Iarna face ravagii în sudul ţării. Şcoli închise

• publicat la: 17 ianuarie 2016
Iarna face ravagii în sudul ţării. Şcoli închise

Iarna a pus stăpânire pe întreg sudul ţării. Drumuri blocate, trenuri cu întârzieri semnificative la fel şi cursele aviatice.

Un număr de 39 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului, conform ultimei situaţii transmise de CFR.

Cele 39 de trenuri de călători au fost anulate pe următoarele relaţii: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Obor – Constanţa, Constanţa – Mangalia, Constanţa – Ţăndărei, Ţăndărei – Feteşti, Tulcea – Medgidia şi Bucureşti Nord – Târgovişte.

Potrivit celor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei,  din cauza condiţiilor meteo improprii, autorităţile locale au decis suspendarea orelor de curs de mâine în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea şi Tulcea. În judeţele Alba, Brăila, Galaţi, Dâmboviţa şi Olt cursurile se vor desfăşura parţial.

În judeţul Galaţi, colegiul prefectural a stabilit suspendarea orelor de curs în unităţile de învăţământ din mediul rural. În judeţul Alba nu va funcţiona o singură şcoală. În municipiul Brăila procesul instructiv-educativ din şcoli se va desfăşura în mod normal, în schimb, conform hotărârii colegiului prefectural, nu se vor organiza cursuri în unităţile de învăţământ din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei.

În judeţele Olt şi Dâmboviţa, în urma hotărârii colegiilor prefecturale, cursurile vor fi suspendate în 27 de şcoli, respectiv 12 şcoli. Şi colegiul prefectural din judeţul Vrancea a decis suspendarea cursurilor în ziua de luni, 18 ianuarie 2016, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului.

redacţia

Lasati un comentariu