Evenimente rutiere

• publicat la: 4 ianuarie 2016
Evenimente rutiere

     La data 03 ianuarie 2016, orele 17.20, pe  DJ 108M, între localităţile Cămin şi Carei a avut loc un accident de circulaţie.

Poliţiştii rutieri careieni , care au intervenit la faţa locului, au stabilit faptul că,  Adrian B., în vârstă de 20 de ani,  a condus autoturismul marca Opel, iar pe fondul neadaptării vitezei de deplasare în curbă, a pierdut controlul volanului , a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţ.

În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la unitatea medicală în vederea efectuării investigaţiilor  medicale necesare. De asemenea i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii  infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Duminică, în jurul prânzului, poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare, au intervenit la faţa locului, la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs în Piaţa Libertăţii, din municipiul Satu Mare.

Din verificările efectuate s-a stabilit că, Nicolae Z. a condus autoturismul marca BMW, iar pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Iveco, care era parcată regulamentar.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Lasati un comentariu