Despre Centura Careiului şi îndatorarea oraşului pentru lucrările altora

• publicat la: 5 ianuarie 2016
Despre Centura Careiului şi îndatorarea oraşului pentru lucrările altora

Anul în care tocmai am intrat va fi un an electoral cu 2 scrutinuri de alegeri, locale şi parlamentare.  Pentru careieni,  2016 se anunţă încă de la bun început un an  al extremelor. Pe de o parte, veţi putea beneficia în continuare de ştiri reale,  susţinute de documente oficiale şi imagini, furnizate de Buletin de Carei.

În baza acestor materiale furnizate cititorilor noştri dar şi instituţiilor abilitate, am reuşit să începem instaurarea unui cadrul cât mai legal în Primăria Carei. Astfel, urmare a semnalărilor noastre, au apărut însemnele statului de drept în sala de şedinţe a Consiliului Local, pe clădirea Centrului Social, primarul Kovacs nu mai uită să poate eşarfa tricoloră la manifestările oficiale, Serviciul de Taxe şi impozite locale a revenit la locul său de drept din primărie de la Centrul Social unde a fost exilat timp de 11 luni, avem o singură pagină oficială de socializare a primăriei, avem Declaraţii de avere actualizate ale funcţionarilor publici din primărie, avem un mesaj de Bun Venit al primarului pe site ul instituţiei, corect din punct de vedere gramatical, avem morminte întreţinute ale  eroilor din al doilea război mondial, avem din 2015 recepţii pentru intrările de cherestea şi lucrările efectuate din aceasta,etc.

La polul  opus, finul primarului Kovacs, recent rămas fără locul de muncă de la cotidianul sătmărean unde era director, începe anul 2016 cu  campania  pentru naşul său, încercând să ne sugereze că există o legătură între implicarea primăriei conduse de naş şi master-planului Apaserv  dar şi centura Careiului.

Nu este de loc întâmplătoare această tactică specifică finului primarului. În lipsa oricărei posibilităţi de a demonstra că este artizanul proiectelor la care se face referire, se utilizează manevre de dezinformare si intoxicare specifice anumitor servicii.  Deformarea realităţii a prins  la un anumit segment al publicului cititor  care uită că e nevoie de documente care să ateste cele scrise în dulcele stil dezinformator.

Toţi cei care  au acces la internet pot accesa pagina oficială a Ministerului Transporturilor pentru a se convinge de faptul că Şoseaua de ocolire a municipiului Carei, în lungime de 10,8 km, este un proiect al  Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala  de Autostrăzi şi Drumuri din România. Realizarea aparţine firmei Magenta SRL.

Finanţarea proiectului este asigurată prin intermediul unui proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013.

Contribuţia financiară europeană la acest proiect reprezintă 69,25 %, din total, adică 26,6 milioane de lei, diferenţa de 30,75%, fiind asigurată de Guvernul României.

Termenul la care trebuia predată  lucrarea era de  15 aprilie 2014. aici

În ce priveşte lucrările Masterplanului pentru introducerea reţelei de apă şi apă uzată ( canalizare), acestea se realizează în baza unui proiect ce aparţine Apaserv Satu Mare. Singurul merit al primarului Kovacs e că nu a monitorizat proiectul după care s-au efectuat lucrările în municipiul Carei pentru ca reţeaua de canalizare să fie efectuată pe strazile unde nu exista şi nu şi pe străzi unde este deja canalizare. Deşi a ştiut din timp că nu sunt prevăzute în proiect racordurile către consumatorii direcţi, domnia sa nu a iniţiat un dialog cu executanţii sau proiectanţii pentru a corecta deficienţa. Careiul arată dezastruos pentru că întelegerile dintre municipalitate şi Apaserv nu au fost în beneficiul careienilor.

Oraşul a pus la dispoziţia executantului lucrării străzi asfaltate  şi acum riscă să rămână şi fără racorduri la consumatori şi fără recepţionare de lucrare la stadiul de stradă recondiţionată total. Primarul Kovacs chiar încerca la una dintre ultimele şedinţe de CL din 2015 să  sugereze că se va împrumuta de bani de la bănci, îndatorând din nou careienii, pentru a asfalta străzile care trebuiau  refăcute de …Apaserv.

În cei aproape 8 ani de mandat, contractele de lucrări încheiate de primărie cu firmele constructoare care au avut întârzieri în execuţia obiectivului ales, nu au fost respectate. Primăria Carei nu a perceput niciodată penalităţi pentru întârzierea lucrărilor sau pentru deficienţe la calitatea lucrării aşa cum procedează alţi edili iubitori ai localităţii pe care o manageriază.  Dar primăria Carei a plătit în avans  către constructor lucrări până acestea nu au fost recepţionate ! aici

În contradicţie cu primarul de la Carei, primarul Ilie Bolojan este stăpân pe situaţie şi depune efort pentru gospodărirea şi economisirea banului pulbic al localităţii unde este  ales ca şi prim gospodar. Acesta a avut tăria de a  rezilia contractul cu SC Marconst din Marghita pentru lucrările de proastă calitate de la pasajul Vulturul Negru din Oradea şi de a percepe penalizările menţionate în contract. aici

La Carei, se anunţă o nouă îndatorare a oraşului pentru lucrări ce trebuiau executate şi achitate de cei care au prevăzut în proiect acest fapt.

Intenţionaţi să transformaţi mun.Carei în Caritas de ajutorare pentru alte firme domnule primar?

redacţia

comentarii

de .Careiul abandonat. la 6 ianuarie 2016 - 11:34

Din pacate orasul Carei este un oras distrus, furat, abandonat cu oameni mintiti ,pacaliti,tristi,prostiti,jefuiti fara nici un viitor asigurat .Datorata administratiei locale proaste

de nasu la 6 ianuarie 2016 - 22:25

Vine campania electorala si iar se va asfalta Careiul desi racordarile la noua instalatie de apa nu sunt facute,canalizarea nu e terminata, instalatia de curent electric nu e inca OK, dar noi asfaltam sa bifam realizarile primarului, ca sa aiba ce sparge dupa alegeri si s-o luam de la inceput.

de lajos la 6 ianuarie 2016 - 23:36

si noi din ce mai ..bulizlim?????

de mihai la 7 ianuarie 2016 - 10:30

minciuna a fost mereu lege pentru conducerea orasului nostru!
nu v-ati saturat si fiti mintiti si furati pe fata?

de norbi la 7 ianuarie 2016 - 23:29

pentru ce sa luam noi credite daca apaserv trebuie sa refaca ce au stricat? ce intelegere au primarii cu apaserv????

Lasati un comentariu