - 12:57

domnule primar kovaci noi sinte o familie fara multi bani si ne este nevoie de orice banut ce mai putem castiga si ne intereseaza sa avem loc de munca mai bun nu sa va ocupati cu amenintare la familie de la consilieri care nu sunt in politica cu dvostra

de mine. la 20 ianuarie 2016 - 13:07

Nagykaroly szép város lenne,ha nem lenne ennyire koszos.

de Nagykaroly. la 20 ianuarie 2016 - 13:39

Pancser primar Kovacs.

de .Jenőke, la 20 ianuarie 2016 - 15:15

Hogy tudtok ebben a koszos poros varosban elni?Szégyen!

de Hell la 20 ianuarie 2016 - 20:20

Daca pleaca UDMR de la „conducere”,careienii pot pleca la spalat de wc-uri in strainatate…Eu cred ca se face tot posibilul pentru a imbunatati orasul. Se tot lucreaza la cate ceva. Mereu aveti ceva cu Kovács.:)) Nici nu stiu cum puteti publica atatea articole,care sunt mereu bazate pe tema primarului.

de Pentru Hell la 20 ianuarie 2016 - 20:40

Poate esti si tu careian Hell,te asteapta si pe tine o buda in strainatate.Sau poate ca nu,poate ca ai avut aici un loc caldut cu bani multi si multe facilitati ca te cheama Hell.Iar daca esti deja dincolo si speli buzi sau faci alta munca,sau ai ajutor social, ramai acolo,nu duce tu grija careienilor.Careienii sunt oameni harnici si pasnici dar nu sunt prosti,chiar daca nu reactioneaza acum.Nu te agita ,vine el momentul potrivit !

de Szomszed la 20 ianuarie 2016 - 21:36

Lucru bun a facut primarul a lasat pe Egli Carmen sa faca proiecte si sa aduca bani. Restu sint facute din bani de imprumut. Parinti lui prietenul meu vand la primarie si nu primeste bani numai odata pe an dar toata lumea spune ca primarul e bun. El a dat faliment ca nu pricepe la afaceri si noua spune ca stie ce face.

de viorel la 20 ianuarie 2016 - 22:43

trebuie sa recunoasteti ca tot ciuta e mai bun de primar!
macar el nu are boala furatului si ajuta careienii ca astia de acuma au reusit sa faca guvernul lor pentru ei si pentru afacerile lor totul

de localnic!!! la 20 ianuarie 2016 - 23:29

a BOKSZOSNAK semmi eselye
meg egymas kozt sem ertitek meg egymast

de Ioan la 21 ianuarie 2016 - 08:52

Votati Ilie Ciuta Primar,sa se termine o data pt totdeauna cu nemerniciile din Carei!!

de carei la 21 ianuarie 2016 - 09:17

Mincinosul Kovacs trebuie sa plece ne-am saturat de mincinosul de primar!

de Anghel la 21 ianuarie 2016 - 15:20

Succes domnule Ciuta!
A venit si pentru careieni vremea schimbarii in bine!

de feri la 21 ianuarie 2016 - 20:57

disperare mare la covacila in tabara… ne va aduce si extremistii din covasna sa il apere?

de petoffi la 21 ianuarie 2016 - 20:59

eu am ajuns sa ma rusinez cu ce face in jeno si ludovic prin locurile unde am trecut….domnul consilier ciuta va aduce in stare de frica la fel cum era avram iancu!
mai bine va intelegeti cu el ca mai bine va fi pentru natia voastra.

de sexul la 22 ianuarie 2016 - 08:05

tipic aliantei pesedistoudemriste ce usureaza orasul de banii careienilor. acelasi scris cu 2 nume
ne spune tanarul ciucos cumva ce stie de pamantul din domaniile statului de la carei? sau ce stie de metoda „scaparea” de ianculestenii asociati la infratirea?
va este frica de ce si catr stie domnul ciuta care nu a mostenit de la taticul serviciul si banii ci s-a realizat singur profesional. va deranjeaza experienta si bunele sale intentii? cu cat a vandut pamantul de pe tireamului la oras domnul marius? astept sa ne spuneti la cine a ajuns pamntul din domeniile statului de la carei si ianculesti. va multumesc si nu va fie frica de domnul ciuta pentru ca tine cu careianul de rand. si ei ar trai bine in carei. sper ca nu am cerut prea mult de la voi dar daca nu aveti voie sa scrieti despre pamnturile din domeniile statului p[oate aveti voie sa spuneti despre cum a pierdut orasul 17 milioane de euro cu terenul de la complexul de in si canepa.

de onet la 22 ianuarie 2016 - 08:08

ma marius da eu ce fac daca pe tine te scoate in fata acum? pe mine cine ma mai angajeaza ca si la anif is cu detasare de la altii….nimeni nu mai vrwa sa ma angajaeze nici macar la sectia de scaune…bine macar ca domnul primar nu a fost impotriva ca fosta nevasta sa primeasca locuinta sociala pe tireamului.

de nutu la 22 ianuarie 2016 - 08:18

ba ionut da si patriot si colectiv si de lA servici sa pui tu comentari la buletin apoi tare disperati trebe ca sunteti

de fery la 25 ianuarie 2016 - 20:29

Kovacs sper să ajungă cu govor și cu regele asfaltului din …Botoșani îi la racoareeeee

Lasati un comentariu