„Curăţenie” la regia naţională a pădurilor

• publicat la: 14 ianuarie 2016
„Curăţenie” la regia naţională a pădurilor

Potrivit romaniacurata.ro,  Adam Crăciunescu a fost revocat, miercuri, din funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Ministerul Mediului precizând că o decizie privind demiterea acestuia de la conducerea Romsilva poate fi luată doar de către Consiliul de Administraţie.

“Miercuri, 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a semnat ordinul de revocare a domnului Adam Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA. Referitor la funcţia de director general al RNP Romsilva, ocupată de domnul Adam Crăciunescu, Conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, singura autoritate care poate numi sau revoca directorul general este Consiliul de Administraţie”, se arată într-un comunicat de presă al MMAP.

Adam Crăciunescu este urmărit penal în celebrul dosar al Retrocedărilor în care mai sunt implicați deputații Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam și senatorul Ilie Sârbu, în care prejudiciul estimat este de peste 300 de milioane de euro (contravaloarea a peste 43.000 de hectare de pădure). De asemenea, reprezentanții societății civile îl consideră pe Adam Crăciunescu ca fiind unul dintre principalii responsabili care au girat dezastrul din pădurile României.

Lasati un comentariu